Alp alkalen fosfataz yüksekligi

  • Merhaba hocam kan tahlillerim amilaz 75 normal sınırlarda indirek bilirubin 0.34 normal direkt bilorubin 0.08 normal total bilirubin 0.42 normal alt 34.9 normal ast 28.8 normal ggt 19 normal glukoz 92.1 normal normal dışı sonuçlar crp turbidimetrik 9 yuksek üre 15.9 düşük ve alp alkalen fosfataz 162 referans değeri 40 120 iken hocam alkalen fosfataz yüksekliği neden olur batın ultrasonda karaciğer de hafif yağlanma cıktı pankreas yoğun gazdan izlememe di yaziyor bu yükseklik pankreas kaynaklı olabilir mi sizce

  • Doktor Cevabı:

    Tüm batın usg yaptırıp safra yollarında birşey çıkmadıysa mrcp gerekebilir. deneyimli bir gastroenteroloji uzmanına başvurunuz.

    tarihinde cevapladı.
  • Safra kesesi lokalizasyonu boyutları ve duvar kalınlığı normaldir.Lümen ekosu tabiidir.Koledok normal kalibrasyondadir. Pankreas ve orta hat yapıları yoğun gazdan izlenememedi ultrason sonuçlarında safra ve pankreas ile ilgili bunlar yaziyor pankreas kanseri olabilir mi hocam yaşım 25

  • Doktor Cevabı:

    Orhan bey 25 yaşında birinde pankreas kanseri olma ihtimali çok düşük dediğim gibi deneyimli bir gastroenteroloji uzmanına başvurun.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hamilelikte kan testi sonuçları

    Merhaba hocam , 15 haftalık hamileyim kan testi sonuçlarımda aşağıdaki değerler yüksek çıktı bir problem olabilir mi gebelikte normal mi acaba bilgi verebilirseniz sevinirim. alp 432 / ref araligi 33 -98 bilirubin direkt 0,52 / ref araligi 0.00 - 0,20 bilirubin total 2,08 / ref araligi 0,20...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kaburga ağrısı

    Hocam merhabalar , benim sağ kaburga altımda ağrı mevcut . gülerken ve elimle bastırdığımda ağrı artıyor . acaba bu ağrı neden kaynaklanabilir ?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğerde f3 fibrosiz evresi

    Hocam merhaba, arkadaşım 2 yıl önce tüp mide ameliyatı oldu. dün kontrole gittiğinde karaciğerinde hasar belirlenmiş fibroscan görüntüsü almışlar (karaciğerde yağlanma saptanmamıştır. f3 fibrosiz ile uyumludur yazıyor.) f3 fibrosiz 3.evresinde denilmiş. 2 yıl içinde 49 kilo verdi. kan tahlilinde al...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kilo alamama

    Hocam merhabalar ben 18 yaşındayım ama çok zayıfım kilo alamıyorum . bu kilo alamamanın nedeni ne olabilir , bağırsaklarda parazit mi var veya ince bağırsaklarım da emilim mi olmuyor mu ? yapılan kan tahlillerin de anemi ve vitamin eksikliği de yok .

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İletişim bilgileri

    Muammer hocam iyi günler. benim annem yaklaşık 2 yıldır karaciğer rahatsızlığından dolayı size kontrol oluyordu. ismi fatma koptagel. 6 ayda bir kontrol oluyor ve tekrar kontrol zamanı geldi. medicalpark hastanesinden randevu almak istediğimizde web sitesinde isminizi göremedim. sizinle tekrar nası...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reflü nedeni

    Peki hocam , çok geğirmek reflüye neddn olur mu ?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Reflü nedeni

    Hocam merhabalar , yemeklerden sonra fonksiyonel dispepsiden dolayı çok geğirmek mide ile yemek borusu arasındaki kapakçığın sürekli açılıp kapanmasından dolayı , bu kapakçığın bozulmasına ve reflü problemine neden olur mu ?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karacıger yaglanmadı

    Hocamf saygılar pglumda karaciğer yağlanması cıktı usgde yağlanma cıktı enzimlerden alt 69 cıktı kilo fazlslogı var lkan tahlılıdr bılurıbın yuksek cıktı tecrübeli bir uzman olarak yağlanma ocon bılurıbın için onerınız yokmu dr protek hap ve meyeospazm verildi şimdiden tesekkurle ursofalk hapı öneri...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Askerlik polislik

    Yani askerlikte sorun olmazmı don falan indirilmez dimi hocam çünkü o kimlikte bir insan olmadım hiçbir zaman ve şu iki egzersiz kegel manevrası manyetik koltuk terapisi bir üroloji uzmanı gata geçmişi olan bana bu egzersiz lerle 2/3 ayda aradaki boşluğun kapanacağını kalçamın şeklinin esk...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Askerlik polislik

    Hocam gata geçmişiniz olduğu için size sormak istiyorum benim bundan 23 yaşındayım bundan 12 yıl önce kötü bir olay yaşadım ve bu olay neticesinde kalçamdaki kasların şekli değişti 2 ay önce bir genel cerraha gittiğimde makat kaslarında sinirlerde anormal durum olmadığını ve anal sfinkterde anorm...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diskida kan

    Hocam merhaba ben de 5 ay önce şiddetli mide layi gastrit ve reflu teshisi kondu ama baslangic dedi doktor pataloji ise temiz cikti . mide yanmalarim devam ettigi icin kolonoskopide yaptırdım 1.derece ic hemoroid cikti yani o da temiz çıktı sıkıntı yoktu. mide yanmam 3 aydır geçti ve dün diskimda kö...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yutkunma güçlüğü

    Merhabalar hocam ben 18 yaşındayım ve anksiyete hastasıyım , yemek yerken yemeğin yemek borusunda durması , yutkunma zorluğu , düğümlenme , göğüste ağrı , sanki yemek borusunda bir kitle var gibi gibi şikayetlerim var . hocam bu yaşta yemek borusu kanseri ya da akalazya olmaz değil mi ? sigara ve al...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gülsüm altun

    Hocam ben asil sizi çok merak ettim aradım hastaneyi aradım size ulasamdm tek kapalı merak ettim siz bize lazımsiniz ne olur kendinize çok çok iyi bakın rabbim eksikliginizi vermesin umarım tez zamanda iyi olursunuz. yok hocam kasım ayından itibaren yapmadim malum şimdi durumlar iyi değil bi süre h...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hastanın aciliyeti

    Hocam izniniz ne zaman bitiyor ben hastanız selime altının oğluyum annem fenalaştı büyük bir ihtimalle sirozdan su topladı karnı şişti nefes almakta zorluk çekiyor

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gülsüm altun

    Merhaba hocam gülsüm altun ben bursa inegölden medical park hastahane hastanizim size ulaşamadım karaciğer enfeksiyonu geçirmiştim uzun zamandır tahlil yapamadım durumları biliyorsunuz bu durumda ne yapmam gerek bilemedim 0545 763 52 88 telim sevgi ve saygilar🙏

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x