Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili bilgilenmek için Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipler Birliği sitelerini ziyaret edin.

Allerji test

  • Çok allerjik bir bünyem var.Allerji ve intoleransım olan şeyleri öğrenmek istiyorum.Bunun için birçok farklı test yöntemi olduğunu okudum.Toz , besin vb her türlü allerji ve intoleransımı ölçtürmek için hangi test en iyisidir?

  • Doktor Cevabı:

    Allerji testi olarak deri prick testleri yardımcı testlerdir. kayseri de universitenin allerji bolumunde insu bey'e muracaatınız yeterli olacaktır. gecmis olsun

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Östaki salpanteji

    Hocam merhaba ikibucuk aydir kulagimda dolulukla baslayan bi tikaniklik oldu kulagimdan hava kavarciklari sesleri geliyo ve basinc oluyo bicok.doktora gittim isitme testlerim normal cikti ama kulaklarmdaki doluluk hissi ve basinc gitmedi bi doktor oztaki salpanteji olabilir dedi levmont ve rinocleni...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Test sonucları

    Hocam merhaba 20 yasinda ki oglumun sonuclarinda rbc 6.17 cikti normal degerler 3.5-6.1 eos%6.3 referans araligi 0-5 eos#0.43 referans araligi 0-0.4 wbc 6.85 hgb 17.1 mcv 81.9 plt 307 neut%41.9 lym%44.6 mch 27.6 baso%0.2 baso#0.01 hct 50.6 ve diger degerlerin hepsi normal aralikta....yuksek rakim...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Kadir Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Beslenme

    Cevabinz icin tesekkurler soyle bi sorunumuz var doktor hanım gaitada mukus var bakildi temiz cikti fakat bebek beslenmeyi reddeyi agzina geldigin an agliyor ve mamayi püskürtüyor bu durum neyden kaynaklarnir reflu mu yoksa sut alerjisimi kafamiz cok karisik

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Nilgün Dağdeviren (Demir)

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Östaki disfonksiyonu

    Hocam merhabalar öncelikle teşekkür ederim burada bizlerin sorularını yanıtladığıniz icin. benim 8 ay önce kulağıma evde otururken birden bire basınç oluştu 2 ay boyunca hiç geçmedi ilk başlarda acil de muayene oldum orta kulak iltihabı dediler sonra kbb ye çıktığımda sıvı var ama allerjiden dedi do...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Tahir Akdeniz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ültiker 123

    Hocam iyi gunle benim 1 senedir ültiker hastaligim var ve ben avusturyada yasiyorum ve burdaki doktoralar birseyden anlamiyorlar ve bu hastalik beni cok rahatsiz ediyorum ltf bi bilgi verin tesekkur ederim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Burak Bursalı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gecmeyen oksuruk problemi

    Merhabalar, oğlum 4 yaşındadır. bebekliliğinden bu yana özellikle geceleri görülen belli bir süre devam edip kesilen ardından kısa bir zaman sonra tekrardan ortaya çıkan öksürük problemimiz mevcut. öksürük bir iki tekrar sonrası oldukça derinden ve katılarak oluyor. takiben zaman zaman kusma oluyor....

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Nuray Dinçer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bt anjiyo ilaçlı kontrast madde alerji

    İlaçlı bt anjiyo oldum. alerji yaptı. ilk gün acilde boğaz şişmesi için serum ilaç verildi. 3. gün hala sıcaklık hissi var. sırtım ve böbrekte hafif ağrı var. normalmidir? kaç günde geçer. dahiliyiciye böbrek testi için gidilmelimi kaç gün sonra gidilmeli?

    Doktor Cevabı:

    Dr. Lale Duman

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Eozonofil oranı yüksekliği

    Merhaba hocam ben bir yıl önce alerjik rinit ve kontakt dermatir tanısı aldım ve ilaç tedavisine başladım. deri prick testlerinde kabarma olmadı ve kandan bakıldı. çayır çimen alerjisi denildi. 1 yıldır düzenli kullanmaktayım ilaçları. 2019 ağustos ayında kan sayımı yaptırdığımda eozonofil oranınım...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Bahar Göktürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gaitada kan ve mukus

    Merhaba hocam 3 aylık erkek bebeğimiz var.1.5 - 2 ay önce kakasında önce nokta olarak kan sonra da turuncumsu birkaç iz gördük biraz yoğun olarak.gaita testi yaptırdık (6-7 lökosit , 3-4 eritrosit , gizli kan pozitif ) sonuçları çıktı.bebek gürültülü kaka yapıyordu ,bazen köpüklü bazen yeşilimsi ve...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Nilgün Dağdeviren (Demir)

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Alerjik midir

    Hocam iyi çalışmalar. ben şöyle bir sıkıntı yaşıyorum. son 1 yıldır hapşırık nobetlerimde sorun var. kısaca anlatmam gerekirse hapsirigim bazen tamanlanmiyordu. şu an soğuk algınlığım var. 15 gündür hapsiramiyorum. bazen hapşırık hissi geliyor ama tamamlanmiyor. kafama takmaya başladım. psikolojik o...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Esra ERYAMAN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gaitada kan mukus

    Merhaba hocam 2.5 aylık erkek bebeğimiz var.1 - 1.5 ay önce kakasında önce nokta olarak kan sonra da turuncumsu birkaç iz gördük biraz yoğun olarak.gaita testi yaptırdık (6-7 lökosit , 3-4 eritrosit , gizli kan pozitif ) sonuçları çıktı.bebek gürültülü kaka yapıyordu ,bazen köpüklü bazen yeşilimsi v...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Esra Göker

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alerjik bebek

    Merhaba emin bey, 17 aylik bebegimde ek gidaya basladigimizdan beri sut alerjisi var. hicbir zaman cok siddetli reaksiyonlar gostermedi. vucudunda kuruluk, kabizlik ve yesil kaka sikayeti vardi. doktorumuz 12 aylikken gececegini soyledi hala gecmedi. ara ara sut usrunlerini veriyorum son bir aydir b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Emin Mete

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İlaç alerjisi testi nasıl yapılıyor

    Hocam ben alerjik astımım 2 yıldır alerji aşılarıyla kontrol altındaydım, sıkıntılarım azalmıştı. taki ilaç alerjilerim ortaya çıkana kadar iki çeşit antibiyotiği içtikten 20dakika sonra kustum. çok önemsememiştim. pulcet diye bir mide koruyucu beni ambulansla acile kaldırılıcak kadar kötü bir hale...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Ersoy

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemogram tahlili

    Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. burada ki çocuk doktorumuza gittik kendisi ameliyatta olduğu için yerine asistanı bakıyordu, sizin dediğiniz gibi normal herşey dedi. fakat sık hasta olmasının alerjik olabileceğini düşündü ve hiç bir test yapmadan bir alerji çiğneme tableti verdi bunu 3 ay...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sistemik sorun

    Teşekkür ederim hocam cevabınız için çölyak testi yapıldı o da negatif geldi tuhaf bir şekilde alerjik reaksiyon da oluşuyor ben de. ayıptır söylemesi bunu lahmacun da farkettim mesela. bi gün acilde buscopan serum ritm bozukluğu oluşturdu ben de nasıl bir hastalık ise çepeçevre sardı beni dediğiniz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x