Allerji test

  • Çok allerjik bir bünyem var.Allerji ve intoleransım olan şeyleri öğrenmek istiyorum.Bunun için birçok farklı test yöntemi olduğunu okudum.Toz , besin vb her türlü allerji ve intoleransımı ölçtürmek için hangi test en iyisidir?

  • Doktor Cevabı:

    Allerjiyi gösteren genel bir test yoktur. allerjik hastalığın türüne göre testler uygulanır. örneğin astım ve allerjik rinit için deri testleri ve kandan spesifik ige testleri yapılabilir. erişkinler için allerji gıda testleri çok kullanılmamaktadır. intolerans bir allerji konusu olmadığı için bu konuda deneyimim ve fikrim yoktur. ancak bir çok özel labaratuarda intolerans testleri diye yapıldığını hastalardan duyuyorum. bunları da önce allerji testleri diye duyurdular. tepki alınca intolerans dediler. allerji muayene ve testlerini için bir erişkin allerji uzmanına gitmenizi tavsiye ederim. kayseri tıp fakulterinde dr. insu beye gidebilirsiniz.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Göğüs ucu acısı

    Merhaba. benim göğüsümde kaşıntı oluyor. özellikle ucunda acı oluyor. adet dönemime daha var. gebelik yok dedi doktor ilişki üzerinden yeteri kadar süre geçince test ve usg yapılmıştı tekrar iliski de olmadı peki neden olmuş olabilir bu? kanda iltihaptan olur mu?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Genel deri

    Hocam hangi tetkikleri yaptırmam gerekli söyler misiniz rica etsem

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ümit Türsen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kaşıntı batma

    Mrb benim iki gündür vücudumun direklerin iç kısmı boynumun çene hizasından sağdan enseme kadar sanki sinek ısırıyor gibi kaşıntı yapıyor tabi bu problem terleme esnasında oluyor bu kaşıntı elimle dukunduğumda geçiyor vucudum kuru olduğu müddetçe sıkıntı yok ama biraz nem yada terleme oldumu hani sa...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ümit Türsen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Nefes darlıgı kalp çarpıntısı

    Slm hocam alerjik astım boğazda tıkanma yapışkan sıvı nefes darlıgı yutma güçlüğü kalp çarpıntısı yaparmı ? kardiyolojiye gittim bisey cıkmadı kbb alerjik astım dedi

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hakan Çelikhisar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Baş ağrısı mr sonucu

    Hasan hocam merhabalar, hocam ben 23 yaşındayım. 5 ay önce baş ağrısı şikayeti ile doktora gittim ve mr istendi. sonuçta 4. ventrikül belirgin çıktı. ayrıca solda pariyatelde lateral ventrikül gövde düzleminde ve sağda supraventriküler düzeyde milimetrik boyutlu gliotik sinyal intensite değişiklikle...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Süt alerjisi

    Hocam merhaba. benim çocuğum bebekken inek sütü alerjisi geçirmişti.hatta sizin hastanizdik bu dönemde.. 1 yaşından itibaren süt ve ürünlerini tüketiyoruz ters giden birşey yoktu. şimd 3 yaşını dolduracak ve bu aralar yüzünde sinek yemiş gibi kızarıklıklar var bugünde sağ göz kapağı kızarıklık ve şi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hüseyin Üskül

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Nefes darlığı astım

    Değerli hocam merhaba, öncelikle sağlıklı günler dilerim kızım 17 yasında alerjik astım var ancak biz astımını alerjik diye biliyoruz ( alerji tedavisi görüyoruz aynı zamanda ) ama bu astım alerjik olmayabilirmi yanı bunu nasıl ayırt edebiliriz.malum covid-19 da alerjik astım yada diğer astımın etk...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kürşat UZUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Parathormon

    Merhaba size hastalığım hakkinda soru sormak istiyorum malum kovid 19 dolayisiyla hastenye gidemiyorum doktora gitim sonuclari cikmadan covid19 salgini baslayinca sonuçlarımı gösteremedim.8 sene once triodlerimin hic çalışmadığını öğrendim ve levetrion 100 mg ilaca baslandi daha sonraki tahliller...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Egzama hassas cilt

    Hocam merhaba bende doktor teşhisiyle alerji egzama ve hassasiyet var taclorin verdi bana ama cildimde çok fazla yanma yaptı hatta o. yanmayla kılcal damar çıkardı mecburen bırakmak zorunda kaldım doktorumdan elidel krem istemeli miyim o da yanma yapar mı acaba

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Devamli kilo kaybi, besin alerjisi, pcos

    Merhaba, 23 yasindayim ve 1.60 boyunda 38 kiloyum. kilo almakta zorluk cekiyorum ne kadar yersem yiyim yinede alamiyorum. normal yedigimde ise herkes gibi yani inanilmaz hizli kilo kaybediyorum. troid testlerim normal cikti hersey normal sadece polikistik hastasiyim. ama asil sorun ise şu, benim baz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Östaki disfonksiyonu

    Hocam merhaba. yaklaşık 1.5 yıldır sol kulağıma ses girişlerinde hışırtı ve basınç hissi oluşuyor. sessiz ortamda herhangi bir sıkıntı yok. bazen tiz seslerde (keman sesi gibi) cızırtılı duyma gerçekleşiyor. baya bi doktor gezdim bir tanesi östaki disfonksiyonu dedi, diğeri östakin sağlıklı çalışıyo...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mustafa Üzeyir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Allerjik astım

    Merhaba hocam. yaklaşık olarak 40 gündür allerjik astımım yani daha yeni bu tanı konuldu. ama balgamım var ve beni tıkıyor balgamı ne çıkarabiliyorum ne de yutabiliyorum balgam ilaçları da kullandım ama fayda etmedi. akciğer filmim ve solunum testlerim temiz çıktı. her geçen gün daha kötü oluyorum ş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İnci Gülmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Allerji reflü ve corona virüs

    Selamlar sayın hocam.44 yaşınfayım.ekim ayında geceleri ağız kuruluğu ve burun tıkanıklığından kbb ye gittim.alerji ilaçları verdi doktor(allergidin hap+allergodil sprey).2 aya yakın süre kullandım ilaçları.burun tıkanıklığı ve ağız kuruluğu devam ediyor.3 haftadan beridir de kuru öksürük var.ilgin...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Ersoy

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Östaki salpanteji

    Hocam merhaba ikibucuk aydir kulagimda dolulukla baslayan bi tikaniklik oldu kulagimdan hava kavarciklari sesleri geliyo ve basinc oluyo bicok.doktora gittim isitme testlerim normal cikti ama kulaklarmdaki doluluk hissi ve basinc gitmedi bi doktor oztaki salpanteji olabilir dedi levmont ve rinocleni...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Test sonucları

    Hocam merhaba 20 yasinda ki oglumun sonuclarinda rbc 6.17 cikti normal degerler 3.5-6.1 eos%6.3 referans araligi 0-5 eos#0.43 referans araligi 0-0.4 wbc 6.85 hgb 17.1 mcv 81.9 plt 307 neut%41.9 lym%44.6 mch 27.6 baso%0.2 baso#0.01 hct 50.6 ve diger degerlerin hepsi normal aralikta....yuksek rakim...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Kadir Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x