Allah rızası için kan değeri yorumlayin hocam cevaplayin hocam

  • Hocam merhaba biraz uzun olucak ama tüm yaşadığım şeyleri size yazıyorum yardımcı olur musunuz lütfen hocam hocam ben bundan 4 ay önce kanlı ishal gecrdim karın ağrısı uzun süre sürdü Flagy nidazol çok kullandım karaciğer değerleri normale döndü sonra aniden yine fırladı karaciğer değerleri karın ağrısı geçti ama en fazla 220 değerleri gördü karaciger o zmndan beri takipte kalıyorum 2 seneden beri sol bademcigim şiş üzerinde beyaz tonsilitler var ağrısı sızısı yok geniz eti ve geniz akintim var karaciğer için ultrasonn ilaçlı mr yapıldı kolonoskopi yapıldı kolonoskopi de nonspesifik aktif kolit çıktı ilaçlı mr da üst batın temiz alt batın her iki inguinal bölgede reaktif boyut ve ozellikte lenf nodlari çıktı geçirilen enfeksiyona bağlı olduğu söylendi aradan zaman geçti hocam karaciğer değerleri alt 98 ast 70 e kadar düştü ama hocam bazı tam kan değerlerimde bir problrlem var bu süreçte NEU hep 30 33 36 38 civarlarında oldu LYM de hep 40 ile 50 civarlarında genelde 42 oldu en son ki tahllilerde 11 Mayıs'ta alt 198 ast 118 oldu NEUU 36. 1 LYM 46.8 WBC 5.58 (EOS 11.1 EOS bu tarihten itibaren yükselmeye başladı ) daha öncesinde EOS normaldi ) 31 Mayıs'ta ise alt 98 ast 70 e düştü NEU 38 LYM 40.7 EOS 14.6 WBC 7.58 hocam halsizligim var. Ağrım sizim yok sadece halsizlik var hemotolijiye gidicem ama yakın civarda yok once size sormak istedim teşekkür ederim lütfen yorumlayin burda ve yakın ciwarda hemotoliji doktoru yok size danismak istedim acaba alerjik bişey mi bu korkmalı miyim önceden bu halsizlihigim yoktu hocam bir de 1 ay önce karaciğer için ilaçlı mr temiz çıktı bu bir ayda ileri derecede sorun gelişir mi karaciğer için halsiz düşürecek karaciğer için tüm tesler yapıldı hocam acaba hemogram testindeki değişikler ile bir alakası War midr karacigerin enzim yüksekliğinin tahlillerime bakar mısınız

  • Doktor Cevabı:

    Tüm klinik bulgular tek bir hastalığa bağlı olabilir,bu da hematolojik nedenli bir hastalık olabilir. tüm tetkiklerini tarih sırasına göre tasnif ederek bir dosya yap,sonra ankara veya konyadaki üniversite hastanesi tıp fakültesi hematoloji bölümünden randevu almaya bak veya buralardaki öğretim üyesinden birine özel muayene ol derim.

    tarihinde cevapladı.

Konya Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 5 / Oy veren : 1 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Karaci̇ger enzimiii

    Hocam merhaba benim 4 aydır alkalen fosfataz değerim yüksek.24 ağustosta dahiliye gittim tum batin ultrasona girdim karacigerde yağlanma dahi hcbsy yok sadece bi böbreğim alınmıştı alındığı yerde lojunda 4 cm kist var.alt ast değerleri normal alp 173(referansaralgi 40.150) ggt 50 (referans 9...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diabet mellisttus

    Sayin degerli hocambenim sag bacagimda ust kisminda ayni parmaklarin oldugu yerde sislik var bastirca cukur oluyor parmaklsrda yok yanliz tek ayakta sagda solda yok diabet iki hastasiyim bobrek yetmezligini olabilirmi yada baska ne olabilir hocam tumir gibi bise olabilirmi saygilar

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aksam artan kaşıntı

    Hocam merhabalar 23 yasında kadınım benim son 2-3 aydır özellikle aksama dogru artan kaşıntım mevcut bu psikolojikmi değilmi tam anlıyamadım batma tarzında kasıntılar tiizden hep bi ufak kaşınma hissş olusuyor kolum bacagım yüzüm heryerimde imternette safra kesesi yada karaciger rahatsızlıklarında b...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Parazit ilaçları halszilik ishal

    Hocam merhaba kolay gelsin hocam benim karaciğer enzim ve ezonofil yüksekliği vardı ve halsizlik vardı asıl şikayetim halsi̇zli̇kdi ultrasonlarda ilaçlı mr da bişey bulunamadı gastrontelojide ezonofil yüksekliği için dahiliye hematolojiye gittim kan incelendi kanda bişey çıkmadı en son doktorum gait...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaci̇ğer enzi̇mleri̇

    Afp değerine bakılmamış hocam. eğitim araştırma hastanesine götürüp gastroenteroloji enfeksiyon hastalıklarına göstereceğim. hepatit ile bu değerler arasında bir bağlantı olabilir mi hocam ? bu değerlere bakılmamış? değerli vaktinizi ayırıp sorularımı cevapladığınız için allah sizden razı olsun hoca...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bu sorun ruh sağlığımı bozdu

    Sayın hocam merhaba. 180 cm boyunda 38 yaşında 90 kg ağırlığında yetişkin bir erkeğim. preklinik diyabet, bacakta grade-4 venöz yetmezlik, karaciğerde hepatosteatoz ve hemanjiom dışında kronik bir sağlık sorunum yok. bende 20 yaşından beri seyreden erkek tipi saç dökülmesi sorun...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mehmet Şimşek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciger enzim yuksekligi

    Hocam merhaba. teyzem 53 yasinda. rutin kan testinde (alt)sgpt 264, (ast)sgot 128 cikti. dr hepatit b olabilir detayli bakilsin dedi. kendisi kilolu ve surekli hamur işi yiyor. bu degerler henuz karaciger yaglanmasi olamaz mi? hepatit ihtimali mi yuksek? tesekkur ederim.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaci̇ğer enzi̇mleri̇

    Saygı değer hocam merhaba, bir haftadır annem aşırı terliyor, ateşi yok, vücut yorgunluğu ve baş ağrısı çekiyor. covid testi negatif iki defa teyit edildi. 14.09.2021 test sonucunda ast 99 alt 79 crp 30 feri̇tti̇n 1201 çıkmıştı serum ve antibiyotikler kullanımı sonrası 17.09.2021 tarihinde ast 178...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın boşluğunda sıvı

    Hocam iyi günler, usg yapıldı. sonucu atayım. tüm abdomi̇nal ultrasonografi̇ karaciğer normal büyüklük ve lokalizasyondadır.parankim ekosu homojendir.portal venöz sistem ve hepatik venler normal görünümdedir.safra kesesi duvarı normal kalınlıktadır.kese lümeni içerisinde patolojik oluşum saptanmam...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Matofin etkileşim

    Hocam merhaba 6 yıldır matofin 1000 mg xr sabah akşam kullanıyorum ve 23 yaşındayım. yarım bardak bira içmenin ilaçla bir etkileşimi, zararı olur mu?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sonuç inceleme gastroenteroloji

    Kabızlık için çekilen sonuç eklidir değerlendirmenizi rica ederim.üst-alt batin bt i̇ncelemesi̇nde: tekni̇k: i̇nceleme kontrastlı 1.25mm lik kesitler ile elde olunmuştur. hastaya 100cc iyotlu kontrast ajan enjeksiyonundan sonra görüntüler elde olunmuştur. üst batin bt bulgular: karaciğer normal boy...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mustafa Kaplan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Apendisit ameliyatı sonrası ödem

    Hocam tekrardan rahatsız ediyorum. bugüntekrar kan verdim ama bir önceki gün basketbol maçında leğen kemiğim ve çevresine dirsek darbesi aldım o ağrım vardı yogun şekilde. bugün tekrar kan verince geniş hemogram böbrek karaciğer hepsi normal 4 sayfa raporda sadece kreatin kinaz 500 ve dün 0.91 çıkan...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gaita gizli kan pozitif kan değeri

    Hocam merhabalar bir ay önce siyah dışkılama sonucu acile gitmiştim kan değerim epey bir düşük çıkmıştı ve gaita gizli kan da pozitif çıkmıştı. endoskopi oldum gastrit çıktı. doktorum siyah dışkı üst sindirim sisteminden dolayı olur dediği için ve yaşımdan dolayı kolonoskopi önermedi yaşımda bu arad...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciper büyümesi

    Merhabalar ultrasyonda sol lob hipertrofik olup boyutu sağ loba göre artmıştır parenkim ekojetinesi homojen olup sitriktürü kabalaşmıştır ne demek doktor bey

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer büyümesi

    Merhabalar ultrasyonda sol lob hipertrofik olup boyutu sağ loba göre artmıştır parenkim ekojetinesi homojen olup sitriktürü kabalaşmıştır ne demek doktor bey

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x