Akdeniz anemisi olabilir miyim?

  • merhaba doktor bey ben21 yaşındayım bundan 2 sene önce karın ağrısı nedeniyle hastane başvurduğumda kemik erimesi olduğunu sölediler ve yumurtalıklarımda kist vardı.senelerdir adetten dolayı sorunlarım vardı ama tedavi için hala bişey yapan olmadı.karın ağrılarım iyice arttı tuvaleti mi yaparken otururken kalkarken ayakta çook durduğumda veya koşarken kasıklarımda ağrılar var ve özellikle sol bacağımda uyuşmalar var.önce bağırsaktan şüphelendiler ama onunla ilgili bişi olmadığını sölediler kadın doğumluk ta bir şeyim yokmuş. şimdi akdeniz anemisinden şüpheleniyolar ama ailemde bu hastalık yok.göğsümde sıkışma var geçen sene kist vardı amaliyat oldum ama ağrılarım geçmedi nefes alırken batmalarım oluyo bazen çook şiddetli ağrılarım oluyo.genel cerrahi bölümü ve kadın doğum bölümü bi sonuç bulamadı.bu ağrılarım sebebi ne olabilir yada nereye başvurmayalım.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, akdeniz anemisi şüphesi varsa bunun olup olmadığını uzaktan tahmin edemem. sizi görmem gerekir. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Akcığer zarı sıvısı

    Hocam merhabalar.. 3 aya yakın süredir eşim de aralıklı olarak hafıf öksürük vardı. fakat 3 hafta önce arttıs gosterdı.. covıt testı negatif cıktı.. test gunu sağ akcıger bolgesınde şiddetli agrı vardı.. bu agrı test ten bir hafta sonra sol tarafa geçti.. tekrar özel bır hastane ye gttık.. aşırı enf...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İrfan UÇGUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vitamin eksikliği

    Hocam merhaba öncelikle. benim uzun süredir sabahları şiddetli kas ağrısı ve halsizlik sorunlarım var. ayaklarımda kas gerilmesi ve karıncalama var. 1 yıl önce ekim ayında iç hastalıkları kan tahlili yaptı hidrosi 25 vitamind 12.9, ferritin 7.3, glikoz 88, kalsiyum 9.3, b12 336, hgb 12.5, mcv 65, rb...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ates yüksek

    Hocam saygılar,daha önceki sorularımı cevapladiniz allah razı olsun,2016 doğumlu oğlumun koltuk altı ateşi hep 36.8 ve 37.1 arası,bu yuksekmi ,genelde 37 ,ne yapmamız gerek,birde ferritin düşük 16 civarı,ferrumu ne kadar verelim günlük,hemoglobin normal

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Endoskopi raporu

    (endoskopi patoloji raporu merhabalar doktor bey, annemin kansızlık şikayetlerinden dolayı özellikle menopozdan sonra baya halsizlik yaşadı. endoskopi+kolonoskopi oldu antral gastrit çıktı ve helikopter bakteri çıkmıştı beslenmeye dikkat etmesi söylendi 1 sene geçti ve yine endoskopi oldu patoloji...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy uzatma

    Hocam 18 ime yeni bastim kilom 60 boyum 165 erkeğim 3 ay önnce hastaneye gittim doktor bana boy plaklarmin açik olduğunu uzayacağimi soyledi bende o gün bugundur boy uzatma egzersizleri bacak uzatma barfikse asilma vb hergun yoğurt ve sebze yiyorum boyum 170i gecermi erkeğim babamin boyu 173 an...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Can Koşay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemoglobin d heterzigot

    Mrh hocam ben almanyada yaşıyorum size birşey danışmak istiyorum ben normal kan kontrolu yaptırdım ve bana hemoglobin d heterzigot dediler bu hemoglobin d heterzigot nedir tam olarak ve tehlikelimidir bu aralar geceleri cok sırt kemik ağrısı oluyo cevabinızi bekliyorum hocam saygilar

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Endoskopi patoloji raporu

    Merhabalar doktor bey, annemin kansızlık şikayetlerinden dolayı özellikle menopozdan sonra baya halsizlik yaşadı. endoskopi+kolonoskopi oldu antral gastrit çıktı ve helikopter bakteri çıkmıştı beslenmeye dikkat etmesi söylendi 1 sene geçti ve yine endoskopi oldu patoloji raporunda enflamasyon epitel...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anemi kansizlik

    Teşekkür ederim hocam islerinizde kolaylıklar diliyorum.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anemi kansizlik

    Merhaba değerli hocam ferritin değerin 2.8 sonucunda ferinject amp iv aldım bir defa hb 10 demir 20 demir haplarina devam edeyim mi?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Dilin ortasında meydana gelen kırmızı çukurlaşma

    Merhabalar doktor bey. benim dilimin ucundabir kaç senedir internetteki coğrafik dil görselleriyle benzeşen yuvarlaklar cıkmakta... en geç 1 hafta içinde kendiliğinden düzelmekte. bu aralar dilimin arka papillalarının ön tarafında yani dilimin ortasında böyle bir açılmaya meydana gelmeye başladı. yu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bülent Topuz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği anemisi

    Hocam merhaba demir 25 (50-175) ferritin 6,4 (13-150) serbest t3 6.07 (3.1,6,8) serbest t4 14,51 (12-22) tsh 4,89 (0.27-4.2) tibc 447.3 (250-410) hgb 10.6 (11.7-15.5) hct 32.7 (36-46) mcv 80 (80.4-95.9) mch 25,8 (28-33) mchc 32,3 (33-36) rdw 15,1 (11-15) plt 402 (160-390) hocam halsizl...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aplastik anemi hastası

    Hocam merhaba 1.5 ay önce erkek arkadaşıma ağır aplastik anemi teşhisi kondu.ilik nakli olması gerektiğini söylüyorlar şu an hastanede yatıyor. 4 gün kemoterapi verdiler ve ilik nakli olana kadar ilaç tedavisi yapıyolar.internette bir sitede ilik nakli olsa bile 5 yıl boyunca yaşayabileceği yazıyor....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kizlik zari

    Hocam tek bi soru ilcede otrdgum icin muaneye gelememm aslinda yazdiklarniz okdr ictendiki ailem oyle bi ara tknti haline glmsti bkyodum anem sn nypyodun muaneye gotrrum seni boyle olmz dedi nyptin hicbisey ypmdgim halde kndmi namusuz biri olrk dusnyorum onlr bna keli...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol ayak kemiği-lezyon

    Merhaba hocam, anemin (52 yaşında) sol ayak kemiğinde bir şişlik mevcut. hiçbir ağrısı yok. dokununca da yürürken de ağrı bulunmamakta. doktorumuzun yönlendirmesi üzerine mr çekildik. doktorumuz mr sonucumuza göre,o bölgede bir kist olduğunu lokal veya tam anestezi yaparak ameliyatla kisti alması g...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hasan Tatari

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalpte tekleme

    Merhaba kalbimde duraklama tekleme hissediyorum. ekg ve efor testim temiz çıktı. eko da hafif mitral kapak yetersizliği çıktı. ama kalbim ve bogazimda her gün 1 saniye süren bazen ard arda bazen 1 kere olan şiddetli vuru hissediyorum. daha çok bogazimda hissediyorum ama kalbimde de hissediyorum. ho...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mehmet Beşiroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x