Akciğer zarı yapışıklık

  • Doktor bey merhabalar Akcigerimde plevral efuzyon vardı geçti fakat iz kalmış tomografide minimal plevroparankimal fibrotik apositeler gözlenmiştir yazıyor. meme ucu etrafında ağrı sızı yanlara doğru hırıltı oluyor. Küçük bir alanda yapışıklık kalmış demisti doktorum zararsız demişti ama beni rahatsız etmesi normal mi. İçkim sigaram yok 29 yasındayım ilk akciğer rahatlığımda böyle olması çok üzdü. Sanki memenin 3 parmak altında büyük bir damar acıyormuş gibi. Devlet hastanesine gittim o kalan şey ağrı yapabilir dediler ama Uludağ Fakülteye gittim bence ciğerden değil dedi sirdalud verdi doktorum. Genel cerraha gittim elle dokundu o bölgeye bence acil bir şey yok deyip 1 ay sonraya meme usg verdi. Eger memede bir sey olsaydi röntgen ve tomografide cikmaz mıydı acaba. Size sormak istediklerim özet olarak ağrıyı batmayı yapan bu iz midir iz ile yapışıklık veya küntlük aynı şey midir bu iz sonradan geçmez mi merak ediyorum, İyi günler kolaylıklar dilerim

  • Doktor Cevabı:

    Öncelikle geçmiş olsun. isism yazmadığınız için cinsiyetinizi bilemedi. meme dokusu erkek ve kadında farklıdır. ayrıca efüzyon sebebini bilmiyorum. kısaca sizi muayene etmeden, filmlerinizi, önceki tahlillerinizi görmeden fikir yürütmem çok yanlış olur. eğer bir üçüncü görüş isterseniz, tüm filmler ve tetkiklerle beraber bir göğüs cerrahına veya bana bizzat başvurmalısınız. sağlıklı günler dilerim.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Göğüs Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Akciğer hastalığı

    Hocam iyi günler toraks bt çekmişlerdi şöyle bir şeyle karşılaştım ön mediastende timik kalıntıya ait üçgen şeklinde hipodens oluşum izlenmiştir ve sol akciğer alt lob apikalde plevra tabanlı milemetrik boyutlu sekel nodüler oluşumu izlenmiştir diyor ne yapmam gerekiyor.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 2. evre sarkoidoz ve emboli

    Merhaba hocam size annem için yazıyorum. annem 2. evre sarkoidoz hastası ve pulmoner emboli için tedavi görüyor. maalesef ağustos ayında covit geçirdi. emboli için antikoagülan kullanıyordu ama ara ara balgamda kan gözükmeye başlayınca rivaroksaban içeren ilaç yazıldı. doktorunun tavsiyesiyle kortiz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İnci Gülmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciger kanserimi

    Hacam bu soruyu cevaplarmisiniz toraks bt teknik; �v kontrast madde verilmeksizin aksiyel planda 3mm kesit kal�nl��� ile elde olunan toraks bt tetkikinde 17.12.2020 tarihli tetkik ile k�yasland���nda; perikardiyal b�lgede en kal�n yerinde 8 mm ye varan perikardiyal ef�zyon sebat etmektedir. trakeada...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İrfan UÇGUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Corona sonrası

    Iv opak madde verilmeden , aksiyal planda 5 mm kesit kalınlığında elde edilen tetkikin incelenmesinde; mediastinal vasküler yapılar ve kalp büyüklüğü normaldir. mediastinal ve hiler kitle ya da patolojik boyutta lenf nodu görüntülenmemiştir. akciğer parankim alanlarının değerlendirilmesinde; s...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İrfan UÇGUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gogus kafesim hic genislemiyor karın zarım yapısık :(

    Hocam romatizmal bir hastalıgım var ama teshis konamadı.nefes darlıgım da eklenince bana bal yapıldı (bir dolu test difuzyon bt filmler defaten) bal da nonspesifik iltihap cıkmıs sudur denemedi yani fıs fıs verdiler.nefes darlık daha iyi ama ana sorunumu anlayamadılar gogus kafesim genislemiyor yapı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göğüs teki lezyon

    Kalp normal büyüklüktedir. medyastende tüm alanlarda olmak üzere çok sayida büyüğü sağ alt paratrakeal düzeyde 199mm ölçüsünde olan kisa aksi 1cm yi geçmeyen lenf nodlari önceki inceleme ile benzer şekilde sebat etmektedir. aorta duvarinda ve koroner arterler düzeyinde yaygin kalsifik değişiklikler...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İnci Gülmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Myastenia gravis ne yapalım

    Merhaba hocam kardeşim de 15 yaşında myastenia gravis hastalığı teşhisi konuldu. göz kapakları düşmeye başladı. gerekli ilaç tedavisine başlandı ama tedaviden önce tek göz kapağı düşüyordu tedaviye başladıktan sonra 2 göz kapağı da düştü. çok tedirginim ve 2 3 doktora gittik gerekli hassasiyeti alam...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bir karisik durum

    Hocam yaş 32,doktora gittim bir üni hastanesi'ne yaklaşık 1yila yakındir sabahları yogun kahverengi balgam,günün geri kalanında yapışkan ve az miktarda balgamin içinde kahverengilekeler şikayeti ve sağ da batici yanıcı göğüs agrisini söyledim ,röntgen ve kan temiz sadece crp 3.30cikmis 0-5arasi refe...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bir karisik durum

    Hocam yaş 32,doktora gittim bir üni hastanesi'ne yaklaşık 1yila yakındir sabahları yogun kahverengi balgam,günün geri kalanında yapışkan ve az miktarda balgamin içinde kahverengilekeler şikayeti ve sağ da batici yanıcı göğüs agrisini söyledim ,röntgen ve kan temiz sadece crp 3.30cikmis 0-5arasi refe...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Orhan Yücel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Peribronşial kalınlaşma bt raporum

    Selamlar doktor bey. öksürük hırıltı sonucu film çektirdim sağ akciğerde parakardiyak minimal peribronşial kalınlaşma yazıyor tomografimde. doktor hafif bronşitin var demişti röntgende antibiyotik verdi ama tomoda yazanı araştırınca bronsektazi yazıyor internette. bronşit mi bronşektazi mi demek ayn...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Orhan Yücel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanser riski

    Hocam merhaba annemin pet raporunda sonuç olarak sol akciğer üst lob apikoposterior segmentte plevra tabanlı malignite ile uyumlu kitle lezyonu (akciğer ca); kitle medial komşuluğundan mediastene uzanan alanda intraparankimal yayılımı telkin eden hipermetabolik infiltrasyon sahaları; mediastende 5...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İnci Gülmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sinüs küntlüğü zararı var mı

    Doktor bey plevral efuzyonla alakalı soru sormustum ama soru kapatıldı yanlışlıkla bastım sanırım. sinüs küntlüğü plevroparankimal sekel aynı şey mi bunlar bt raporumda yaziyor bunları hırıltı yapar mı doktor astımdan olabilir dedi ama bende o bolgede küntlesme yokken hırıltı yoktu.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ahmet Bülent Kargı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Önemli konu

    Merhaba hocam. 02.11.2020 tarihinde ailecek kovid testimiz pozitif çıktı. ilaçlarımızı içip kolay atlattık, nefes darlığı vs olmadı. babamın şimdi gün içinde ara ara öksürüğü oluyor. acaba doktora mı gitmeli. corana zamanında çekilen tomografi sonucu. �`�v�..toraks bilgisayarli tomografi (bt) incel...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ahmet Cengiz Şen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciger bt

    Serdar bey merhaba daha once suprakuler boldege de takipte olan lenf bezlerim icin msj yazmistim size, cevabiniz icin tesekkur ederim.bir hafta once tekrar kontrole gittim mm lik kuculmeler olmus.kontrol amacli akciger bt cekildi.size sonuclarimi yaziyorum.trekea ve ana bronslar aciktir.toraks ana...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Plevral efuzyon sonrası iz kalmış ne yapmalı

    Açıklama için cok tesekkür ederim doktor bey. yüzyüze iki doktora göründüm biraz yorum farkı oluştu o yüzden size sormak istemistim mesela zar ağrıya duyarlı yazmışsınız akcigerde agri siniri yok demisti doktorum ama zarda var o zaman iz bu zarda ise ağrı yapabilir öyle anlıyorum. peki hırıltı yapar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fuat Erel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x