Akciger kanseri

  • BULGULAR: Sağ akciğer üst lob apikal segmentten başlayarak suprahiler bölgeye doğru uzanım gösteren irregüler konturlu ve üst lob plevrasına spiküle uzanımlar gösteren 23.5x33x59 mm boyutlarındaki kitlesel lezyona ait yoğun artmış FDG tutulumu (SUVmax=22.23) saptanmıştır. Bu lezyona ek olarak en belirgini sol akciğer üst lob inferior linguler segmentte olmak üzere her iki akciğer bazal segmentlerinde dikkati çeken bronş duvar kalınlaşmaları kayda değer FDG tutmamıştır. Bunların haricinde sol akciğer apeksinde BT kesitlerinde karşılık bulmayan subsantimetrik boyutlu bir alanda minimal FDG yoğunlaşması (SUVmax=1.32) saptanmış olup ön planda enflamatuvar parenkim lezyonu lehine değerlendirilmiştir. Mediastinal lenfatik istasyonlarda patolojik düzeyde artmış FDG tutulumu gösteren bir lenf bezi izlenmemiş olup koroner arter cidarlarında özellikle sol ana koroner olmak üzere kalsifikasyonlar izlenmiştir. Her iki sürrenal bezinde sağda 5.5x4.8 ve solda 19.5x2.6 mm boyutlarında, solda solid sağda ise kistik komponentli solid görünümlü lezyonlara ait yoğun artmış FDG tutulumları (SUVmax=22.93) saptanmıştır. Karaciğer ve dalak ile diğer intraabdominal viseral organlarda FDG dağılımı beklenen düzeylerdedir. Sol böbrek orta posterior bölümünde böbrek parenkimine göre daha hiperdens ve en geniş aksiyal çapı 8 mm olarak ölçülen egzofitik lezyon kayda değer FDG tutmamış olup ilk planda hemorajik kist lehine değerlendirilmişse de düşük FDG afiniteli clear cell böbrek tümörleri ekarte edilemez. Görüntüleme alanına girdiği kadarıyla iskelet sisteminde, serebral ve serebellar hemisferlerde FDG fizyolojik dağılım göstermiştir.

  • Doktor Cevabı:

    Görüntüleri görmem gerekir ama rapordan anlayabildiğim kadarı ile yüksek plasılikla böbrek üstü bezine metastaz yapmış akciğer kanseri durumu bu. tabi patolojik tanı olmadığı için kesinlik belirtemem. opere olabilirlik açısından soruyorsanız goruntuleri gormem ve ayrıca ek tetkiklerin yapılması gerekir. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Göğüs Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • İmmünoterapi için yapılan test sonuçları

    Hocam merhaba. i̇mmünoterapi için bazı testler yaptırdık. saptanan mutasyonlar: hras, (nm_005343.4), ekzon 2 c.34g>t, p.g12c, allel frekansı % 0.53, varyant sınıfı tier 2c: patojenik (amp/asco/cap,2017) tp53 amplifikasyon ve füzyon saptanmamıştır. alk ve ros-1 negatif bu sonuçlara göre immüno...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciger test sonucu kötü mü

    Mediastinal ana vasküler yapılar ve kalp kompartımanları olagandir. mediastinal iç yapısı heterojen nekrotik alanlarda içeren birkaç adet metastik lap izlenmiştir.kesitler akciğer parankim penceresi ile birlikte değerlendirildiğinde sağ akciğer üst lobda nekrotik iç yapısı heterojen periferik spiķül...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adenokorsi̇nom

    Hocam mrb. akciğer ca alk:- ros1:- egfr:- akıllı ilaç olasılığı nedir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Cerrahi̇ sinirin yakinliği

    Ameli̇yat raporu sağ akciğer üst lob apikoposterior segmentte periferik yerleşimli visseral plevrada çekinti oluşturan posterolateralde major fissürü invaze ederek alt lop sup segmentte periferik olarak tümoral infiltrasyon oluşturan yaklaşık 3x5 cm çaplı sert kıvamda tümoral lezyon parpel edildi....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merhaba hocam

    İnci hocam merhabw covid oldum bugün 9. günüm ara ara minik minik öksürük oldu ateş agri şükür iyiyim artık. benim akciğerimde 3 mm lik nodül vardı acaba kovid bu nodülü büyutup zarar vermişmidr akciğerime baktirmama gerek varmıdır

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İnci Gülmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer kanseri şüphesi

    Merhaba, annem 2018 yılında sol akciğerinden adenokarsinom türü kanser teşhisi ile ameliyat ve tedavi oldu. son çıkan raporunu aşağıda iletiyorum. rica etsem yorumlar mısınız? toraks bt : i̇nceleme tekniği: akciğer apekslerinden diyafragmaya kadar 10 mm kesitlerle iv kontrast verilerek aksi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kemal Ekici

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Akciğer tomografisi

    Hocam merhabalar. aşağıdaki tomografi sonucumu yorumlayabilirseniz çok sevinirim. çıkan sonuç önemli bir durum mu? takip gerektirir mi? şimdiden çok teşekkür ederim. trakea, her iki ana bronş açıktır. kalp boyutu, konturu, konfigürasyonu doğaldır. mediastinal ana vasküler yapılar normaldir. torakal...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemoglobin

    Hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam yıllardır anksiyete hastasıyım dolayısıyla hastanelere biraz fazla gidiyorum...acil poliklinikte bakılan kanlarım wbc:8 ile 14 arası değişik değerler çıktı ekseriyetle 9-12 civarı.....rbc: 5.4-5.7 arası yüksek normal çıkıyor genelde...pct değeri de 0,270---0.3...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alper Can

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Skuamöz hücreli karsinom

    Cevabınız için teşekkürler. bugün yapılan muayenede burun ve çevresine bakılıp yayılmadığı söylendi. akciğerdeki nodül için inceleme yapılıp(nodüller günümüzde çok sık görülüyormus) sonrasında burundaki kanserli dokunun alınacağı söylendi.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Cevaplarmısınız?

    Iv kontrastlı toraks btt tetkiki göğüs duvarı yumuşak dokular simetrik ve normal dokudadır.her iki aksiller fossa olağandır. dorsal vertebralarda dejeneratif değişiklikler saptandı.kardiotorosik oran üst sınırdadır.perikardial effüzyon izlenmiştir. aortada,koroner arterde kalsifik aterom plakları me...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Akif Turna

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cevaplayabilirmisiniz?

    Iv kontrastlı toraks btt tetkiki göğüs duvarı yumuşak dokular simetrik ve normal dokudadır.her iki aksiller fossa olağandır. dorsal vertebralarda dejeneratif değişiklikler saptandı.kardiotorosik oran üst sınırdadır.perikardial effüzyon izlenmiştir. aortada,koroner arterde kalsifik aterom plakları...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Skuamöz hücreli karsinom

    Merhaba hocam.60 yaşında erkek sigara içen biriyim. burnumda bir kitle çıktı ve 2 ay içerisinde hastaneye gittim. biopsi sonucunda 0.3 cm çapında skuamöz hücreli karsinom teşhisi kondu. tomografi çekildi ve sonucu bu şekilde acaba yorumlarınızi öğrenebilir miyim. bulgular :sol nazal dorsumda yaklaşı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Akcigerde nodul

    5 yili tamamlayan hastalar daha uzun yasayabilirmi peki hocam ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer sonucu

    Hocam merhaba işe girdiğim için sağlık raporu almam gerekiyordu ve akciğer grafisi çekindim, sonuçta; "sağ akciger alt zonda silik sınırlı dansite artışı izlenmiştir." şeklinde yazıyor doktor yarın bi ultrasona sokalım dedi, sigara içmediğimi söyledim, herhangi bir şikayetim yok acaba bu ne anlam...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer kanseri

    Merhaba özlem hamim babam akciğer kanseri ve oldukça ilerlemiş durumda çapa da genel cerrahiye götürdüm ameliyat için çok geç denildi onkoloji birimine sevk edildi onkoloni bölümüne götürdüm ve orde da kemoterapi için geç denildi şuan hiç bir tedavi verilmiyor karnında şişlik oluştu sıvı çok az...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x