Akciğer kanseri şüphesi

  • Annemin akciğer röntgeninde gözüken bir leke için tomografi ve PET CT taraması çekildi. Akciğer kanserinden şüpheleniyorlar 58 yaşında sigara içiyor alerjik astım hastası emekli hemşire. Bir ay önce zorlu bir soğuk algınlığı geçirdi. PET CT taraması sonuçları Bulgular; Sağ AC alt lob anterior segmette izlenen yaklaşık 2,9x2,4 cm boyutlarında kavitasyon içeren kalın duvarlı kitlesel lezyon(SUVmax=7,18,) sol AC alt lob bazal bazal posterior segmette izlenen yaklaşık 1,8v1 cm boyutlarında yine kalın duvarlı kaviter kitle lezyonu(SUVmax=4,48) ile Sağ AC orta lob medial segmette izlenen plevral tabanlı yaklaşık 1,3 cm çapındaki nodüler lezyonda(SUVmax=4,73) artmış FDG tutumları dikkat çekmektedir. Yorum; her iki akciğerde malignite yada enfeksiyonla uyumlu olabilecek iki tanesi kaviter görünümlü olmak üzere toplam üç adet hiper metabolik nodüler lezyonun izlendiği F-18 FDG tüm vücut pozitron emisyon tomografi bulguları Şeklinde. kan sonuçlarında düzensizlikler aşağıdaki gibi Lökosit 4.06 - 10.6 aralığında 11,24 x10^3/uL Nötrofil (#) 1.9 - 7.0 aralığında 7.47 x10^3/uL MCV 82.3 - 94.6 aralığında 79.3 fL RDW-CV 11.5 - 15.3 aralığında 15.4 % Bilirubin, Total 0.3 - 1.2 aralığında 0.27 mg/dL Demir 50 - 170 aralığında 47 ug/dL Vitamin D, 25 hidroksi-³ 17.1 değerinde Ciddi Eksiklik 0 - 10 Orta Düzey Eksiklik 10 - 24 Optimal Düzey 25 - 80 Muhtemel Toksisite >150 ng/mL gibidir. Tümor markerları CA 15-3³ 0 - 32.4 aralığında 16.1 IU/mL CA 125³ 0 - 35 aralığında 7 IU/mL CA 19-9³ 0 - 37 aralığında 6.81 IU/mL CEA (Karsinoembriyonik Antijen)³ 2.0 ng/mL olarak çıkmış değerler Sigara içmeyenler 0 - 2.5 Sigara içenler 0 - 5.0 arasında olmalıymış. Bunlar dışındaki bütün tahlilleri sınır değerler arasındadır. Doktorumuz bize bir şey söylemeden başka bir doktora yönlendirdi. Annem şimdi çok üzgün ve stresten iştahı kapandı. Son 2 haftada sıkıntıdan 3 kilo verdi. Lütfen sonuçları yorumlama konusunda bize yardımcı olun.

  • Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Gökçe Cangel

    Akciğerdeki lezyona yönelik teşhis amaclı biyopsi yapılması gerekiyor. bu nedenle biyopsi amaçlı ve dlger tetkikler için göğüs cerrahisi kliniği olan bir hastaneye başvurmanızı öneririm. çok geçmiş olsun..


  • İstanbul Göğüs Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Akciğer bt

    Hocam merhaba babam için verem savaşta çektirdiğimiz film sonucunda tüberküloz yada akciğer kanseri olabilir dedi.balgam kültürü temiz geldi .göğüs cerrahisi ilk röntgeni gördüğünde içerisi savaş alanı gibi dedi.bt toraks sonucunda bize lezyonlar yaraya dönüşmüş ilaç tedavisi dedi ama ciddi birşey v...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Demet Karnak

    Prof. Dr. Demet Karnak

    Sağdaki sıvıdan ve akciğer zarından örnek almak lazım

  • Akciğer röntgeni sonucum

    Https://i.hizliresim.com/5yo6bd.png hocam karaciğer yağlanması vardı bende grade 1 derece onun için doktora gittim birde akciğerine bakalım gelmişken dedi baktı ve sorun olmadığını söyledi ancak benim içimde bi kuşku oluştu çünkü bende balgam falan var. balgam için verem savaşta test yaptırdım am...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hakan Çelikhisar

    Uzm. Dr. Hakan Çelikhisar

    Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim akciğerlerinizde çekilen filmden sonra yapılan değerlendirmede herhangi bir patoloji saptanmaması elbette çok önemli. sigara icip icmediginizi belirtmemissiniz. yasiniz vb detaylar ya da sinüzit gibi eslik eden hastaliklarin olup olmadigi da onem ar... Cevabı gör

  • 5 aylik bebek

    Hocam merhaba benim bebeğim 5 aylik bronşiolit ne gturdugusem gecmedi hiriltisi2 buçuk aydan beriri devam edyor ////

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Faruk Demir

    Uzm. Dr. Faruk Demir

    Geçmiş olsun. 2 aydır hırıltısı geçmeyen çocukta olası birçok neden olabilir ciddiye alınması gereken bir durum. bir çok akciğer ve dışı nedenden olabilir, çocuk alerji ve immünoloji doktoru görsün



  • Patoji ilgili

    Babamın akciğeri de su toplamış verem teşisi koydu ve ilaçlı tedavim başladı hergün sabah aç karnı 10 ilaç içiyor ilacın bugün 10cu gündeyiz ama bizden alınan sıvının bugün patoji sonucunu aldım ama budan pek bişey anlamadım benim için yorumlarsaniz sevinirim hazırlan yayma preperatları sitolojisin...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Bahar Özçelik Handemir

    Uzm. Dr. Bahar Özçelik Handemir

    Merhaba geçmiş olsun, patoloji sonucunuzda verem hastalığında görülen bulgular saptanmış

  • Fetal eko sonucu

    22 haftalık gebeyim ve bebeğimde sağ ventrikül hipoplazisi ve pulmoner atrezi görüldü bu durumda gebelik sonlandırılmasına gidilmesi önerildi sizin görüşünüz nedir ?

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Osman Özdemir

    Doç. Dr. Osman Özdemir

    Merhaba mehtap hanım. gebeliğinizin geleceği ile ilişkili karar tamamen size aittir, ben o konuda yorum yapmadan bahsi geçen bozukluklarla ilgili kısaca bilgi vermeye çalışayım. kalbin yapısında 4 temel boşluk vardır, bunlardan üstte yer alanlar (sağ ve sol kulakçıklar) kanı toplama, altta yer alanl... Cevabı gör

  • Akciğer cisim kaçması

    Hocam merhaba kapsül hap içerken su içme sırasında boğulur gibi oldum hap gitti ama acaba kaygan olduğu için nefes borumdan geçip akciğere gitmiş olabilir mi öksürük vs sorunum yok şuan ama.sanki oraya gitti gibi hissediyorum

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Haluk Yeşilbağdan

    Uzm. Dr. Haluk Yeşilbağdan

    Kesinlikle hayır... gitmemiştir, rahat ol. ( nefes borusuna gitseydi çok dramatik bir tablo oluşurdu, rahat nefes alamazdım, boğucu tarzda şiddetli öksürük olurdu, ciddi acil bir tablo oluşurdu)



  • Prostat tanisi

    Saygideger umit hocam. babama ait psa degerleri psa : 550 psa serbest : 79, 165 üre:57 crp: 6.9 prostat boyutlari 42×36×43 mm ve 34 gr dir. parankimi heterojendir. hastanin yasi 65. kamser bulgusundan suphe etmek mumkun mudur ve bu sonuclara istinaden hangi islemler yapilmalidir. gorusunuz t...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ümit Salih Şimşek

    Prof. Dr. Ümit Salih Şimşek

    Psa 550 ise bu kesin kanserdir ama teyit etmek için biopsi yapılabilir. biopsi sonucuna göre tedavi gerekir kemik ve akciğer kontrolü da gerekir

  • Kostal eklem expansil

    Hocam iyi günler,babam 71 yaşında, öksürüyor diye çekilen akciğer grafiği nde;1.sterno kostal eklemde expensil görünüm izlendi(dejeneratif?) yazıyor.bu ne demek oluyor hocam ,babamın hiçbir ağrısı yok.saygilar teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Burçin Keçeci

    Doç. Dr. Burçin Keçeci

    Merhaba, vücudumuzdaki bütün eklemlerde kıkırdak yapı bulunmaktadır. bu kıkırdak yapı çeşitli sebeplerle hasarlanabilir ya da yapısının özelliğini kaybedebilir. bu durum sonucu oluşan duruma halk arasında kireçlenme denilir. babanızda meydana gelmiş bu durum da aynı mekanizmayla meydana gelmiştir.... Cevabı gör

  • Astım kapalı havuz

    Hocam iyi günler. astım hastası birinin kapalı havuzda yüzmesi uygunmudur? ben 20 yaşındayım ve kilo vermek için haftanın 2 günü yüzmek istiyorum. benim bulduğum havuz 5 yıldızlı bir otelin kapalı havuzu ama havuzun içerisinde klor varmış. hocam sormak istediğim klor astıma zarar verirmi? sadece h...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ahmet Akçay

    Prof. Dr. Ahmet Akçay

    Merhaba, yüzme akciğerlerin gelişmesi açısından öneriyorum.



  • Şarbon hastalığı korkusu

    Hocam merhabalar size bir soru sormak istiyorum bugün okuldan bir arkadaşım muhabbet ederken bir arkadaşının şarbon olduğunu ve onunla tokalaştığını söyledi sonra arkadaşım eline baktı ve elinde yara olduğunu söyleyerek şarbon oldum galiba deyip güldü ben arkadaşımla gün içinde tokalaşmıştım ve oda...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hilmi Tezgel

    Uzm. Dr. Hilmi Tezgel

    Sizi çok güzel makaraya almışlar. şarbon olan kişi dışarıda dolaşamaz. deri şarbonu ise zaten yarası görülür. akciğer şarbonu ise hastanede yatması gerekir.

  • Antibiyotik kullanımı

    15 aylık kız bebeğimin 13 eylül perşembe günü öğlen saatlerinde başlayan ateşi sebebiyle(ateş ort.37.8 civarı başladı,sonra 38.5 değerlerini de gördüm).20 ağustos günü geçirdiğimiz febril konvülziyon sebebiyle ateşi önemseyip hemen düşürmeye çalıştım.ateş düşürücü verdim,ılık duş aldırdım.4 saat son...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nuran Gürses

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    Merhaba crp yüksekliğine etki eden birçok faktör vardır bunlardan biride enfeksiyonlardır bakteriyel enfeksiyonlarda antibiotik gereksinimi vardır bu durumda karar verebilmek için hastayı takip etmek gerekir diğer taraftan olayı tanımlamak için daha detaylı testlere ihtiyaç vardır.geçmiş olsun

  • Akciğer filmi

    Şiddetli öksürük ve halsizlik ishal gibi yakınmalardan acilde çektirdiğim akciğer filmini yorumlarmısınız.doktor bronşit olmuşsun dedi ama ben başka şeylerden korkuyorum.filmde herhangi başka birşey gözüküyormu. https://hizliresim.com/bz5d09

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Gürkan Ertuğrul

    Uzm. Dr. Gürkan Ertuğrul

    Sayın bulut, öncelikle geçmiş olsun. filmler hem gözükmediği hem de teknik olarak dicom formatında olmadığı için değerlendirilemez. film ve fizik bakı ancak tanı koydurucudur.acil e başvurduğunuz hastanenin göğüs hastalıkları kliniğine veya bir başkasına başvurun lütfen. saygılarımla



  • Idrar torbasi

    Merhaba hocam ben pazartesi gunu spiral taktirdim taktirmadan once doktor dedi idrar torban asagi inmis gelde bi ara kaldiralim onlemini almazsan ameliyat olursn ameliyatsiz bi operasyon nasil geciririm idrar torbasi nasil kaldirilir acisiz bisiymi cok meraktayim iki normal dogum yaptim her iki dog...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ali Ekber Şahin

    Op. Dr. Ali Ekber Şahin

    Mrb inkontinans tipleri 1-stres inkontinans idrar sızıntısı, alt karın kaslarının ani bir basınçla (öksürmek, gülmek,bir şey kaldırmak benzeri) kasılması sonucu meydana gelir. stres inkontinans genellikle pelvik kasların zayıfladığı durumlarda(doğum, cerrahi operasyon benzeri )gözlenir ve kadınla... Cevabı gör

  • Akciğer tomografisi sonucu boyle yazıyor

    Mrb demet hnm bnm tomografi sonucumu siz göndrmek istiyorum. adım nihal 34 yaşındayım kbb baş boyun ve akciğer tomografisi istemişti ses telimin sağ tarafı çalışmıyor diye.size sonuçlerı gönderiyorum değerlendiriseniz sevinirim toraks bt incelemesi; toraks üst açıklığından başlayarak diafragmaya...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Demet Karnak

    Prof. Dr. Demet Karnak

    Kalbinize baktırın

  • Solunum sikintisi

    Mrb lar hocam 2 yaşinda cp epilepsi kronik akciğer şikayetlerimiz mevcut 8 aydir sürekli oksijen desteği ile duruyoruz size mua için gelmek istiyorum oksijenden nasil kurtulabiliriz

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Erkan Çakır

    Prof. Dr. Erkan Çakır

    Perşembe hariç hafta içi gelşn fakat haftaya yokum diğer hafta gelebilirsiniz






.
x