Akciğer bt

  • Hocam merhaba.35 yaşındayım akciğer bt çektirdim peribkovasküler doku kalınlaşmaları mevcuttur ne demek yardımcı olursanız sevinirim

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba. bu konuyu bir göğüs hastalıkları uzmanına danışın.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Karın bt tomografisi

    Fevziye yildirim doğum tarihi: 1968.05.05 hasta no: 13214528376 t.c.no: 13214528376   tüm batin bt tetkikinde;   inceleme iv kontrast madde kullanılmadan gerçekleştirilmiştir.   bulgular:   iv ve oral kontrast madde verilmediğinden batın içi solid organlar ve intesti...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Cemil Binarbaşı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ampuller kanser

    Doktor bey yaşım 20.halsizlik ile gittim.direkt bilurubin 0.47(0-0.40) yüksek,,total birubin 1.47 (0.1-1.20) yüksek ,, ldh 262 (109-245) yüksek ast 17 alt 10 folat 4.19 (5.2-20) düşük üre 23 (15-45)ve pct 2.91(1.08-2.82) yüksek. tam bir ay sonra tahlil yapıldı alkalen fosfataz 85 (40-150) ggt 14 (0-...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Hacı Murat Çaycı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilgi almak için

    Hocam iyi çalışmalar eşim gebeliğinde hidronefroz nedeniyle stent takıldı ve doğum sonrası çekilen tomografide sıkıntı olmadığı söylendi ancak tomografi raporunda börekle alakalı olmayan farklı ifadeler de yazıyor yazanlar önemli şeyler midir yorumlayabilir misiniz.. teknik: oral ve intravenöz kontr...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer safra

    Merhaba hocam benim annem viral hepatit b taşıyıcısı bugün çektirmiş olduğumuz ultrasonun da -safra kesesi komşuluklarında jeografirk konturlu , belirgin kitle etkisi oluşturmayan büyüğü 19x10 mm ebatta hipoekoik alanlara rastlanmıştır yazıyor ve karaciğer 168 mm vertikal uzunluktadır (hafi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra yollarında dilatasyon

    Mr sonucum aşağıdaki gibidir. sonucu yorumlarsanız cok sevinirim.özelliklede dilatasyon neden olur, beni kaygılandıran kısım. safra kesemi 2 yıl önce aldırdım. mr kolanjiopankreatografi (mrcp): intrahepatik safra yolları santralde daha belirgin olmak dilate izlenmiştir. koledok çapı 11 mm ölçülmüş o...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Cemil Binarbaşı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kist hidatik

    Teşekkür ederim hocam saygılar.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarık Akçal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kist hidatik

    Merhabalar sayın hocam. ben nisan ayında karaciğer üst kubbede 8. segmentte bulunan 5,5 cm çapında kist hidatik kapalı ameliyatı oldum. ameliyat sorunsuz geçti. ondan sonra ekinokok kan testi yapmıştım 1/1280 pozitif çıktı. 3 defa 14 gün arayla 28 gün andazol kullandım tekrar kan testi yaptım 1280 ç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarık Akçal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tomografi sonucu

    Hocam merhaba 75 yaşında annemin kontrastsız tüm batın bt sonucudur.değerlendirirseniz sevinirim teşekkürler karaciğer normal konum ve boyuttadır. karaciğer parankim dansitesi tabiidir. safra kesesi normal lokalizasyonda ve büyüklükte izlenmiştir. intra ve ekstrahepatik safra yollarına ait belirgin...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lütfen bir yol gösterin

    “safra kesesi duvar kalınlığı artmış olup kese lümeninde büyüğü 2 cm olan çok sayıda taş gözlemlenmiştir. kese ile karaciğer arasındaki planlar oblitere görünümündedir. kese komşuluğunda karaciğer parankiminde difüzyon kısıtlanması oluşturan yaklaşık 7.5 cm çapında patolojik sinyal sahası mevcut olu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nurullah Bülbüller

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Safra kesesi taşları

    Merhaba doktor, annem 62 yaşında yaklaşık 20 yıl önce geçirdiği bir on iki parmak ülser ameliyatı mevcut. bir iki aydır mide koruyucularla geçmeyen bir sırt,karın, sürekli geğirme bağırsak bölgesinde şişlik ve gaz problemi var. endoskopi ve kolonoskopi için randevu almıştık kan tahlili normal karac...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra kesesi ameliyatı kanse hastaları için riskli mi?

    Hocam merhaba. 2 sene önce meme kanseri teşhisim oldu. 2. evredeydi. kemoterapi aldım. sonrasında tam 1 yıl önce kitle ve koltuk altımdan lenf nodları alındı. ameliyattan sonra radyoterapi gördüm. şu anda kontrellerim 6 aya düştü. zoladex ve tamoxifen kullanıyorum. son kontrolümde yapılan tüm batın...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Pelin Basım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Koledok genişlemesi

    Fatih bet daha önceki raporlarıma ilave olarak son bunu yaptırdım yorumlarsanız cok sevinirim teşekkür ederim. kontrastli üst abdomen mr incelemesi karaciğer boyutları, konturları ve parankim intensitesi doğaldır. intrahepatik vasküler yapılar doğal görünümdedir. karaciğer segment 2'de 16 mm, seg...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tomografi sonucu

    Merhabalar doktorumun çektirdiği tomografi sonucumu henuz doktoruma gösteremedim,aile hekimim bir sıkıntı yok dedi.bir de size sormak istedim.ayrica not:göğsümdeki fibroadenom teshisi konuldu daha önceden.sonucum : üst abdomen ve alt abdomen bt tetkik üriner sistem taş hastalığına yönelik iv...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Koledok genişleme

    Iyi günler diliyorum fatih bey 30 yıl önce açık safra taşı ameliyatı oldum. 2017 tarihli mr kolanjiyografi sonocum intrahepatik safra yolları dilate.kaledok çapı en geniş yeri 10 mm ölcülmüs olup incelenerek sonlanmaktadır.safra kesesi opere.pankreatik kanal normal kalibrasyondadır.karaciğer segment...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hepatit b miyim?

    Hocam benim hbsag değerim 7065 gibi çok afaki bir değer çıkmış. diğer sonuçlarımın hepsi normal anti hcv ve anti hıv negatif çıktı. karaciğer enzimlerimde normaldi. bu değer hepatit b oluyormuş çok yüksek olunca bir korku oluştu.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Abdullah Durhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x