Akciğer biyopsi sonucu böbrekle ilgili kanser

  • merhabalar hocam babama akciğerden ve akciğer zarından biyopsi yapıldı.Biyopsi sonucuna göre Tanı A-Sağ alt lob diafragma nodül: berrak stoplazmalı karsinom infiltrasyonu. B-parietal **** sitoplazmalı karsinom infiltrasyonu. C-plevra;aspirasyon (yayma+hücre bloğu kesitleri).Malign tümör hücreleri **** TIBBI LABORATUVAR YORUMU **** ve immünfenotipik bulgularla önplanda böbrek hücreli karsinom olgunun bu yönde tetkiki önerilir.Hocam yorumlarsanız sevinirim.Neler yapılabilir?Teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Böbrek kanseri, akciğere metastaz yapmış. gerekli tetkiklerin yapılmasını ve tedaviye başlanmasını öneririm

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Ürolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Radikal nefrektomi patoloji sonucu

    Merhabalar hocam,babam 77 yaşında,8 aralık 2018 tarihinde sağ böbrek radikal nefrektomi ameliyatı oldu.son 1 senelik kontrollörde bir sıkıntı çıkmadı çok şükür.benim merak ettiğim çıkan patoloji sonucuna göre kanserin nüks ya da metastaz olasılığı ne kadardır? makroskopi 18*12*7 cm boyutlarında ne...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakkı Perk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Radikal nefrektomi patoloji

    Merhabalar hocam,babam 77 yaşında.8 aralık 2018 tarihinde sağ böbrek radikal nefrektomi ameliyatı oldu.son 1 senedir 3 aylık periyodlarda bir sıkıntı çıkmadı çok şükür.patoloji sonuçlarına göre nüks ya da metastaz ihtmali ne kadardır? değerli yorumlarınızı bekliyorum. makroskopi 18*12*7 cm boyutla...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nörojen mesane

    Merhabalar hocam. annem için geçtiğimiz hafta çektirdiğimiz ultrason sonuçlarına göre nörojen mesane tanısı kondu. ultrason sonuçlarına göre; sağ ve sol böbrek boyutları normal, parankim kalınlığı olağandır. grade 3 pelvikaliektazi tespit edilmiş olup üreterler mesaneye dek geniş izlenmektedir....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan değerleri

    Sayın hocam,iyi geceler.kızımın tahlil sonuçları: kreatinin 0.67(0.51-0.95),indirek bilirubin 0.76(0.0-0.7) ve gfr 113.referans değeri yazmıyor fakat yüksek olarak belirtilmiş.bu değerin yüksekliği ne anlama geliyor?kızım 37 yaşındadır.teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Nuhoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek taşı

    Doktor doç. dr. ali nejat eğilmez doç. dr. ali nejat eğilmez üroloji soru sorun hocam merhaba akciğer tomografisi çektirdim çıkan raporda böbrek taşından bahsediyor. rapora göre önemli bisi mi hocam sizce sorun teşkil eder mi desteğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim kontrastsiz tora...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serkan Altınova

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer biyopsi sonucu böbrekle ilgili kanser

    Merhabalar hocam babama akciğerden ve akciğer zarından biyopsi yapıldı.biyopsi sonucuna göre tanı a-sağ alt lob diafragma nodül: berrak stoplazmalı karsinom infiltrasyonu. b-parietal plevra:berrak sitoplazmalı karsinom infiltrasyonu. c-plevra;aspirasyon (yayma+hücre bloğu kesitleri).malign tümör...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Toraks bt inceleme

    Merhaba hocam, babam için çekilen toraks bt incelemede şöyle bir ibare var abdomen düzeyinden geçen sınırlı kesitlerde, özefagogastrik bileşke ve mide kardiası toraksa herniyedir.(hiatal herni) ayrıca sol böbrekte kortikal kist ve lateral kesimde yağ dansitesinde kontur düzensizliği izlenmekted...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mesane kanseri

    Merhaba hocam. babam 71 yaşında bozyaka eğitim ve araştırma hastanesinde yaklaşık 2 senedir mesane kanseri tedavisi görüyor. 4 kez tur ameliyatı oldu ve bcg tedavisi gördü. son sonuçları temiz gelmişti fakat böbrek ağrısı sebebiyle çektirdiği bt’de üreterde de kitle görüldü. doktor tekrar ameliyata...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanser şüphesi

    Hocam merhaba ben 26 yaşında bekar bir kadınım.ben mide ağrısı şikayetiyle dahiliye doktoruna gittim endoskopi sonucu helikobakteri tedavisi gördüm .sonuç olarak helikobakteri tedavisi pozitif sonuçlandı ama benim mide ağrım hiç geçemedi.hatta sırayla midem ,bağırsaklarım ,böbreklerim ,idrar yolları...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yusuf Akcan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mesane tümörü

    Merhaba hocam kolay gelsin. babamın idrarında kan görmesiyle doktora gittik üriner usg sinde böbreklerinde bir şey yoktu fakat. mesane sol duvarında 15x20mm periferinde kalfikasyomnlar içeren fokal duvar kalınlaşması mevcuttur (tm?) diye bir sonuc aldık. ve tur ameliyatı olacagını söyledi doktorumuz...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mesane tümörü

    Merhaba hocam kolay gelsin. babamın idrarında kan görmesiyle doktora gittik üriner usg sinde böbreklerinde bir şey yoktu fakat. mesane sol duvarında 15x20mm periferinde kalfikasyomnlar içeren fokal duvar kalınlaşması mevcuttur (tm?) diye bir sonuc aldık. ve tur ameliyatı olacagını söyledi doktorumuz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Binbay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mesane tümörü

    Hocam merhaba annem 5 yıl önce böbrek nakli oldu 2 yıl kadar öncede mesanede tümör oluştu bir kaç defa tur ameliyatı oldu 29 günde radyoterapi gördü fakat şu an mesane duvarında 18 mm kalınlaşması var ameliyat mı olması gerekiyor çok endişeliyiz tekrar tümör oluşma ihtimali var mıdır

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Coskun Şahin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kontur lobülasyonu ve şüpheli nodüler alan

    Hocam saygılar ;annem 61 yaş yapılan ultrason sonucuna istinaden "sol böbrek orta kesim lateralde 19 mm çapında sınırları çevre parankimden net olarak ayrıt edilemeyen nodüler lezyon açısından şüpheli görünüm izlenmiş olup" sonuç verilmiş yorum olarak ; kontur lobülasyonu ve şüpheli nodüler alan de...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bobrek hastaligimi

    Merhaba hocam 4 yasindaki kizimin sol böbrek 9mm sag böbrek 25mm olarak izlendi ve ultrasonda pelviksiyal sistem grade 2 ektazi ve parantez icinde vur yaziyor ciddi bi problem olabilirmi tesekkur ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Nuhoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prostat kanseri

    Merhaba hocam babam ocak 2018 yılında küçük hücreli dışı akciğer kanseri hastası olduğu için akciğerinden 6 seans kt ve 32 seans rt tedavisi gördü bu tedaviden sonra her 3 ayda bir yapılan kontroller normal.ancak son çekilen 04 2019 tarihinde pet-bt çekildi. bunun sonucunda abdominopelvik lenfat...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Nuhoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x