Akarlar ve tozları hk.

  • Hocam, Akarlar-ev tozlarına karşı allerjisi olanların sadece geceleri Burundan nefes alamama sorunu ,Burun içi etlerinde şişme olabilirmi ? Oğlum 26 yaşında Nezle Grip olmadan,Öksürük,Hapşırma ,Burunda akıntı v.s hiç bir şey yokken dönem dönem geceleri Burundan nefes almada önemli sorun yaşıyor. Bunun için özel bir hast.KBB muayenesi yapıldı BT Tomagrafi çekindi Burunda Devasyon ve burun içi etlerinde şişme olduğu söylendi ameliyat önerilince başka bir özel hast Ameliyat olmayı düşündük .orada yine Prof. olan bir KBB. Hocamıza muayene olduk Burunda Devasyon olmadığı gereksiz yere ameliyat olmamasını önerdi Burun için etkili bir sprey verdi kullanınca geçici çözüm oluyor oğlumuzu 15 yaşında Göğüs Hastalıkları uzmanına götürüp Deri testi yapılarak akarlara ve ev tozlarına karşı allerjisi ,Saman Nezlesi teşhisi konulmuştu bir adet şurup ve bir kutu tablet ilaç kullandı iyi olmuştu bu güne kadar iyi korunarak bir sorun yaşamamıştı Askerde sabah sporlarında uzun koşularda nefes sorunu yaşayıp koşuyu tamamlayamazdı Bu sorun için nasıl bir yol izlemeliyiz. Bir Göğüs hastalıkları uzmanınamı veya Allerji uzmanınamı gitmeliyiz Daha kapsamlı araştırma Astım v.s yönünden hepsine bakılmalımı ? yeniden Deri testleri yaptırmalımıyız. İlginize teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali Kokuludağ

    İlaç tedavisine cevap veren bir yakınma için ameliyat gereksizdir. alerji uzmanına başvurun. cilt testi tekrar edilerek toz akar alerjisi kanıtlanırsa aşı tedavisi olması en uygun tedavidir geçmiş olsun


  • İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

    Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
    Bu soruya oy verin :

    Diğer Hasta Soruları

    • Dikkatli iş yaparken aşırı yaşarma

      Merhaba hocam.araç kullanırken bilgisayarda ve cep telefon tamiri yaparken yaşarma rahatsız edici durum oluyor.veni vidide geçen hafta muayenede yakın orta uzak derecem olduğu 0,25-0,75 ve 1,5 birde astimat olduğu söylendi.gözlük kullanma alışkanlığı edinemedim.akıllı lensi bu derecelerde önerirmis...

      Doktor Cevabı:
      Op. Dr. Sinan Göker

      Op. Dr. Sinan Göker

      Akıllı lens denilen çok odaklı göz içi mercekleri 50 yaş üstü ve katarakt başlangıcı olan hastalara uygulanmaktadır. 50 yaş altı iseniz ve göz yapınız uygunsa bu numaralara lazer tedavisi uygulanabilir. gözünüzdeki yaşarmanın sebebini muayene etmeden bilmek mümkün değildir. göz kuruluğu, alerji vs ç... Cevabı gör

    • Ilaç alerjisi soğuk algınlığı....

      Hocam merhabalar. malatya'dan sizlere yazmaktayim. eşim soğuk algınlığı ilaci olan nurofen cold be apireks cold ile oksarbon oksuruk şurubu içtiginde dudaklarinda şişme meydana geliyor. gittiğimiz doktor avil ve lordes hap yazdı. çok tedirginiz hocam. hastenenizde hangi ilaçlardaki etken maddesine...

      Doktor Cevabı:
      Uzm. Dr. Nurullah Yekta Akçam

      Uzm. Dr. Nurullah Yekta Akçam

      Merhabalar, ilaç alerji testi gerekip gerekmediğini değerlendirmek için öncelikle geçmiş ilaç listesi ile polikliniğe başvurmanız gerekmedir. hafta içi sabah immünoloji bölümüne direk kayıt yaptırabilirsiniz. geçmiş olsun

    • Kan tahlili

      Merhaba dr bey. 4 yaşındaki oğlumun kan değerleri aşağıdaki gibidir. hct 33.5 referans değeri 35/49 mchc 37.5 referans değeri 31/37 plt 451 referans değeri 100/400 demir 50 referans değeri 65/175 diğer tüm sonuçları normal sınırlar içindedir. yorumlarsanız çok sevinirim iyi günler

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Ahmet Akçay

      Prof. Dr. Ahmet Akçay

      Merhaba, demir için kan değeri biraz düşük. çocuk doktorunuza danışmanızı öneririm.



    • Konstrat madde hakkında

      Hocam merhaba kolay gelsin bt koroner anjiyo tetkiki için kullanılan kontrast madde güvenilirmidir kafama takıldı alerji gibi yaygın yan etkileri varmıdır? daha önce hiç alerji vs geçirmedim böbrek fonksiyonlarımda normal ancak çok korkuyorum birşey olurmu diye cevabınız için şimdiden teşekkürler.sa...

      Doktor Cevabı:
      Uzm. Dr. Cevat Bayrak

      Uzm. Dr. Cevat Bayrak

      Kontrast maddeye kullanımında ciddi olumsuzluklarla karşılaşma olasılığı çok düşüktür.

    • Bt anjiyo öncesi

      Hocam merhaba kolay gelsin bt koroner anjiyo tetkiki için kullanılan kontrast madde güvenilirmidir kafama takıldı alerji gibi yaygın yan etkileri varmıdır? daha önce hiç alerji vs geçirmedim böbrek fonksiyonlarımda normal. cevabınız için şimdiden teşekkürler.saygılarımla

      Doktor Cevabı:
      Uzm. Dr. Işıl TUNÇBİLEK

      Uzm. Dr. Işıl TUNÇBİLEK

      Merhabalar, bt koroner anjiografide kullanılan iyotlu bileşikler %3'ün altında allerjik reaksiyonlara, %1-15 gibi değişen oranlarda da böbrek fonksiyon testleri bozukluğuna yol açabilir. burada önemli olan konu, yapılacak incelemenin bir doktor tarafından, fayda-zarar dengesi gözetilerek iztenmesi,... Cevabı gör

    • Halsizlik nefes darligi gogusten gelen tik sesi

      Hocam merhaba kolay gelsin size yazmistm yine yaziyorum lutfen magdur gorun hocam nefes acligiyla birlikte asiri derecede halsizlik cekiyorum surekli derin nefes alma ihtiyaci duyuyorum nefesim yetmiyor esneyerek dolduruyorum nefesimi hocam derin nefes alincada tık sesi geliyor gogsumden uzun sureli...

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Fuat Erel

      Prof. Dr. Fuat Erel

      Günaydın yukardaki ilk 4-5 satir genelde yakinmalari psikolojik olanlarda sik olur. tahlillerin normal çiktiğina göre rahat olmaya çalişin geçmiş olsun



    • Lekeler tekrar başladı hocam

      Merhaba hocam ben odenoviral konjunktivit sonrası korneada oluşan lekeler şikayeti ile buca seyfi demirsoy devlet hastanesi göz hastalıkları uzmanı uzman doktor ayhan özyurt un tavsiyesi üzerine sizde tedaviye başlayan burak haral hocam lotemaks bıraktik 2 hafta oldu son iki günde yine gözümde aynı...

      Doktor Cevabı:
      Doç. Dr. Canan Aslı Utine Yıldırım

      Doç. Dr. Canan Aslı Utine Yıldırım

      Burak bey, lotemax gün aşırı bir damla tekrar başlayın. 20 gün sonra gelene dek devam edin. durumunuzu asli.yildirim@deu.edu.tr e-mailinden yazarsanız, daha kolay haberleşebiliriz. görüşmek üzere,

    • Bronsit öksürük

      Mrb hocam oğlum bronsit evde pulmicort ventolin dönüşümlü veriyorum.ilaci kestik iyi oldu. 2 gun dur yune kuru öksürük var igggg tarzında bir zorlanma oluyor öksürerken. bende tekrar nebul vermeye basladim. bide zorlanınca öksürmede kusuyor. evde bricaly ventolin surup ayri var. bide air adinda t...

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Ahmet Akçay

      Prof. Dr. Ahmet Akçay

      Merhaba, kliniğini bilmeden yorum yapmam uygun olmaz. doktorunuza danışmanızı öneririm.

    • Lekeler tekrar çıktı hocam lütfen yardımcı olur musunuz.

      Merhaba canan hocam ben adenoviral konjunktivit sonrası korneada kalan lekeler sonrası tedaviye devam eden hastanız burak haral hocam en son lotemaks i bırakalı 2 hafta oldu dün ve bugün o lekeler tekrar çıktı sanırım yine batma ve gorme bozukluğu başladı.tekrar muayene randevu tarihim 04.03.2019 bu...

      Doktor Cevabı:
      Doç. Dr. Canan Aslı Utine Yıldırım

      Doç. Dr. Canan Aslı Utine Yıldırım

      Burak bey, lotemax gün aşırı bir damla tekrar başlayın. 20 gün sonra gelene dek devam edin. durumunuzu asli.yildirim@deu.edu.tr e-mailinden yazarsanız, daha kolay haberleşebiliriz. görüşmek üzere,



    • Prednol_l 40 mg içilirmi

      Teşekkür ederim hocam

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Ahmet Akçay

      Prof. Dr. Ahmet Akçay

      Sağlıklı günler dilerim.

    • Egzama ve alerji

      Merhaba hocam 23 yaşındayım toza bitkilere bazı yiyeceklere sabuna alerjim var sürekli yüzümde döküntüler, sivilceler oluşuyor küçük kırmızılar ve çok geç iyileşiyorlar ayrıca yağlı bir cildim var kaş altında burun kenarımda yağlı deri egzamam var yüzümü ne ile yıkasam alerji döküyor sabunla yıkam...

      Doktor Cevabı:
      Uzm. Dr. Burak Arı

      Uzm. Dr. Burak Arı

      Merhaba. sorunun tam olarak anlaşılması ve gerekli önerilerde bulunulması için yaşadığınız şehirde bir dermatoloji uzmanına muayene olmanız gerekiyor. sağlıklı günler dilerim.

    • Astim bronsit

      Selamlar hocam kolay gelsin yaklaşık on gündür anı nefes yetmezliği yaşıyorum iç hastalıkları ve göğüs doktoruna gittim röntgen filim kan tahlili idrar tahlili nefes testi hepsi güzel çıktı sadece az bir bronşit veya brons kanalların açılmış denildi fakat şimdide sırtımda ve göğsümde ağrı ve basınç...

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Cengiz Kırmaz

      Prof. Dr. Cengiz Kırmaz

      Göğüs hastalıkları doktoruna gitmelisiniz...



    • Gogus agrisi nefes acligindan sonra halsizlik

      Hocam vucutta birsey olsaydi akcigerleri dinlerken aile hekimi anlamaz miydi nefes darligi akciger ya da stresle alakali midir. 3 4 ay once konulmus bi anksiyete teshisinin belirtileri olabilir mi anksiyetenin etkisi uzun surer mi yemek yedikten sonra asiri halsizlik olma durumu neden olabilir gece...

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Fuat Erel

      Prof. Dr. Fuat Erel

      Günaydin anxiete bozukluğu uzun sürebilir. psikiyatriste gitmenizi öneririm

    • Astım karmada var mış

      Kolay gelsin hocam.27 yaşında 77 kiloda yım alerji yapan ağaç fabrikasında 5 yıl alerji yaparak çalıştım kimyasal karışımı maddede kullanılıyordu fabrikada . hafiften nefesim daralıyor bi iş yaparken doktorum sağ akciğerde bir bronşta kalıcı genişleme var dedi 10 yıldır sigara içiyorum endişe edicel...

      Doktor Cevabı:
      Doç. Dr. Dane Ediger

      Doç. Dr. Dane Ediger

      Sportif eğitimlere katılmayı planlıyorsanız; kimyasal içeren işte çalışmayın, nefes darlığı giderek artabilir, temiz havası olan bir işe geçmenizi ve sigarayı bırakmanızı öneririm. akciğer tomografisinde rapora göre küçük iki iz gözükmekte . şu anki yakınmanızla ilişkili gözükmüyor .

    • Ilaç alerjisine karşı

      Hocam merhaba ben 5 gün sonra bt anjiyo olucam verilecek olan konstrat maddenin alerjik yapma durumuna karşı biraz kaygılıyım bu girişimden önce feniramin etken maddeli ilacı kullanmamın alerji durumuna karşı garantisi olmasada bir fayda sağlar mı ?saygılarımla iyi çalışmalar

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Osman Şener

      Prof. Dr. Osman Şener

      Geçmiş olsun. ilaç alerjileriyle ilgili bilgilere www.allerjimerkezi.com internet sitemizden ulaşabilirsiniz.






    .
    x