Ailesel akdeniz ateşi (fmf)

  • Hocam kolay gelsin hayırlı günler.Oğlum 25 yaşında 22 yıldır FMF hastası.DNE'sı M694 V homozigot.Colcium dispert 3X1 kullanıyor.Şimdiye kadar 2-3-6 ayda bir atak geçiren oğlum 4 aydir Ay da 1 15 günde hatta hafta da 1 defa atak geçirmeye başladı.Bulunduğum şehir de romotoloji doktoru yok.1 ay önce dahiliye de kan ve idrar tetkikleri normal çıktı.Sorum hocam hafta da 1 atak geçirmeye başlayan oğlum atak esnasın da colcıumu 4x1 mi içsin.Ağrı kesiciler fayda etmiyor.Önereceğiniz ilaç var mı?Baska yaoabileceğimiz birşey var mı?Ne yapalım ne edelim hocam.Tavsiyeniz nedir?Saygılar hürmetler.

  • Doktor Cevabı:

    Oğlunuzun atak sayısı artmış gözüküyor. atak sırasında kolşisin dozunu değiştirmek çözüm değil. bu aşamda yapılması gereken atakları toptan azaltmakta yardımcı olabilecek yurt dışı kolşisin tedavisine geçmek veya biyolojik tedavi dediğimiz iğneyi kullanmak olur. bunun iin mutlaka bir romatoloji uzmanına gitmenizi öneririm.

    tarihinde cevapladı.
  • Teşekkür ederim hocam.Bulunduğumuz şehrin yakın olması sebebiyle Ankara da veya Samsun da FMF le ilgili tavsiye edeceğiniz romatoloji doktoru var mı?Hayırlı günler.

  • Doktor Cevabı:

    Buradan doktor ismi yazmam doğru olmaz ama her 2 şehirde de romatoloji uzmanı var. internetten bakmanızı öneririm

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Sle hastalığı ve sıcak hava?

    Sle hastalığı ve sıcak hava merhaba sle hastasıyım 2018 de teşhis kondu şuan değerlerim iyi gibi; soğukta parmak uçlarımda renk değişimi, dönem dönem yüzümde döküntü ve eklem ağrılı dönemlerim mevcut. bu yıl şehir değişikliği yapabilirim antalya’da yasamak benim için sıkıntılı olur mu? orada da yaşa...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Bünyamin Kısacık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fmf gebelik ilaris

    Hocam iyi çalışmalar eşim fmf hastası kolşisin dispert 2*2 kullanıyor yurt dışı ilacına geçmeden direk doktorumuz ilaris e geçeceğimizi söyledi fayda etmez yurt dışı ilaçta dedi ayda 1 atağı oluyor eşimin gebelik planlıyoruz ama ilaris iğnenin gebe kalmasında veya gebelikte her hangi bir zararı var...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Mesut Onat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlaris iğne gebelik fmf

    Hocam iyi çalışmalar eşim fmf hastası doktorumuz ilaris e geçeceğimizi söyledi gebelik planlıyoruz ama bu iğnenin gebe kalmasında veya gebelikte her hangi bir zararı var mıdır? teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Fmf hastası ilaris iğne gebelik

    Hocam iyi çalışmalar eşim fmf hastası doktorumuz ilaris e geçeceğimizi söyledi gebelik planlıyoruz ama bu iğnenin gebe kalmasında veya gebelikte her hangi bir zararı var mıdır? teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Senem Tekeoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fmf ilacı bırakmak

    Hocam ben 1 yıl ilacı kestiğim de atak olmadığını söylediğim de doktor gen testini yineledi yine aynı mutasyon çıktı ve ömür boyu kullanacaksın dedi bu hekimin bırak demesi mantıklı gelmedi ve çok halsizlik yorgunluk var hocam bir gün yürüyüş yapsam ertesi gün yataktan kalkamıyorum 22 yaşındayım çok...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemoglobin yüksekliği

    Hocam merhabalar biliyorum 18 yaş ve altına bakıyorsunuz fakat hematoloji uzmanı bulamadım 22 yaşındayım sigara alkol kullanmıyorum kütahya / gediz de yaşıyorum rakımı 736m fmf hastasıyım 2*1 colhicum dispert kullanıyorum son 2 yıldır hemoglobin değerleri 17 - 18 arası 20.01.21 tarihinde kan verid...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Fmf ilacı bırakmak

    Hocam merhabalar 22 yaşındayım 2012 yılından beri fmf hastasıyım 2*1 colchicum dispert kullanıyorum. 2 gün önce çarşamba günü verdiğim tahlillerde alt 86 - ck 201 ck aralığı 46 - 195 vitamin b12 =487 folat 4.14 ng/ml değer aralığı 4,6 - 18,7 folbiol tablet yazıldı. diğer bütün değerlerim normal ho...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sırtımda ciddi yanma ve ağrı kaşıntı oluyor

    Teşekkür ederim hocam çok sağolun

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sırtımda ciddi yanma ve ağrı kaşıntı oluyor

    Merhabalar yaklaşık 1 ay önce sırtımda çok ciddi bir yanma ve kaşıntı oldu acile gittim dediki tabi (bu arada 40 gün önce annemi kaybettim) çok üzüldüm ve bana mide ilacı verdi doktor onu aldım bir kaç gün geçti ama ilaç yan etki yaptı galiba bacaklarımda yanma başladı ilacı bıraktım 1 haftadır tekr...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Akdeniz atesşi

    Çok teşekkürler hocam. ancak atakların sıklığından kasıt nedir. hangi aralıklarla kaç ay arayla atak geçirmek normal kabul edilir ? çocuğum 25 yaşında ve ataklarında hiç karın ağrısı yaşamıyor. sadece en fazla 38 derece civarında 3 gün kadar süren ateşi ve bel ,vucut ağrısı oluyor. kolşisini günd...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemoglobin d heterzigot

    Hocam cevabınız icin cok cok tesekur ederim hocam şöyle anlatım ben 20 senedir eutrox hapı kullandım benim sırt ağrım oldu çok şiddetli orta kemigim gece sabaha kalksmıyodum resmen kitlenmişti bu 1 ay devam etti bu ağrı bende isteristemez intetnetten okudum tirit haplari kemik erimesi yapıomuş diy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemoglobin d heterzigot

    Mrb hocam benim sorum olacak ben almanyadan yaziom hocam bana genetik test yaptılar ve bana anormal hemiglobin d heterzigot sonuca bağlandi birde ailevi akdeniz atesimi demektir bu ?bunları söylediler bana ve şöyle anlattılar bir kromozon saglikli biride hasta kromozon o sağlikli kromozon o hasta o...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Akdeniz atesşi

    İyi günler hocam. fmf hastalığında kolsisinin dozunu yetişkinlerde 1 mg den 1.5 mg yükseltmek atakların önlenmesinde yada seyrek ve ılımlı geçirilmesinde fayda sağlar mı .amiloidozun önlenmesinde etkili dozun en az 1.5 mg kolsisin kullanmak olduğu ne kadar gerçekçi, hastalık belirtilerinin 20 y...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tanı konulamayan ateş

    Merhaba hocam,bir buçuk ay kadar kolşisine devam ettim, ateş ve halsizlik şikayetlerim yine araara az seviyede devam etti.bu arada fmf gen testi negatif sonuçlandı ve ilacı bırakmamı önerdi doktor.yeni 5 haftalık gebe oldugum netleşti. ana son iki testte 1:100 pozitif, ena profili hep negatif geldi....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akdeniz ateşi

    Çok teşekkürler hocam, haklısınız ancak nasıl olduysa mesajınıza cevap yazarken diğer bütün yazışmalarımız silinmiş. siz ilaç dozunu yükseltmek konusun da fazla agresif davranmayarak durumu bir süre izlememiz gerektiğini, doktorun gerektiğinde ilaç dozunu artıracağını söylemiştiniz. hocam oğ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x