Agrisiz buyumus lenf nodlari

  • Merhabalar, cenemi asagi egdigimde elime gelen sisliklar sebebiyle doktora gittim ve ultrason cekindim. Sonuc ise asagidaki gibidir. Internette 1 ya da 1.5 cm nin uzerindeki lenf nodlari arastirilamli yaziyor ve bazi lenf nodlarim sanirim belirtilen bu sinirin uzerinde. Soguk alginligi grip gibi herhangi bir enfeksiyonum da su an icin olmadigi icin acikcasi biraz korktum ve ayrica bu nodlar tamamen agrisiz ve biraz sertler. Ek olarak bacaklarimda 3 4 tane kucuk morluk gordum bunlarin uzerine. Lenfoma ya da baska bir sey olma ihtimali olabilir mi? Aydinlatmaniz mumkun mudur? BOYUN USG Bulgular: Tiroid glandı ile bilateral submandibular ve parotis glandları normal büyüklükte ve eko yapısındadır; konturları düzgündür; kistik ya da solid nodüler lezyon saptanmamıştır. Her iki submandibular alanda büyükleri sağda 11x6 mm ve solda 21x7 mm boyutlarında, her iki servikal zincirde ise büyükleri sağ jugulodigastrik 19x8 mm ve sol jugulodigastrik 13x5 mm boyutlarında olmak üzere korteksleri belirgin reaktif lenf nodları mevcuttur. Ayrıca her iki arka servikal zincirde büyükleri sağ üstte yüzeyel yerleşimli 6x3 mm boyutunda, sağ retroauriküler bölgede 9.6x4.6 mm boyutunda ve sol suboksipital bölgede 8x3 mm boyutunda ölçülen benign reaktif görünümde lenf nodları saptanmıştır. Bilateral servikal zincirde patolojik boyutlarda lenf nodu izlenmemektedir.

  • Doktor Cevabı:

    Sayın öztürk, tiroid bezinizde şüpheli modül saptanmamış. büyüyen lenf bezleri çeşitli enfeksiyonlar nedeniyle de olabilir. diğer hastalıklardan ayrımının yapılabilmesi için bazen biyopsiye ihtiyaç duyulabilir. bir kbb uzmanına görünmeniz gerekir

    tarihinde cevapladı.

Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kan kanseri

    Hocam merhaba babamın yaşı 50. sigara içiyor kilosu hafif var. tansiyon ilacını bırakmış,sonrasında ilaç değiştirmek zorunda kaldı bu yüzden kardiyolojiye gittiğinde yapılan tahlillerde wbc 13 yüksek (4-11) çıkmış .rbc 5.52(4.5-5.9) plt 240 (150-450) mpv 8.2 (7-11) pdw yüksek 20(15-17) hgb 17.3 (13....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ağrısız lenf bezi şişmesi

    Hocam mehaba . boynumun sağ tarafında arkaya doğru bir şişilk oluştu . bugün hastaneye gittim doktorum lenf bezi olduğunu söyledi ve ultrasona gönderdi ama cuma günü çekilcek . lenf bezinde bi ağrı yok . i̇nternette birçok yazı okudum ve lenf bezlerinde ağrı olmaması lenfoma gibi birçok kötü hastalı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Selçuk Onart

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalça mrı hakkında bilgi

    Hocam kolay gelsin kalça mrı yorumlayabilir misiniz sol koksofemoral eklem mrg i̇ncelemede: t2 fse transvers, t1 se aksiyel, t2 yağ baskılı koronal planda görüntüler elde olunmustur. sol kalça eklem aralığı normal genişlikte olup, ekleme komşu kortikal kemik yüzler düzenlidir. kaput femoris,...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ahmet Dirier

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Köprücük kemiği lenf bezi

    Hocam merhaba 16 aylık bebeğim var. bebeğim lenfoma olacak korkusu ile sürekli bebeğimin lenf bezlerini kontrol ediyorum. köprücük kemiğinin hrmen üst tarafında boyna daha yakın bölgede mercimek tanesi kadar küçücük bir hareketli lenf bezi buldum. sayın hocam köprücük kemiğindeki her lenf bezi boyut...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Köprücük kemiği lenf bezesi

    Hocam merhaba 16 aylık bebeğim var. bebeğim lenfoma olacak korkusu ile sürekli bebeğimin lenf bezlerini kontrol ediyorum. köprücük kemiğinin hrmen üst tarafında boyna daha yakın bölgede mercimek tanesi kadar küçücük bir hareketli lenf bezi buldum. sayın hocam köprücük kemiğindeki her lenf bezi boyut...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Şükrü Cin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif lenf nodülleri

    Hocam merhaba bir yıl önce bebek emzirirken göğüslerim baya şişmişti gittim enfeksiyon var bol bol emzir dediler usg çekildim iki koltuk altında da reaktif lenf nodulu var denildi daha önce yoktu. yaklaşık 7 ay önce tekrar baktirdim sag da 13×6mm solda 12×5mm reaktif lenf nodulu var korkma dediler...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai Pekkafalı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Agri bas donmesi

    Sağ olun hocam diğer doktorlar zaten reaktif diye üstüne gitmiyorlar ağrılar sızılar bayilma hislerini aldırmadılar yıllardır çekiyorum hgb wbc rbc normal hep bu zamana kadar böyle bi hastalık olsa kan değerlerin çoktan bozulur du diyorlar hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Agri bas donmesi

    Slm hocam bende sürekli ağrı bayilma hissi bir sürü kanser hastası gbi belirtiler var 7 senedir tahlilde emar lar emg ler her şeyi yaptırdım sadece kasıkta ve çene altında sert şekilde reaktif lenf nodlari izlendi kasıkdakiler o sert şekildeki kentler kayboldu çene altındaki 9 mm di 7 mm görüldü 7 y...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer grafisi ve tahliller

    Merhaba geçen hafta gece terlemesi yaşadım ve çok panik olduğumdan bir dahiliye doktoruna göründüm. doktor benden crp, hemogram, sedimasyon ve akciğer grafisi istedi. kan değerlerim doğal sınırlarda akciğer grafisi sonucum da doğal sınırlarda çıktı. doktorum grafide hafif damarsal genişleme var önem...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İrfan UÇGUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Koltuk altında şişlik

    Hocam merhabalar öncelikle.ben 19 yaşındayım.yaklaşık 8 aydır sağ koltuk altımda bir şişlik mevcut.arada her iki koltuk altımda da hafif sızlama oluyor.ama onun haricinde herhangi bir rahatsızlık vermiyor..bu süreç içerisinde koltuk altı terleme miktarımın şişlik öncesine göre arttığını düşünüyorum....

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tomografi sonucu

    Değerli ali hocam annem 61 yaşında çekilen ilaçlı tomografi sonucunu yorumlayabilirmisiniz. tüm abdomen bt; olguda çölyak arter çevresinde birkaç adet mi̇li̇metri̇k boyutlu beli̇rgi̇nleşmi̇ş lenf nodu görülmüştür. tanımlanan bu lenf nodlarının öncelikle reakti̇f olduğu düşünülmektedir. bu ne de...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf nodu olmasi

    10 mayistakoltuk sağ koltuk altı ve sol kaşıktan lenf modları alındı patolojiye gönderildi gelen sonuç reaktif olduğu yönündeydi ama sağ kasıkta şişlik ve ağrı devam ediyor usg sonucumda her iki kasiktadalenf modu olduğu yazıyordu digeride reaktifmidir hocam yorumlarsanız sevinirim iyi calismalar

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mustafa Kısakürek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenfoma olabilir mi

    Merhaba zekai hocam, en son ekim ayında boyun usg çektirdim. ama boynumu sürekli kontrol etme ihtiyacı duyuyorum. gün içimde ellerim hep boynumda diyebilirim. lenfomadan korkuyorum. bu süre içinde yeni bir kötü huylu kitle çıkıp lenfoma olabilir mi ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai Pekkafalı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenfoma midir

    Hocam merhaba ben 2 ay araliklara 3 kere çene altındaki lenf nodu sebebiyle usg oldum. ve bunların sonuçları hep reaktif çıktı daha doktoruma goturemedim ama lenfoma olma ihtimali var mıdır acaba?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Deniz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenfoma midir

    Hocam merhaba ben 2 ay araliklara 3 kere çene altındaki lenf nodu sebebiyle usg oldum. ve bunların sonuçları hep reaktif çıktı daha doktoruma goturemedim ama lenfoma olma ihtimali var mıdır acaba?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x