Ağız sağlığı iöin diş ipi kullanımı

  • doktorum diş etlerimin hassas olduğunu ve dişlerimin arası da seyrek olduğundan günde en az bir defa olacak şekilde diş ipi kullanmam gerektiğini söyledi ama diş fırçalamaya göre zaman alan bir işlem olduğu için bazen üşenip diş ipi kullanmadan sadece diş fırçasıyla temizliyorum dişlerimi. acaba ağız çalkalama suları ya da gargaralar da diş ipinin sağladığı hijyeni sağlayabilir mi? onun yerine kullanabilir miyim? teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:
    Dt. Ferhat Uzdaş

    Dis arasi fircalari kullanin.


  • İzmir Diş Hekimi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

    Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
    Bu soruya oy verin :

    Diğer Hasta Soruları

    • Sonuca sevinmeli miyim başka hastalık mı ?

      Hocam merhaba, şişkinlik guruldama ve bazen öğütülmemiş şekilde dışkı sonucu kolonoskopi oldum(inen kolona kadar) 25cm bx alındı doktorum kolit dedi en başta fakat biyopsi sonucu belirgin inflamasyon izlenmedi ölgünün klinik olarak değerlendirilmesi önerilir diye geldi bu iyi mi kötü mü hocam doktor...

      Doktor Cevabı:
      Doç. Dr. Muammer Kara

      Doç. Dr. Muammer Kara

      Genel cerrah bu işi bilmez şikayetleriniz ibs’ye benziyor siz gastroenterolojiye görünün geçmiş olsun

    • Renk körlüğü

      21 yaşindaki oglumda renkkörlüğü çikti tedavisi var mi ögrenmek istiyorum mesleki açidan cok önemli iyi günler muayene ettirmek istiyoruz

      Doktor Cevabı:
      Op. Dr. Sinan Göker

      Op. Dr. Sinan Göker

      Bu rahatsızlığın maalesef henüz kesin tedavisi yapılamamaktadır. bu konuda tüm dünyada çalışmalar devam etmektedir. bir gelişme olduğu zaman zaten duyurulacaktır. sağlıklı günler dileriz.

    • Yarım kalan tedavi

      Ortodonti tedavimi yarım bıraktım. uzun bir süredir braketler duruyor. sadece çıkarma ve ardından temizleme işlemi yapabiliyor musunuz muayenehanenizde? yaklaşık ne kadar sürer bu işlem?

      Doktor Cevabı:
      Dt. Ebru Karademir Baydar

      Dt. Ebru Karademir Baydar

      Merhabalar, maalesef yalnızca braket sökme işlemi yapamıyoruz.ortodontist arkadasım yalnıca kendi bitirdiği vakaların braketlerini söküyor.



    • Basur ve kanama

      Mrb hocm.4.5ay önce doğum yptım gbelikte basur olştu doktora gttim tromboze hemoroid dedi o zamn kanadı gect.4.5 ay sonra yine ufak kanıyo tuvalet kağıdına geliyor düğme kadar.2 3 gündür oluyor. parlak kirmzii sekilde. cok tedirginim basurdan midir

      Doktor Cevabı:
      Op. Dr. Atilla Kaya

      Op. Dr. Atilla Kaya

      Basur olabilir ama başka hastalıklar da olabilir, anoskop yapılması gerekir, idea klinik şubelerinde ücretsiz yapılıyor, yaptırabilrisiniz.

    • Kolon kanseri

      Hocam iyi günler babama kolon kanseri teşhisi koydular 4.evre dediler kalin bagırsakda başlamış akciger karacigere yayılmış yanınza gelsek babam sağlıgına kavuşur mu

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

      Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

      Öncelikle tıbbi onkoloji uzmanının fikrini almanızda fayda olacaktır mustafa bey. sevgiler... dr. seza leventoğlu

    • Ilaç etkileşim

      Iyi günler hocam kullandığım bazı ilaçlar var panocer 40mg citoles 10mg betmiga 50mg eklenen ilaçlar ise ursactive 250mg kentara 3.9 24saat bant lifta 5mg bu ilaçlar bir biriyle etkileşim olurmu teşekkürler

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

      Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

      Fikirim yok hüseyin bey. ilaçlarınzı ve tedavinizi düzenleyen hekimden öğrenebilirsiniz. sevgiler... dr. sezai leventoğlu



    • Psikiyatri

      Merhba doktor bey .. kullandıgım ilaç ctoles 10 mg daha önce 2 yıl gibi anksiyete tedavsi gördüm doktor.. en son ctoles 10 mg la devavim devam etttii 5 yıldırr. . ctolez 10 mg kulanıyorum geçen 20 gün gibii kestim içmedimm ve rahtsılıgım kendini hisstirdii yeniden içmeye balşladım.. şikaytleri...

      Doktor Cevabı:
      Uzm. Dr. Remzi Kutanis

      Uzm. Dr. Remzi Kutanis

      Merhaba iyi günler anksiyete bozukluğu tanı olarak genel bir tanı. altında yaygın anksiyete, panik, sosyal anksiyete vb durumlar olabilir. sadece ilaçla tedavi yeterli olmayabilir. terapi ile desteklenmiş tedavi etkindir. erken boşalma ile ilgili cinsel tedavi ediyorum. bence ilaciniza başlamadan... Cevabı gör

    • Adet gecikmesi

      Doktor hanım; benim adetim gecikti, tarlusal kullansam adet kanamam gelir mi? kullanmalı mıyım? önerir misiniz? yoksa doktora mı muayene olayım? şimdiden teşekkür ederim..

      Doktor Cevabı:
      Op. Dr. Seval Taşdemir

      Op. Dr. Seval Taşdemir

      Rastgele ilaç kullanmayın muayene olun duruma göre tedavi planlanır.

    • Kolonoskopi ve ilaç

      Hocam merhabalar 21 yaşında erkeğim. bir sorunumdan dolayı haftaya kolonoskopi olacağım. başvuru için gittiğimde bir kağıt verdiler ve bazı açıklamalar yazıyordu . açıklamalardan biri şöyle işlem öncesi kan sulandırıcı (aspirin , plavix , coumadin , trental vb) ilaç kullananlar işlemden en az 1 haf...

      Doktor Cevabı:
      Op. Dr. Atilla Kaya

      Op. Dr. Atilla Kaya

      Kolonoskop esnasında polip alınırsa kanaması durmaz diye size sorulan ilaçlar bıraktırılır, biotinin kan sulandırıcı özelliği yok kullanabilirsiniz.



    • Büyüme problemi

      Merhaba doktor bey benim oğlum şuan bir buc uk yaşında boyu 83 cm kg on iki on üç kg sizde bu sonucları normal mi ama henüz benim yaptığım yemeklerden yemiyor daha örneğin dolam kuru fasulye vs gibi bu yemekleri verdiğim zamn tükürükle ben de sebzeleri haşlayıp blendirden geçirip çorba seklind3 veri...

      Doktor Cevabı:
      Doç. Dr. Adnan Ayvaz

      Doç. Dr. Adnan Ayvaz

      Biz çocukların nörolojik hastalıkları ile ilgileniyoruz. sizin cevap bekledikleriniz ile genel pediatri ve endokrin doktorları ilgilenmektedir. sağlıklı günler dilerim.

    • Sarılıkmıyım

      Merhaba 21 yaşındayım göz akımda hafif sarılık nedeni ile sağlık ocağında tahlil yaptırdım total bilirubin *1.39 ref= 0.2-1.2 indirek bilirubin *1.11 ref=0.1-1.0 direkt bilirubin *0.28 ref=0-0.2 hbsag. negatif anti hıv negatif anti hcv negatif anti hbs pozitif kansızlığım yok önemli bir sorun var mı...

      Doktor Cevabı:
      Dr.Öğr.Üyesi Alaattin Öztürk

      Dr.Öğr.Üyesi Alaattin Öztürk

      Bir sorun olabilir. bilirubin değerleriniz hafif yüksek. önce bir ultrason sonra hekiminiz gerekli görürse mr yaptırabilir. sonuca göre tedavi gereği düşünülür.

    • Karin ağrısı

      Hocam merak etmeyin gastroenteroloji bölümüne gittim zaten çok doktorum bana bişeyin yok diyor ama karin agrım neden var bilmiyorum

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Tarık Akçal

      Prof. Dr. Tarık Akçal

      Hekim meslektaşlarım, ağrının kaynağı için tetkiklerinizi genişletip bir sonuca ulaşacaklardır, benim “şu tetkiki yaptırın” tarzında bir öneride bulunmam doğru olmaz, sağlık dileklerimle...



    • Hemoroid yakma

      Hocam mrb ben 10 gün önce hemoroid yakma operasyonu oldum hala ağrılar var tuvalete çıkınca içeride ağrı yapıyor normali şimdiden teşekkür ederim

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

      Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

      Anal bölgede yapılan girişimler sonrası ağrı, kanama ve akıntı olabiliyor zafer bey. zamanla şikayetleriniz azalarak gerileyecektir. bu arada, zeytinyağı, çiğ sebze-meyve, kuruyemiş ağırlıklı beslenin ve baharat, acı, turşudan uzak durun. dışkılama sonrası (sabun kullanmadan) bol sıcak suyla temizle... Cevabı gör

    • Tiroid ultrason sonucu

      Tiroid ultrasonografi incelemesi sonucunda, sol lob inferiorda 13x9 ve 9x7 mm boyutlarında, mikrokalsfikasyonlar içeren, belirgin kanlanan hipoekoik solid nodüller mevcuttur.ifadesi var. bu ne anlama geliyor.. saygılarımla..

      Doktor Cevabı:
      Uzm. Dr. Muammer Yücel

      Uzm. Dr. Muammer Yücel

      Canan hanım geçmiş olsun. ben tıbbi biyokimya uzmanıyım. usg sonucu benim uzmanlık alanıma girmemekte, sorunuzu endokrinoloji uzmanına sorabilirseniz cevap alabilirsiniz. iyi günler....

    • Anal fistül

      Hocam merhabalar..malatya da yaşadığım için yanınıza gelme şansım olmadı.27 yaşındayım yaklaşık 10 yıldır anal fistül rahatsızlığım var. daha önce bir fistül operasyonu geçirdim o zamanlar rahatsızlığı basit birşey sandığım için rastgele bir genel cerrah uzmanı yapmıştı ameliyatımı.. ancak fistül iy...

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

      Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

      Perianal fistüller kronik ve sıkıntılı bir hastalık grubu idris bey. fistül geliştiğinde kendiliğinden ya da cerrahi dışı yöntemlerle iyileşmesi mümkün değil ve mutlaka cerrahi tedavi gerektiriyor. ancak, cerrahinin çok deneyimli ekipler tarafından uygulanması gerekiyor. aksi takdirde nüksler ve dah... Cevabı gör






    .
    x