Ağır notropeni

  • Menü Ana sayfaBenimsayfamSorularım Ağır notropeni Merhabalar hocam 22 aylık oğlum var doğuştan süt alerjisi var diyeti yavaş yavaş açıyoruz ilk 6 ay hemogram sonuçlarimiz normaldi 9 aylıkken 39.5 ateş boğazda kızarıklık şikayeti ile antibiyotik kullandık 4. Gün grip usutme tarzı tablo oluştu hemogram bakıldı ve nötrofil sayısı 40 cıktı 13 aydır ağır notropeni hastasıyız kemik iliği aspirasyonu normal gen testleri normal tam teşhis konulamadı ve b12 değeri bir yıldır 1500 ile 1800 arasında bu normal mi altından birşey çıkarmı ne yapmalıyız hocam cevabınız için teşekkür ederim(notropeni sayımız 0 ile 200 arasi)

  • Teşekkür ederim hocam peki bu b12 yüksekliği görülebilen bi durum mu çünkü vitamin de vermiyorum ama bir yıldır bu seviyede

  • Doktor Cevabı:

    B 12 vitaminin düşük olmasi çok kötüdür, biraz yüksek olmasinin genellikle önemi olmaz, ek vitamin vermeyin, b 12 değerine 6 ayda bir bakilsin!

    tarihinde cevapladı.
  • Çok teşekkür ederim hocam

  • merhabalar sayın hocam 3 yaşını doldurduk nötrofil sayımız çok şükür son 2 aydaki sayım da geçen ay 400 bu ay 640 geldi fakat b12 halen 1300 vitamin desteği yok demir eksik cıktı demir ilacı başlandı bu b12 için yapılması gereken birşey ileri tetkik ,altında yatan bi hastalık olabilir mi? erken tani için birşey yapmamiz gerekir mi, ek olarak oğlum da aşırı terleme var ev akarları alerjisi var teşekkür ederim hocam

  • hocam saygı ve sevgilerimizle bugün notropenimozin tam 3. yılı doldu dua 3 yas 9 aylık oldu oğlumuz ve mide ağrısı ile hastaneye gittik nötrofil değeri 6920 cıktı çok.sukur ilk kez midede gaz cıktı söylediğiniz gibi 3 yas sonra si giderek yükseldi çok teşekkürler hocam fakat b 12 si 1440 cıktı cocuk dr u bunun için birşey yapıldımı dedi gittiğimiz hastane de bu önemsenmedi 3 yıldır yüksek ek vitamin de vermiyoruz bu konuda öneriniz varmıdır hocam

  • anladım hocam notropeni konusunda çok rahatladık sayenizde yazmayı unuttuğum b12 si 9 aylıktan beri 1400 ile 1800 arası seyrediyor vitamin vermiyoruz 6 ayda 1 baktiriyoruz fakat 2 ay önce de atipik otizm nedeni ile özel eğitime başlandı bir arkadaşım da tanıdık bir.cocukta otizm teşhisi ve b12 si 1900 lerde olmasına rağmen beynin b12 yi kullanamadığını bu yüzden de b12 takviyesi verildiğini söyledi bu kafamızı karıştırdı açıkcası teşekkür ederim ilgi ve sabrınız için


İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Reaktif lenf nodu

    Hocam peki lenf büyümesi dışında başka belirti veririmi lenfoma da çünkü oğlumda başka hiçbir şikayet yok çok hareketli birde hocam bu soruyu cvplamanizi istiyorum 1,5 senede daha büyük boyutlara ulasirmiydi tesekkurler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Neu değeri

    Merhaba hocam. 10 aylık kızım icin rutin kan tahlili yaptırdım .neu degeri 1.42 cikti. referans aralik 1.8_9.1 görünüyor. kizim 1 ay once soğuk algınlığı atlatti ve dis cikariyor. sizce sorun var mi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Doku transglutaminaz

    Hocam merhaba 20 aylık kızımın doku transglutaminaz ıg g negatif fakat doku transglutaminaz ıg a değeri sınır çıkmış. bu kan tahlili den sonra nasıl bir yol izlemeliyiz pozitif çıkmamis olsada sınır çıkmasıda bizi endişelendirdi. teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hba1c değer

    Hocam öncelikle kolay gelsin, ben gut şüphesi ile doktora gittim, bir tane kan sonucum hba1c değer sonucum 10.7 çıktı, bu ne demek acaba? cevabınız için teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali KUTLUCAN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Neut değeri

    Leyla hanım merhaba . 2 yaşında ki oğlumun kan tahlilinde (referansı 1.86 olan )neut değeri 0.80 çıktı. bir ay önce korona geçirdi, doktorumuz korona dolayısıyla değerin düşmüş olabileceğini 15 gün sonra yeniden test yapılması gerektiğini söyledi.2 yaşa kadar sadece iki kez grip olup ve iki gün iç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Basofil 0 13

    Hocam ben dermatoloğa gittim yüzümdeki yara ve saç dökülmesi için gitmiş kan tahlili yapıldı her şey normal ama basofil 0.13 referans aralağnda değil doktor bu bi hastalk değil gibi şeyler söyledi kafaya taktım anlamadım??

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali KUTLUCAN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Reaktif lenf nodu

    Hocam izniniz olursa oğlumun son ult sonuclarini atıyorum 2 eylül servikal zincirdesağ 17*8 sol 18*7 eylül 29 sağ 22*8 sol 21*8,5 aralık ayı sonuç sag24*8 sol 25*7 hocam daha onced 26 mm den kuculmustu 1,5 senedir takip ediyoruz birde en olarak hiç değişmiyor hep 8 mm bu iyi birseymi ult çeken dok...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yüksek ferittin değeri

    Merhabalar ferrittinim 8 iken doktorumun önerisiyle damardan 2 flakon demir takviyesi aldım. 8 gün oldu bugün saç dökülmesi şikayetiyle gittiğim hastanede ferittin değerimin 1600e yükseldiğini gördüm. sizce düzelir mi kendiliğinden yoksa müdaheleye gerek var mıdır? ve saç dökülmesi yapar mı ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali KUTLUCAN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp ritim bozukluğum kansızlıktan mı kaynaklanıyor

    Merhaba hocam kalp ritim bozukluğum var.daha önceden ilaç kullandım ama geçmedi.şimdi tekrar kan tahlili istedi doktorum kansızlıktan olabileceğini söyledi.kan tahlilinde sgpt alanin transaminaz(alt):47 / plt:358 / pct:0,34 olarak çıktı diğerleri normal olarak gözüküyor.ayrıca kan tahlilini verdiğim...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bazofil yüksek mi düşük mü

    Merhabalar hocam eşim 9aydır ms hastalığı ile tanıştı ve 15 gün önce bir ilaca başladı buseferde kalbinde sıkışma oldu ve dr. ilacı kesti ve kan tahlili yaptırdık bu tahliller sonucunda bazofil(0,01 _0,08 0,07 *10,e3/u/) bu şekilde internet üzerinden okuyunca biraz can sıkıcı şeyler yazıyor bizde...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf nodu cocukta

    Hocam peki 16 aylık bir süre geçti be bezeler daha büyük boyutlara ulasirmiydi birde ne kadar zamanda kontrol onerirsiniz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nötropeni hastalığı

    İnş hocam çok teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenf nodu cocukta

    Merhaba hocam benim çocuğum 4 yaşında 1,5 senedir lenf bezi sorunumuz var büyüyüp kuculmustu şimdi tekrar büyümüş ama ult çeken dr önemli değil diyor benim sorum şu lenfoma vb hastalıkta ilk buyudugunde kuculmezmiydi bu bezeler ozaman küçülmüş olması iyi birseymi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nötropeni hastalığı

    Hocam kızım 3 gün ateşlenmişti neusu ilk 140 3 gün sonra 240 7 gün sonra 900 bir hafta 430 7 gün sonra 990 preferik yaymada 2000 gördük genel muayenesi normal enfeksyon badkılamıştır dediler ben hala tedirginim çocuk gayet enerjik bu değerimiz düşer mi daha yada düzeldik mi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan gazlari sonuçları

    Merhaba hocam 3 yasinda oglum yaklasik 2 ay once bacaginda cikan sert nodullerden dolayi hematoloji servisinde yatti testlerinde bisey cikmadi cok sukur sonradan sonuclanan testleri degerlendirir misiniz kan gazlari toplam 12 değer referans dışıdır 1) kan gazları ve laktat : referans aralı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x