Ağır notropeni

  • Menü Ana sayfaBenimsayfamSorularım Ağır notropeni Merhabalar hocam 22 aylık oğlum var doğuştan süt alerjisi var diyeti yavaş yavaş açıyoruz ilk 6 ay hemogram sonuçlarimiz normaldi 9 aylıkken 39.5 ateş boğazda kızarıklık şikayeti ile antibiyotik kullandık 4. Gün grip usutme tarzı tablo oluştu hemogram bakıldı ve nötrofil sayısı 40 cıktı 13 aydır ağır notropeni hastasıyız kemik iliği aspirasyonu normal gen testleri normal tam teşhis konulamadı ve b12 değeri bir yıldır 1500 ile 1800 arasında bu normal mi altından birşey çıkarmı ne yapmalıyız hocam cevabınız için teşekkür ederim(notropeni sayımız 0 ile 200 arasi)

  • Teşekkür ederim hocam peki bu b12 yüksekliği görülebilen bi durum mu çünkü vitamin de vermiyorum ama bir yıldır bu seviyede

  • Doktor Cevabı:

    B 12 vitaminin düşük olmasi çok kötüdür, biraz yüksek olmasinin genellikle önemi olmaz, ek vitamin vermeyin, b 12 değerine 6 ayda bir bakilsin!

    tarihinde cevapladı.
  • Çok teşekkür ederim hocam

  • merhabalar sayın hocam 3 yaşını doldurduk nötrofil sayımız çok şükür son 2 aydaki sayım da geçen ay 400 bu ay 640 geldi fakat b12 halen 1300 vitamin desteği yok demir eksik cıktı demir ilacı başlandı bu b12 için yapılması gereken birşey ileri tetkik ,altında yatan bi hastalık olabilir mi? erken tani için birşey yapmamiz gerekir mi, ek olarak oğlum da aşırı terleme var ev akarları alerjisi var teşekkür ederim hocam

  • hocam saygı ve sevgilerimizle bugün notropenimozin tam 3. yılı doldu dua 3 yas 9 aylık oldu oğlumuz ve mide ağrısı ile hastaneye gittik nötrofil değeri 6920 cıktı çok.sukur ilk kez midede gaz cıktı söylediğiniz gibi 3 yas sonra si giderek yükseldi çok teşekkürler hocam fakat b 12 si 1440 cıktı cocuk dr u bunun için birşey yapıldımı dedi gittiğimiz hastane de bu önemsenmedi 3 yıldır yüksek ek vitamin de vermiyoruz bu konuda öneriniz varmıdır hocam

  • anladım hocam notropeni konusunda çok rahatladık sayenizde yazmayı unuttuğum b12 si 9 aylıktan beri 1400 ile 1800 arası seyrediyor vitamin vermiyoruz 6 ayda 1 baktiriyoruz fakat 2 ay önce de atipik otizm nedeni ile özel eğitime başlandı bir arkadaşım da tanıdık bir.cocukta otizm teşhisi ve b12 si 1900 lerde olmasına rağmen beynin b12 yi kullanamadığını bu yüzden de b12 takviyesi verildiğini söyledi bu kafamızı karıştırdı açıkcası teşekkür ederim ilgi ve sabrınız için


İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tiroid sorunu rahat vermiyor

    Sayın hocam merhaba. 38 yaşında, 164 cm boyunda 53 kilodaki akrabamın tiroid usg sonucunda üç adet boyları 1 cm'den küçük solid nodül tespit edildi. ancak kan tahlilinde bütün tiroid hormonları, tsh, t3 ve t4 normal seviyede çıktı.rutin biyokimya ve hemogram da normal. sadece kolesterol seviye...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Değerler normal midir ?

    Merhaba iyi günler, roaccutane kullandığım için düzenli olarak kan testi veriyorum. bu ayki tahlillerimde hemogram testlerinde lym %45.1 çıktı. bu değer normal midir yoksa takip edilmesi gerekiyor mu ? teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Terleme lenf buyunesi

    Hocam benim merak ettiğim,devlet hastanesi'nde usg de 21 mm olan lenf bezi iki gün sonra tıp fakultesi hemotolojide usg 17 mm çıktı ,iki gunde kuculurmu hemen

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hemogram tahlili

    Hocam tekrar hayırlı günler dilerim. kızım geçen hafta ateşsiz bir halsizliği ve burun tıkanıklığı, gece horlaması, balgam oldu doktor antibiyotik verdi 5 gün ve geçti. aradan 1 hafta geçti tekrar ateşsiz ama özellikle geceleri boğulur tarzda öksürük balgamlı olarak burun tıkanıklığı ve horlama mevc...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Terleme lenf buyunesi

    Hocam hematolijiye gittik,ordaki usg de 17*8 mm hulusi hafif kalın reaktif lenf nodu çıktı,periferik yayma normal,karaciğer,dalak böbrek usg normal,kan tahlilleri normal,sizce durum nedir ne yapalım 1 ay sonra baktiralimmi,sıkıntılı bı durum varmi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf nodu buyumesi

    Hocam konya meram tıp hematolijiye gittik,ordaki usg de 17*7 mm çıktı,reaktif len nodu diye ibare var, periferik yayma normal,karaciğer dalak ve diğer tüm tahliller normal,1 ay sonra kontrol edelim dediler,sizce durum nedir,çok teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Şükrü Cin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenf nodu buyumesi

    Hocam saygılar,3,5 yaşında erkek çocuğunun 15 gün önceki ultrason sonucunda boyunda 18*9 mm iki tane lenf nodu vardı,15 gün sonra bugün ki usg de 21*10 mm olmuş her ikiside,ne yapmamız gerek sizce durum nedir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Şükrü Cin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Terleme lenf buyunesi

    Hocam bugün usg yaptirdik,sağ submandibulerde 21*10 ve sol submandibulerde 21*10 mm olmuş,yani 15 günde büyümüş,sizce nasıl durum hematolijiye gidelimmi,15 gün önce 18*09 mm ydi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bexsero ve nimenrix

    Hocam merhaba benim 11 aylık kızım var 9. ayda bexsero asısını vurduk bu ay ikinci dozu vurulacaktı sağlık ocağindan aradılar kızamık salgını var kızamık aşısı vurmamız lazım oda canlı aşıymış bir sonraki aya ertelesek 12. ay aşılarıyla birlikte vurulmak zorunda kalacaz o yüzden 13.ayda nimenrix ile...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hemogram nötrofil

    Çok teşekkür ederim hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Terleme lenf buyunesi

    Hocam iki farklı hastanenin çocuk doktoru elle muayene etti ve reaktif lenf bezi dedi,sizce kesinmidir reaktif olduğu yoksa ultrasona gerek varmı,

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemogram nötrofil

    Hocam merhaba 2.5 yaşında bir çocuğumuz var,iki haftadır hastaydı antibiyotik kullandık otit de vardı, ilaçlar bittikten bir hafta sonra tahlil yaptırdık wbc 4.67 neu 18.4 lym 67.1 çıktı diğer değerleri normal görünüyordu bizi özellikle notrofil değerleri biraz endişelendirdi.iki gün sonra bir tahli...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid meseles

    Sayın hocam merhaba. 38 yaşında, 164 cm boyunda 53 kilodaki akrabamın tiroid usg sonucunda üç adet boyları 1 cm'den küçük solid nodül tespit edildi. ancak kan tahlilinde bütün tiroid hormonları, tsh, t3 ve t4 normal seviyede çıktı.rutin biyokimya ve hemogram da normal. sadece kolesterol seviye...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Bülent Şen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid karsinomu

    Hocam merhaba kan değerlerime bugün bakıldı biyokimya kreatinin 0.68 düşük sodyum potasyum kalsiyum fosfor normal hormon t4 1.00 tsh 7.38 bir ay önce 0.87 'di parathormon 29.3 hemogram ly 47.8 yüksek ne 39.2 düşük diğerleri normal euthyrox 250 kullanıyordum 275 yaptı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ağır notropeni

    Anladım hocam notropeni konusunda çok rahatladık sayenizde yazmayı unuttuğum b12 si 9 aylıktan beri 1400 ile 1800 arası seyrediyor vitamin vermiyoruz 6 ayda 1 baktiriyoruz fakat 2 ay önce de atipik otizm nedeni ile özel eğitime başlandı bir arkadaşım da tanıdık bir.cocukta otizm teşhisi ve b12 si 1...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x