Afp yüksekliği

  • İyi günler hocam. 8 ay önce üroloji servisinde AFP testi yapıldı 7.83 ultrason temiz çıktı bundan 6 ay sonra 8.01 çıktı ve karın içi ultrason yaptım temiz çıktı çok şükür ondan sonra bir hafta önce de 10. 98 çıktı diğer tüm testlerim çok şükür iyi çıktı AFP haricinde anormallik yok, hepatit testleri yaptım negatif yazıyor hepsinde neler önerirsiniz.

  • Doktor Cevabı:

    Afp bir tümör belirleyicidir,ancak tek başına % 100 doğru sonuç verdiği söylenemez.karaciğer usg tetkiki ve karaciğer fonksiyon testleri normal ise korkulacak bir durum yok demektir ama yine de üç ayda bir; a. afp b.karaciğer fonksiyon testleri c. karaciğer mr veya usg yaptırmanda yarar var,1 yıl takipte yarar olabilir.

    tarihinde cevapladı.

Konya Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Polisitemi vera

    Hocam merhabalar. benim 2018 den bu yana hct ve hb degerlerim hep yüksek (16.5-17.5 arası) eşlik eden herhangi bir şikayetim yok kendim de tıp ogrencisiyim dalak ve karaciğer palbe edilmiyor. son tahlilim şu şekilde; hb: 17.7 hct:52.8 rbc:5.7 (n) plt: 381 (n) wbc: 7.6 (n) ldh normal sınırlar...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polisitemi vera

    Hocam merhabalar. benim 2018 den bu yana hct ve hb degerlerim hep yüksek (16.5-17.5 arası) eşlik eden herhangi bir şikayetim yok kendim de tıp ogrencisiyim dalak ve karaciğer palbe edilmiyor. son tahlilim şu şekilde; hb: 17.7 hct:52.8 rbc:5.7 (n) plt: 381 (n) wbc: 7.6 (n) ldh normal sınırlar...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Bünyamin Kısacık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilurbin yüksekliği 3.00

    Merhaba hocam, göz sararmasindan hastaneye gittim total birubulin 3.00 çıktı hemen ultrason karaciger bobrek safra hepsi normal çıktı. alt 43 ast 29 alp 85 hepatit a b c normal. kreatin normal. sizde genetik veya kalıtsal dedi. sarılık sizce?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer kanseri

    Merhaba özlem hamim babam akciğer kanseri ve oldukça ilerlemiş durumda çapa da genel cerrahiye götürdüm ameliyat için çok geç denildi onkoloji birimine sevk edildi onkoloni bölümüne götürdüm ve orde da kemoterapi için geç denildi şuan hiç bir tedavi verilmiyor karnında şişlik oluştu sıvı çok az...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Siroz karaciger

    Mrblar hocam geçen sene bağırsak rahatsızlığından dolayı idrar kan usg bt tetkikleri yaptım tesadüfen karaciğerde yağlanma grade 3 ve alt 90 ast 40 trigliserid 450 ggt 150 çıktı o zamana kadar ağrı hisetmiyordum üst karinda alkol alıyordum o sıralar ve 95 kiloydum alkolü bıraktım 85 kiloya indim ama...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Geyik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ilacli tomografi

    Mrb hocam ilacli tomografi cekildim migde duvarı bt de belli olurmu bagirsaklarda sorun olsa anlasilir mi yada diğer organlarda kist kitle polip olsa cikarmi organlarda ki sorunlar ilacli bt ile anlasilirmi cevabinz için teşekkür ederim hocam iyi günler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sarılık direkt bilirubin

    Hocam merhaba . benim 25 günlük bebeğim var 36+3 de doğum yaptım. biz sarilikla ilgili bir şeyden suphelenmedigimiz için doktora goturmedik . 25 günlükken kontrole goturdugumuz zaman dr sarılık var dedi. bazı testler yaptı. bu testler sonucunda 1 hafta sonra gel mama ver tekrar bakalım dedi. sonuçla...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tüm batın ultrason yoğun gaz, sık idrar, idrarda sızı,

    Hocam merhaba, annemde yapılan tüm batın ultrasonda midede aşırı gaz ve 1.derece karaciğer yağlanması çıktı. ek olarak kum döküyor. iki günde bir idrarda yanmaya eşlik eden üst mide ağrısı, ayakta ağrı oluyor. mide bulantısı ayrıca. i̇drar tahlili normal, kan tahlili normal, idrar kültürü temiz. sa...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciger rahatsızlıpı

    Hayır yok hiç bir belirti yok hocam tesadüf karaciger değerleri yüksek çıkınca baktırdık.hocam bu rahatsızlık genetikmi benim kızım 8 yaşında geçensene bütün değerleri normal sadece ast 45 çıktı nırmalde 15 yüksek şimdi ben tesirgin oldum tekrar baktırmam lazım mı acaba tek başıma bu değerin çıkması...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bt çekimi değerlendirme

    Sayın hocam sağlıklı günler dilerim.annemin bt' sini yorumlarsanız sevinirim.saygılar. oral ve i.v kontrastlı üst-alt batın multislice bt incelemesinde; xenetıx 100 ml kullanılmıştır. karaciğer büyüklüğü, artmış izlenmekte olup (kk. uzunluk 19 cm) hepatosteatozis ile uyumlu dansite azalması mevcuttu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide kalinlasmasi her daim kanser belirtisi midir?

    Hocam hayırlı günler annem mide rahatsızlığı yüzünden doktora gitti ultrason a almışlar ve karaciğerde yağlanma ve midede kalınlaşma varmış i̇nternete baktığım da mide kalinlasmasi direk kanser olarak çıktı annem çalıştığı için düzenli olarak tam tahlil(kab idrar dışkı)veriyor en son 2 3 ay önce v...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın ağrısı

    Hocam merhabalar,birkaç aydır karnımın genellikle sağında olan,arada sırada sol tarafında veya kasıklarda da olan çok hafif bir ağrı var,tam olarak ağrı mı onu bile bilmiyorum.sanki oramı tutuyolar gibi veya orası dolu gibi bir his.arada sırada kramp giriyor.bazı günler sadece birkaç dakika bu ağrı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ömer Bender

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciger rahatsızlıpı

    Hocam tekrar merhaba anneme biyopsi yapıldı ama ve ana testleri pozitif asma negatif lkm negatif çıktı biyopsi sonucu fibrosiz grade 2 lenfoplazmositer iltihabı hücre infiltrasyonu emperipoezis mevcut değildir birkaç odakta rozet formasyonu mevcuttur olgunun otoimmun hepatit yönünde klin...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer değerleri yüksekliği

    Sayın hocam,iyi geceler,sağlıklı günler.annemin bt sinde dikkati çeken şöyle bir cümle var.''karaciğer kraniokaudal aksı yaklaşık 17 cm olup hepatomegaliktir.dansitesi diffüz düşmüştür(hepatosteatoz).karaciğer segment 7'de subkapsüler yaklaşık 7.5 cm çapında üniloküler kitle lezyon dikkati çekmekted...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sandimmun ve alkol

    Hocam öncelikle merhaba günde 1 doz olmak üzere (100mg galiba) sandimmun neoral ilacını kullanıyorum. yılda 1-2 kere alkol kullanan biriyim. merak ettiğim alkol kullanımının bu ilac sebebiyle bana ciddi bir etkisinin olup olmayacağı. cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fatma Erden

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x