Adet düzensizliği

  • Hocam iyi günler tsh: 1.32 lh: 5.98 fsh: 3.72 estradiol: 15.62 prolaktin: 8.45 uterus 58×31 endometrium 6mm kalınlıkta izlendi sağ over 30×20 sol over 29x18 boyutunda izlendi. Adet düzensizliğim var yumurta tembelliği tanısı kondu yumurtalarimin büyümesi için infolic kullanmam gerekiyormuş. Nasıl bir yol izlemem gerekir şimdiden teşekkürler hocam.

  • Doktor Cevabı:

    İnsanlar laboratuar raporu değildir. ne kendi sorununuzu ne de tıp bilimini küçümsemeyin. klinik değerlendirme esastır. konulan tanı ve önerilen tedavi tıp dışıdır. bizzat değerlendirmeden tanı ve tedavi planı yapamam. daha çok bilgilenmek için ****, doktorsitesi / facebook / instagram / youtube biberoglu linklerinde bulacağınız video ve makalelere (ci̇nselli̇k ) ulaşabilirsiniz.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hymen ve adet kanaması

    Hocam merhaba. birkaç sene önce olan bir olay kafamı kurcalıyor, size danışmak istedim. sadece sürtünme ve elle mastürbasyon yoluyla bir yakınlaşma yaşadım, içeri doğru parmak girdiğini düşünmüyorum, girse hissederdim büyük ihtimalle. yakınlaşmadan yarım saat sonra tuvalete gittiğimde iç çamaşırımda...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik takibi adet düzensizliği.

    Beta hcg:9,37 çıktı adet düzensizliği var bazen 15 günde bazen 30 günde adetim geliyor adet gelmesi gerekirdi gelmeyeli 20 gun oldu prolaktin 157,88 tsh 1.2983 çıktı gebelik var mı bu durum neyi gösteriyor acaba

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Cem Kınık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet düzensizliği+ertesi gün hapı

    Hocam merhaba ben 12 eylül de korunmasız cinsel ilişkiye girdim emin olamadığımızdan 10-11 saat sonra ella ertesi gün hapı kullandım 12 ekim de doktora gittim kanda gebelik testi yaptırdım doktorum gebelik olmadığını söyledi 0,5 çıktı sonucum. 13 ekim adet oldum ama kanamam az geldi 5 gün sürdü kan...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hormon testleri ve ultrason sonuçlarım normal mi?

    Merhaba doktor kutay bey, ertesi gün hapı içtikten sonra 15 gün gecikmeyle regl oldum. normalde düzenli adet görüyordum. bu yüzden hapın hormonlarımda bozulmaya neden olup olmadığını görmek adına hormon testi yaptırdım. bugün (reglimin 2. günü) hastanede yaptırdığım hormon testlerinde değerlerim : l...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ertesi gün hapı hormon bozukluğu adet gecikmesi çaresi

    Merhaba doktor sevim hanım, ertesi gün hapı içtikten sonra 15 gün gecikmeyle regl oldum. normalde düzenli adet görüyordum. bu yüzden hapın hormonlarımda bozulmaya neden olup olmadığını görmek adına hormon testi yaptırdım. bugün (reglimin 2. günü) hastanede yaptırdığım hormon testlerinde değerlerim :...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nedeni nedir ?

    Hocam 37+1 olduk dün doktora gittim doktor üstten baktı suyun felan iyi bebeğin keyfi yerinde dedi 4 kasım a gün verdi sonra nst ye girdim nst de ufak sancı çıktı çıkınca alttan muayene etti 1 cm açılma oluşmuş dedi perşembe kontrole gel yine dedi eve gönderdi bu açılma ne demek. 1 cm açılma ne kada...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Âdet düzensizliği

    Merhabalar hocam prolaktin 4.7-30 16.81ng-ml fsh 1.5-12.4 8.93 mıu-ml lh 2.4-12.6. 17.38 mıu-ml doktorumun istemis oldugu tahlil sonuclari bu sekilde adetim cok duzensiz ve gebe kalmak istiyorum bu sonuclarla gebe kalabilir miyim sorun ne olabilir lutfen yardimci olur musunuz

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon dengesi için hangi testleri yaptırmalıyım?

    Merhaba doktor mehmet bey, ertesi gün hapı kullandıktan sonra adetim gecikmişti. 15 gün gecikmeli olarak regl oldum. bugün reglimin 1. günü. hapın diğer aylarda da düzensizlik yapmasından korkuyorum. ertesi gün hapının vücut dengemi bozup bozmadığını öğrenmek için yarın doktora gitmek istiyorum.hast...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Ali Ceylan Erden

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon düzenimi öğrenmek için hangi testleri yaptırmalıyım?

    Merhaba ayşegül hanım, daha önce ertesi gün hapı kullandıktan sonra adetimin geciktiği hakkında soru sormuştum. kendiliğinden düzelir demiştiniz, gerçekten düzeldi. 15 gün gecikmeli olarak regl oldum. bugün reglimin 1. günü. fakat ertesi gün hapının vücut dengemi bozup bozmadığını öğrenmek için yarı...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adet ile ilgili

    Sayın hocam, ben 2 gün adet oluyorum. 3. ve 4. günler lekelenme şeklinde. 2 gün adet oluyorum ya hormon testi için doktora hangi gün gitmeliyim? adetin 2. günü mü 3. günü mü daha doğru sonuç verir benim için????

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Duphastan ilac

    Merhaba hocam benim adet düzensizliğim vardi doktorum bu yüzden duphaston verdi kullandım buteli 9 gün oldu hala adet görmedim aşırı sancı ve şiddetli ağrı var kasiklarimda gebelik testi yaptım evde negatif ne kadar sonra adet olurum yada başka bir sesbi olabilirmi

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Duphaston ilac kullanimi

    Merhaba aysu hanım benim adet düzensizliğim vardi bu yüzden doktorum duphaston verdi kullandım biteli 9 gün oldu ama adet görmedim evde gebelik testi yaptım negatif bu ilaçtan sonra bu kadar uzun sürermi normalde adet olmam yada başka bir sebebi olabilirmi kasiklarda aşırı ağrı ve şiddetli sancı yap...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Prolaktin hormonu

    Merhaba hocam bebek düşünüyoruz. her ay düzenli regl olurdum ilk kez bu ay 9 gün gecikti doktora gittim prolaktin 30.6 çıktı ilaç kullanmamı söyledi ve bebek olmasına engel olabilir dedi . kullanmalı mıyım çok endişelendik eşimle.😔

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Figen Şahin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet düzensizliği+ertesi gün hapı

    Hocam merhaba ben 12 eylül de korunmasız cinsel ilişkiye girdim emin olamadığımızdan 10-11 saat sonra ella ertesi gün hapı kullandım 12 ekim de doktora gittim kanda gebelik testi yaptırdım doktorum gebelik olmadığını söyledi 0,5 çıktı sonucum. 13 ekim adet oldum ama kanamam az geldi 5 gün sürdü kan...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tarlusal kullanimi

    Kutay bey merhabalar,adet gecikmesi olan bazı kişilere tarlusal öneriyorsunuz.ben de menopoz şüphesiyle 2 donem doktor kontrolunde tarlusalla adet oldum,fakat sonrasinda 75 i hic asmayan trigliserit seviyem 186 yi buldu.aile hekimim sebebin bu ilaç olabileceğini söyledi,kilo artışım da yok zaten.bu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x