Adet düzensizliği.

  • İyi günler doktor hanım ben 21 yaşında bekar bir bayanım adetimi 45 50 günde bir görüyorum . bu her ay bu şekilde oluyor doktora gttim doktor testlerimi yaptı kan degerlerim normal çıktı adetinin 3 günü gel hormon testi yapacağz dedi gittim. Sonuçlarım Bu şekilde. neyim var hocam benim doktorum tahlillerimin yeniden yapılmasını ona göre ilaç tedavisine başlanacağını söyledi çok tedirginim yakında düğünüm olacak çocuk sahibi olmama engel birşey var dıye. Beta hcg :10.2 **** - Referans(0,32-5,6) Estradiol: 138 - Referans: foliküler(0-160) luteal(27-46) **** - REFERANS: FOLLİKÜLER(2.8-11.3) REFERANS LUTEAL(1,2-90) LH:4.94: REFERANS: FOLUKÜLER(1.1-11.6) REFERANS :MİDCYCLE(17-77) REFERANS: LUTEAL(0-14.7) PROLAKTİN: 13.8 REFERANS; (1.9-25)

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba bete hcg 10 çıkmış 5in üstü gebelik kabul edilir,onun için tekrar istenmiştir,bekarım diyorsunuz,ilişkiniz yoksa test yanlış olabilir.

    tarihinde cevapladı.
  • öncelikle cevabınız için tşk ederim. hiç bir şekilde biri ile cinsel anlamda bir ilişkim olmadı hocam bugun tahlil sonuçlarını aldım beta degerim 8.02 negatif çıktı . doktorum bana hormonlarında cok hafif bi düzensizlik var ciddiye alınacak birşey değil. dedi. sen yaşına görede normal dedi bi ilaç yazdı bu 3. ay kullanacaksn ondan snra geri gel dedi ama benim içime sinmedi hocam madem birşeyim yok ilaç neden yazdı


İstanbul Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Yardım edin

    Merhaba 21 yaşındayım polikistik overim var aşırı tüylenmeden şikayetçiyim daha önce doğum kontrol hapı kullandım doktorum geçer dedi ama geçmedi tüyler için ne yapabilirim pcos olduğu için mi çok tüylüyüm

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ekin Fettahoğlu Ünlüer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Koltuk altı agrısı

    Merhaba doktor hanım suan regl donemımın 2. gunundeyım ve bugun koltuk altımda sıslık ve agrı var bu normalmıdır yoksa endıselenmelımıyım ?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sürekli âdet düzensizliği

    Yumurtalık mr mı o nasıl oluyor doktor hanım kusura bakmayın lütfen bu hastalık 9 yaşımdan beri benimle hayatım artik cekinilmez durumda o yüzden biraz ayrıntı istiyorum tedavimin bekar iken yapılması mi daha iyi olur yoksa evlenince tedavi daha mi kolay olur nasıl bir yol izlemeliyim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sürekli âdet düzensizliği

    Usg ile bakıldı tahliller yapıldı birşey bulunamadı ilaç tedavisi de uzun süre devam edilemeyecek kadar rahatsız ediyor kontrol hapları olduğu icin şisiriyor. bu durumu yaşayan kişiler ilerde gebelikte düşük olabileceğini , çift rahimli olabilecegimi söylüyor böyle bir ihtimal var mi . açıkçası dokt...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sürekli âdet düzensizliği

    Mrb doktor hanım ben 9 yaşında âdet oldum su an 22 yaşındayım. sürekli kahverengi lekelenme görüyorum 15 veya 20 gün tamamlanınca da normal âdet kanaması oluyor sürekli böyle devam ediyor cok tedavi oldum ilaç kullandım ilaç kullanırken düzeliyor bırakınca tekrarlıyor doktorlar herhangi bir kist yad...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet gecikmesi

    Hocam merhaba , adetime 3 ,4 gün kala primolut kullanirken 23 ekimde cinsel bir birleşmem oldu içime boşalma söz konusu değil fakat vajinamin üstüne olduğunu söyleyebilirim 24 saat icinde ertesi gun hapi kullandim ve primolout ilacı kullanmayı bıraktım ve 25 ekimde adet gördüm adetim cok yoğun sekil...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adet dongusu

    Anladım seval hanım tskr ederim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lh dengesizliği

    Teşekkür ederim hocam bütün değerlerim normal çıktı ama kistim gitmemiş sadece 32mm ye düşmüş doktorum kiloya bağladı ve doğum kontrol hapını kesti bir ay böyle deneyelim bakalım bu surede düzenli dengeli beslen ve kilo ver eminim etkisi olucak dedi hocam gerçekten gitmemesi kiloya mı bağlı ? b...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Meme ucundaki kabarcıklar

    Hocam merhaba bekar bir bayanım 22 yaşındayım göğsümün yani 2 göğsümünde kahverengi kısmında meme ucunda kabarcıklar var sivilceye de benziyor ama tam sivilce gibi değil bunun sebebi ne olabilir bazen çok belirgin oluyor bazen çok az görünüyor?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adet dongusu

    Mrb seval hanım kolay gelsin normal adet döngüsünün 28 günde bir olduğu belirtiliyor sağlıklı bir insanın adet döngüsünün 38 günde bir olması da normal mıdır veya başka bir problem olabilir mi uzmana gitmem lazım mi sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Smear testi

    Smear testi sonucu tani: icd-o kodu: 0000/0 bethesda: -spesmen tipi: konvansiyonel pap smear, -spesmen yeterliliği: değerlendirme için yeterlidir, transformasyon zonu örneklenmiştir. -genel sınıflama: negatif-intraepitelyal lezyon veya malignite yoktur. -organizma: mikst bakteriyel flora izlenmekted...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nermin Köşüş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ertesi gün

    Hocam merhaba kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik adetinin son günüydu üzerimizde şort vardı emin olamadık ertesi günü hapı kulandık kullandıktan 2 3 gün sonra kanaması oldu 4 gün sürdü normal adet olması günden 6 gün geçti ama olmadı ilaçtan mi kaynaklanıyor acaba yoksa son kanamadan m...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Meriç Karacan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adet kanaması azlığı

    Hocam meraba. ben 20 yaşındayım. adetlerim duzenli oluyor fakat adet kanamamın miktarında azalma var. normalde 6 gün sürerdi ve kanamam çoktu ama 4 seferdir 4 gün sürüyor ve kanamam çok az. hamilelik testi yaptirdim negatif cikti bir de kan testi yaptirdim ferritin 7 cikti. birde hocam cenemde kill...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormonal bozukluk

    Hocam adet düzensizliği şikayetim vardı doktora gittiğimde genital ultrasyon ve hormon testlerime bakıldı sonucunda lh 32.33 fsh 5.02 çıktı doktor adetinin dördüncü günü tekrar gelmemi söyledi sizce sorun nedir ??

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lh dengesizliği

    Teşekkür ederim hocam dün tahlil yaptırmıştım adetin 3 günde değildim normal bir zamanda fsh 1.61 lh 2.3 e2 9 prolaktin 23,4 progesteron 0.35 çıkmış diane 35 kullanırken e2 ve progesteronun bu kadar düşük olması nedir 2 ay önce adetin 3 günü yaptırdığımda 70 çıkmıştı e 2 2 ayda değişen ne olabilir...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x