Acth testi

  • Merhaba 23 yaşındayım yumurtalık kistim olduğu için hidroksiprogesteron hormonun adetin ucuncu günü ölçüldü iki kez ilkinde 2.07 çıktı ikincisi 2.29 kadin dogum uzmanimda endokrinoloji doktorumda hep teseli eder gibi konuştular ama hastalık hakında acth testini yapip emin olmadan bilgi vermiceklerini söylediler sadece böbrek üstü beziyle alakali olduğunu biliyorum yurt dışından ilacimi bekliyorum zaman geçtikçe araştırdıkca telaslaniyorum nasıl ni hastalığım var ve kan sonuçlarına göre böbrek üstü rahatsızlığım olma ihtimali yüksekmi

  • Doktor Cevabı:

    Muhtemelen mevcut. fakat korkmayın. beslenmenin genetiği bile değiştirdiği biliniyor. beslenmenizi düzenleyin.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam sabah 9.30 ac karna testim yapildi kortizol0 11.06 kortizol30 19.11 kortizol60 22.68 sonuçları göstermem 1 ayi alicak sizce sonuçlarım nasıl


İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tüp bebek tedavisi

    Sayın hocam merhaba tüp bebek tedavisi sürecindeyiz gonalf kullandım 225mg 14.günü yumurtalıklarım toplandı 18 20mm büyümüştü polikistik över sendromu var 20 tane yumurtam toplandı daha önceden de tüp bebek geçmişimiz var ozamanda 17tane toplanmış yumurtalıklar kalitesiz denilip tedavi iptal edilmiş...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Külal Çukurova

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akıntı ve polikistik over

    Hocam iyi günler size iki sorum olacak. ben akıntım olduğu için doktora gittim akıntım yeşildi kültür ve smear alındı ikisi de temiz çıktı, doktor bana fitil verdi kullandım ve akıntım sarı oldu bayağı da azaldı. fitil kullanımımdan sonra tekrar akıtıma baktılar bana rengi sarı gibi gelmesine rağmen...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polikistik over sendromu

    Teşekkür ediyorum yanıtınız için maalesef kalıcı bir onarım yapmıyor bu ilaçlar kullandığımız süre zarfında bize yardımcı oluyor keşke kalıcı bir çözümü olsa pcoslular için iyi günler dilerim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Ali Ceylan Erden

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kızlık zarı

    İyi günler. 22 yaşındayım. kiloluyum. adet dönemi bitiminde mastürbasyon yaptım. ancak ped ve iç çamaşırı üzerinden bacaklarımı sıkarak ve elimi iki bacak arasında koyup baskı yaparak yaptım. ve ardından 1 gün boyunca pembe kan geldi. ve ilk idrarı yaparken sızlama oldu. kızlık zarı bozulmuş olabili...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polikstik over

    Merhabalar. 22 yaşında, 174 boyunda, 65 kilodayım. bekarım. adetim geçtiğimiz aylara kadar düzenliydi. en son adetim 10 gün geçikti. doktora gittiğimde us'da polikistik over görünümü nedeniyle pcos tanısı aldım. tarlusal hapı kullanarak adet oldum. adetin 3.gününde kan değerlerimde; tsh 0,8621- pro...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diane kullanmalı mıyım

    Merhaba hocam kıllanma yağlanma sivilce ve adet gecikmesi problemi yaşadığım için ultrasonla bakıldı. polikistkover görünümü var dendi. kan tahlili yaptırdım, adetin 3. günü hormon değerlerim lh:4,85 fsh:6,24 prolaktin: 14,1 e2: 15,3 dhea-so4: 543 total testestoron: 0,51 tsh: 1,61 serbest t4: 1.04 g...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pkos ve kafa karışıklığı

    Soruma cevap verdiğiniz için başta teşekkür ederim. benim adetin ikinci günü bakılan hormonların (6li hormon yaptı dr) normal dediniz. dr hafif yumurta tembelliği demisti ama öyle bir terim yokmuş. bu pkos yani. bende hormonlar normal ise neden yüzümde küçük sivilcelenmeler var ? sırf kilo ve sivilc...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polikistik over sendromu

    Merhaba ben 17 yaşındayım. polikistik overliyim ve 3 senedir teşhisi kondu doğum kontrol hapı yazdı gittiğim tüm doktorlar biraz kullanmamakta ısrar etsem de 13 şubat cumartesi 2021'de başladım şimdi 2 kutuyu bitirdim. adet görünce doktorun önerisi üstüne yasmin hapını kullanmaya başladım. bu haptan...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Ali Ceylan Erden

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon tahlili

    Hocam merhaba 20 yasındayım pco için 4 aydır doğum kontrol hapı kullanıyorum seks hormon bağlayıcı globulin 383.9 nmol/l çıkmış bunun anlamı nedir referans değeri h(19.8-155.2) yazıyor. yardımcı olursanız sevinirim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bilirubin yüksekliği

    Hocam ben bilirubin yüksekliği için yazmıştım size kan tahlillerim şu şekildeydi. ggt 8 (0-38) alt 17 (0-35) alkalen fosfataz 34 (30-120) ast 15 (0-35) d.bil 0.23 total bil 1.34 doğum kontrol hapını polikistik over sendromum olduğu için kullanıyorum düzensiz regl oluyorum.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pkos nedir

    Merhaba doktor bey.ben 30yasindayim iki çocuğum var ,yaklaşık bir ay önce adet düzensizliği doktora gittim. 3 ay gormedim adet bu ikinci oluşu ve bana ultrason muayenesi yaptı aynı zamanda adet söktürücü ile adet olmami sağlayıp adetin ikinci günü hormon testi yaptı. test sonuçları şöyle, lh 3.5(fol...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 3. gün yapılan testler

    Hocam merhabalar, bana 2-3 sene önce polikistik over sendromu teşhisi konuldu. 6 ay kadar ilaç kullandım kendiliğimden bıraktım. son dönemlerde sivilcelenmelerim arttığı için ve ne durumdayım diye kontrol için doktora gitmek istiyorum. fakat şöyle bir durum var: önceki dönemlerde adetim düzensiz olm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adet düzensizliğim nedendir?

    Merhaba ben 17 yaşında adet görmeye başladım ve adetlerim hep düzensizdi 18 yaşımda polikistik over sendromu olduğu ortaya çıktı hormon bozukluğumun olmadığını söylediler. bir süre doğum kontrol hapı kullandım ve kullandığım süreler de düzenli adet oluyordum. ve ilk cinsel ilişkimden sonra da adetle...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadir Güzin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon bozukluğu

    Hocam merhaba pco için doğum kontrol hapı kullanıyorum 4.ay sonuclarım hormonlarım düzeldiyse bırakmak istiyorum yorumlayabilir misinz. total testesteron:19 dhea: 206 tsh: 1.45 fsh:4.70 lh: 4.21 estradiol:12

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Doğum kontrol hapı ve bitkiler

    Merhabalar, ben 2 yıldır yasmin kullanıyorum. hem korunmak hemde polikistik over sendromu olduğu için. 1 hafta önce başka bir doktorum başka bir problemim için milk thistle complrx verdi (içeriğinde devedikeni, karahindiba, maydanoz, enginar). ilacımın bitmesine 5 gün kaldı fakat siyaha yakın kanama...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x