Açlık kan şekeri

  • Hocam merhaba geçen gün yaptırdığım testte açlık glukoz 115 glukoz tokluk 88 hba1c ise 4.9 çıktı bozuk bir beslenmem ve hareketsiz yaşamım vardı artık beslenmeme ve sporuma dikkat ediyorum normale dönme gözükürmü 20 yaşındayım bu verilerle pre diyabet limi oluyorum sağlık ocağındaki tahlillerde Ldl kolestrol 119.2 Kolestrol 183 HDL kolestrol 41 Trigliserid 114 Glukoz 107 doktorların bazıları prediyabet bazıları ise tamamen normal diyor kafam karıştı boyum 1.80 e 70

  • Doktor Cevabı:

    Merhabalar . sizdeki durum bozulmus aclik glukozu dexigimiz durum . buda prediyabet sebeplerinden biridir . ama diyabete donusme ihtimali en du suk olan sebeptir . bu durumda saglikli beslenme ve duzenli egzersiz yapabileceginiz en onemli koruyucu tedavidir . kilo almamaya ozen gosterin

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kortizon ilaç

    Merhaba hocam kasım 2020 de covit oldum ağır geçtiği için dr bana kortizon ilaç verdi yaklaşık 15 tane kullandım yemek sonrası çarpıntı sebebiyle 2021 mart ayında akş ölçümü 102 çıktı nisan ayında ikinci kez ölçüm yapıldı 96 çıktı hbc1a 5.2 açlık insülin 8 çıktı çabuk açıkmaya başladım covit öncesi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Matofin kullanımı

    Hocam 1 yıldır insülin direnci teşhisiyle matofin kullanıyorum,şuan kan şekerim normal, ne kadar daha kullanacağım bu ilacı?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Test sonucu

    Hocam merhaba, sonuclarimi rica etsem değerlendirebilir misiniz? açlık glikoz : 87 açlık insülin : 3,7 (referans değeri 2,0-23,0) adacık(islet) antikoru 2 (ia2) : 8,42 (referans değeri

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Matofin kullanımı

    Hocam prediyabet teşhisim var 25 yaşındayım kilom normal. matofin 500 mg verildi. bir hafta akşam yarım sonra sabah aksam tam kullandım ama tama geçince çok kötü oldum mide bulantısı ve karın ağrısı oldu. glukofen 1000 mg değiştirmiştik bu ilacın da dozu artınca aynı etkiyi verdi

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şeker hastasında ani kilo artışı

    Merhaba hocam benim 68 yaşında babam var.babam bir süre önce nefes darlığı, öksürük,ishal, üşüme ve halsizlik belirtileriyle hastalık geçirdi.i̇lk akla gelen korona oluyor ama babam daha önceden korona da geçirdi.bu halsizliği ve ishal gibi şeyleri geçti ama nefes darlığı problemi hâlâ yeteri kada...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Glukoz degerleri

    Sayın hocam, nefroloji bölümünde yaptirdigim kan tahlilinde serum da glikoz 103 , kan gazı(heparinli venöz kan) glukoz 121. ve hba1c 5.8. bu değerler ne ifade ediyor. şeker hastası miyim. i̇laç kullanmalımıyım?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Median rhomboid glossits nedenleri

    Merhaba. dilde median rhomboid glossits oluşmasının sebeplerini öğrenmek istiyorum. 6 aydır devam ediyor. yaş 26 vitaminler, tam kan sayımı, protein s,c komplemanlar demir demir bağlama şeker tiroid bakıldı. normal çıktı. romatolojik bir sebebi olabilir mi? cevaplarsanız sevinirim. i̇yi günler.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerleri

    Mch 26,7 pg (27 - 34) mchc 30,4 g/dl (32 - 36) kolesterol 209 ldl 126 trigliserid 213 hdl 40 glukoz 98 insülin 9.8 b12 225 hba1c 4.9 hocam kan değerlerim bu şekilde çıktı matofin xr 1000 mg kullanıyorum, kolesterolüm her zaman yüksek çıkıyor 20 yaşından beri yaşım 25 olmasına...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipoglesimi, ilaclar

    Sa merhaba hocam betabloker ve antidepresan ilaclar hipoglesemi sebebi olurmu? ben 6 aydir hipoglesemi yasiyorum. bu ataklarim yukaridaki ilaclari aldiktan 3 saat sonra basliyor. baska zaman diliminde boyle olmuyorum. bu konudaki yorumunuz nedir? iyi calismalar.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Dilde mantar gibi lekeler

    Ayşe hanım merhabalar. ben 26 yaşındayım. gerçekten görüşlerinize çok ihtiyacım var. 6 aydır dilimin gerisinde haritalanma yaşıyorum. papillalar dökülüyor, etrafı beyaz ortası kırmızı düz alan oluşuyor. kbb doktorum coğrafik dil olduğunu söyledi. ama ben mantardan şüpheleniyorum. 7 tüp kan verdim ba...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Seker olcumu

    Merhaba hocam ben ,36 yasindayim dun yaptidigim tahlil de aclik kan sekerim 104 tokluk kan sekerim ise 101cikti .tokluk kahvaktidan 2 saat sonra olcum yapildi. henuz doktorla gorusemedim. sizce sekerim yuksek mi baska tahlillerde yaptirmam gerekir mi. yoksa sadece yediklerime dikkat etmem bu asamada...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şeker yüksekliği

    İyi günler hocam, eşim 15 gün önce koronavirüs nedeniyle hastahaneye yattı,hastahaneye yattığında crp 165 idi, şekeri 272 imiş crp tedavisi için antibiyotik ve kortizon tedavisi verdiler şekeri 450, 500 leri buldu, kortizondan yükseliyor dediler, şekeri düşürmek için günde 3 sefer insülin vurdular 1...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İnsülin direnci

    Merhaba, tahlillerimde insülin rezistansı 1.37 insülin açlık 5.9, glukoz açlık 85 çıktı. diyet programı için başvurduğum yerdeki doktor klinik insülin direnci saptandı, glucophage 1000mg 1/2 kullanmanız tavsiye edilir dedi. diğer doktorum insülin direnci ile ilgili bir şey demedi. değerler sınırı ge...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diyabet mellitus

    Merhaba hocam abim 600 şekerle hastaneye yattı. yaşı: 42 kilosu:63 bazı tahliller yapıldı. i̇nsüli̇n 1,5 d uu/ml referans aralığı: 2,7 - 10,4 c pepti̇d 0,59 d ng/ml referans aralığı: 0,78 - 5,19 bu iki tahlil 11/03/2021 tarihinde yapıldı. anti- gad antikoru 7.74 iu/ml referans aralığı: < 17...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kızım ti̇p 1 hastası kızım oruç tutmak istiyor

    Mrb hocam kızım 10 yaşında 4 aylık tip 1 diyabet hastası. günde 4 kez insulin (novarpid- lantus) kullanıyor. yaklaşık 7 yaşındandır sürekli ramazan ayında oruç tutuyordu. bu senede çok tutmak istiyor. tutabilir mi? tutarsa nasıl bir yol izleyelim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x