Acil prostat kanseri

  • Doktor bey; Merhabalar İlginiz icin şimdiden tsk ederim. Babam 61 yasinda. Tansiyon ve kalpte ritim bozukluğu dışında bir saglik sorunu yoktu. Ancak sık idrara gitme ve mesanede doluluk hissi ile urolojiye gitti ve psa 8, 2 cikinca igne biyopsisi oldu. Hacettepe hast de yapilan biyopsi Sonucunda prostatin sag tarafi temiz ancak sol tarafin tamamı kanserli ve malesef skoru 4+5:9 yani yayilim riski yuksek cikti. Onun uzerine istenen kemik sintigrafisi ve spet-ct tetkikinin önem arz eden kismi soyle: sol 6,8,9 kostalarda ve sag 7. Kostada iki ayri lokalizasyonda silik skleroz izlenen alanlarda artmış aktivite tutulumu mevcuttur. Ve sonuc kisminda da: kostalarda tanimlanan bulgular metastaz acisindan supheli degerlendirilmis olup ayirici tanisi acisindan radyolojik korelasyonu,sintigrafik takibi ve Ga 68 psma pet bt incelemesi onerilir diyor. Babamın doktoru(onkoloji hastanesinde uroloji prof) bu bulgunun metastaz olmadığını düşünmüş olacak ki ileri tetkike gerek olmadığını soylemis ve direk ameliyat planlamasi yapmis. Bu bizi sevindirse de ortada supheli bir bulgu olmasi sebebiyle doktora bunu soyledigimizde kime sorarsan sor boyle dusunur diyerek kestirip attı. İki tane sorum olacakz 1. Bu supheye yol acan bulguların (silik skleroz alan dedigi ) metastaza bagli olma olasiligi yuksek midir? Yorumunuz nedir? 2. yayilim var ise tedavisi ve yaşamasi mumkun mudur? Not: Baska bir doktora daha gitti 6 şubatta psma pet cekilecek.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba.öncelikle geçmiş olsun.ilk sorunuza yanıt verecek olursak bu ileri gleason skoruna bakılırsa metastaz ihtimali var.o yüzden son zamanlarda daha ayrıntılı bilgi veren psma pet-ct tetkiki ön plana çıkmaya başladı. ikinci sorunuza gelirsek metastaz var ise tedavi kararı değişir.onkoloji takibi ile tabii ki yaşam beklentisi uzar.tekrar geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.
  • Doktor Bey Dönüşünüz için çok teşekkür ederim. 6 şubatta psma pet cekilecek Hacettepe Unv. Hastanesinde. Bu skorda yayılım olmama ihtimali de var ama degil mi? İhtimaller uzerinden konusmak anlamsiz belki ama zaman ilerlemiyor gercekten. Anlayisiniz ve degerli aciklayici bilgiler icin cok tsk ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba.patoloji skoru metastaz ihtimalini kuvvetlendiriyor fakat olmayabilir de tabii.psma pet sonucu önemli bilgiler verecek.

    tarihinde cevapladı.
  • Merhaba Doktor Bey İlginiz ve açıklayıcı bilgileriniz icin cok tesekkur ediyorum. Babamın ga68 psma pet sonucu bugun cıktı. Raporun sonuç kısmi şoyle: Prostat bezinde tanımlanan bulgu primer malignite ile uyumlu olarak değerlendirilmiştir.Metastazı ile uyumlu olabilecek patolojik bulgu saptanmamıştır. Dagılım yok onu anliyoruz cok şükür. Gleason **** ****,2 Bu durumda ameliyatla iyilesme sansi var midir? Skor yuksek olmasi bu hastaligin ameliyattan sonra da yayilma riskini mi gosterir? Primer malignite ne anlama gelir? Tsk ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Hastamızın metastazı olmadığından cerrahi ile tam iyileşme sağlanabilir. skorun yüksek olması cerrahi sonrası nüks olasılığının riskini gösterir. primer malignite prostattaki maligniteyi ifade ediyor.

    tarihinde cevapladı.
  • Doktor bey cok cok tsk ederim. Cerrahi sonrası nüks riski yine prostat icin riski gösterir degil mi? Cok net sormak istiyorum her hastalik her hastada ayni sonucu vermez ama klinik gozlemlerinize gore babamin yasam sansi var midir? Tskler. Saygilar.

  • Doktor Cevabı:

    Babanızın yaşam şansı tabiki var. bu nedenle cerrahi tedavi yapılması isteniyor.

    tarihinde cevapladı.
  • Cok tesekkur ederim. Skor yuksek oldugu icin robotla degil acik ameliyat yapip lenfleri de alacgiz demis doktor. Ancak babam 168 boy 105 kg. Bir de kalbinde ritim bozuklugu var ama ilac kullaniyor onun icin uzun zamandir. Doktor biraz riskli demis kilo acisindan ozellikle. Bu hastalarda da ameliyatlar yapiliyor ve onlemler aliniyor degil mi dr bey. Ben baska sehirde oldugumdan doktorla konusma sansim olmuyor babam da cekinir sormaz. Kisacasi kilolu olmasi riski arttirsa da cok buyuk bir risk midir? Dr biraz ustelemis bu konuda da. Cok tsk ederim dr bey. Allah razi olsun.

  • Doktor Cevabı:

    Anestezi ve kardiyoloji hekimleri ameliyat öncesi size tatmin edici bilgiler verecektir. babanızın kilolu olması tabi ki ameliyatı zorlaştırıyor. şimdiden çok geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam merhabalar babama ga 68 psma pet yapildi ve metastaz cikmadi. Gectigimiz hafta Hacettepe unv hastanesinde prof de bulent akdogan’a ameliyat oldu. Ameliyat sonrasi Biyopsi raporu da geldi ancak hocaya soramamis henuz babam. Raporun ozeti soyle ameliyatta prostat tümörü ve lenf nodlari alindi. (Toplam 5 parca) Giden 4 lenf nodunda metastaz saptanmadi ve reaksiyoner hiperplazi yaziyor. 5. Parca da tümör : prostatik adenokarsinom bileteral Gleason skoru 7=4+3 tersiyer patern 5 morfolojisindedir.sol lob mid posteriorundan başlayıp sol base’e kadar uzanan yaygın ekstraprostatik uzanım, aynı tarafta mesane boynu ile uyumlu kas demetlerine mikroskobik invazyon ve seminel veziküle invazyon mevcut. Sol lob mid posteriorda ekstraprostatik uzanım alanında cerrahi sınır pozitif (5mm); ayrıca sol lob posteriorunda base’de cerrahi sınır pozitif (1 mm) cerrahi sınırdaki tümör gleason patern 4 lenfovasküler invazyon mevcut. Not: incelenen meteryalde tek odak seklinde prostatik adenokarsinom saptanmıştır. Tümör sol lob posteriorunda apeksten base’e kadar uzanmıştır, base orta bölgesi ve base’de sag lob posteromedialine de ilerlemistir.gleason skor 4+3:7,tersiyer patern 5 morfolojisindedir.prostat bez hacminin %15 ini isgal etmektedir.solda mesane boynu ile uyumlu kas demetlerine mikroskopik invazyon mevcuttur.sag ve sol seminal vezikülde neoplastik infiltrasyon izlenmistir. Lenfovasküler invazyon mevcuttur. 1. Hocam lenflerde metastaz yok ama invazyonlar mevcut ve cerrahi sinir pozitif. Bu cok mu vahim bir tablodur? Babam yasar mi saglikli bir sekilde surekli takip altinda olmak kaydiyla? 2. Hocam skor 7 olmus hangisi gercek skor igne biyopsisi 9 du. Hocaya henuz soramamislar ama 2 ay sonra kontrol demis yalnizca. Ilave tedavi de alir mi? Saygilarimla cok cok cok tesekkurler ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Cerrahi sınır pozitif olması yakın takip gerektirir ve ek tedavi (radyoterapi gibi) gerektirebilir.cerrahi olarak çıkan dokunun patolojik incelemesi daha sağlıklı bilgiler verir.ameliyat patolojisi daha değerli.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Ürolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Psa artışı ve biyopsi

    İlginize teşekkür .bir şey çıkacak gibi algıladım cevabınızı ama.inşallah bir şey çıkmaz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Nuhoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Psa artışı ve biyopsi

    Selam !. yaş 58 psa 3.90....serbest psa 4.14 olarak ölçüldü...biyopsi gerekli midir? ayrıca multiparametrikcprostat mr da varmış..ne yapmamız gerekiyor.düşünceniz nedir? iyi çalışmalar diliyorum.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Nuhoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Psa artışı ve biyopsi

    Psa yüksek ve artıyor 58 yaşındayım.ağrı sızı yok, idrara çıkma şikayeti de fazla yok..yaştan dolayı psa ölçtük 3.6 çıktı..1 yıl sonra ise 6.1 oldu. 14 gün cipro kullanmamı istedi devlet h. doktoru bir yılda bu kadar artar mı ? ağrı sızı yok cipro niye kullanıyorum? mr veya füzyon biyopsi gerekir m...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakkı Perk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yumurtalıkta ağrı

    Hocam merhaba saygılar, sizden bir konuda taktir ederseniz yardımcı olmanızı rica edicem. hocam ben 37 yaşında bekar biriyim. hafta boyunca bazen gün aşırı bazende hergün mastürbasyon yapıyorum. yumurtalığımın alt kısmında prostat denilen yerde ara ara ağrım oluyor. idrar yaparken yanma ağrı sızı ak...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serkan Altınova

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Proscar peniste küçülme yapar mı

    19 yaşında finasterid kullanımı penisi küçültür mü proscar kullananlarda penis küçülmesi gördünüz mü teşekkürler hocam

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kasıkta ağrı

    Sayın hocam merhaba saygılar benim bi şikayetim var internetten baktığımda çok kötü bilgiler yer alıyor yumurtalığımın hemen altında tabiri caizse boru gibi olan yerde ara ara ağrım oluyor idara ra çıkmakta sorun yaşamıyorum yada yanma gibi hisler olmuyor bu önemli bisimidir sizce sebebi ne olabilir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serkan Altınova

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Penis başı ağrısı

    Hocam merhaba yaşım 38 benim sorunum fırsat buldukça masturbasyon yaparım,bunu yapma şeklim penisin başını sıkarak yaparım ama son 2-3 yıldır göbek deliğimin 5 parmak aşağısında sanırım idrar yolunda batma yanma var ve aynı seviyede penisimin baş kısmında yanma ve ağrı var,artık nerdeyse elimi sürem...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Penis altında şişlik

    Merhaba hocam ben 5 ay önce makatta ağrı sık gaz sorunu için doktora gitim kolonoskobi yaptı sonuç 2_3 evre iç dış hemoroit çıktı amaliyat önerdi ben olmadım tuvaletim geldimi birde yapar ken ağrısı oluyor kötü kokulu gaz oluyor kan akma yok tuvaleten sonra sıçak su kullandımmı ağrısı olmuyor bazen...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mesane tümörü

    Hocam merhabalar. babam geçen ay mesane tümörü tur ameliyatı oldu. ameliyat sırasında prostat olduğu farkedilip stend takıldı. stendden rahatsız olduğu için bu hafta içi prostat ameliyatı oldu.mesane tümöründe gelen patoloji sonucunda makroskopi: 1-tümör tabanı: topluca 0,3 cc hacminde , gri...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ramazan Faruk Yerlioğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kasinti testis

    Merhaba hocam 1haftadir vücudunda hafif karınlalar oluyor daha önce kardeşim uyuz olmuştu doktor metrin losyon verdi uyguluyorum ve iyi geliyor fakat 2 3 gündür kasıkta kasinti ve kizariklik vardır ve bugün testiste kasinti kizariklik var şuan fucicort krem sürdüm kasinti gitti ama kizariklik...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Muharrem Murat Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Damlama ve daralma

    Evet hocam ve bu daralma devamlı oluyor tabi damlama hep sürüyor musluk gibi damlıyor ….bir müddet sonra ortalık biraz normale dönünce sizinle irtibata çok teşekkür ederim sağolu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Coskun Şahin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Damlama ve daralma

    Hocam babam yaklasik 2 bucuk sene once protasdan kanser tedavisi gordu bursada...69 yasinda tedavi sonrasi kanser bulgusu duzeldi fakat idrar i damla damla kacirma hic durmadi..son 2 yildirda devamli idrar kanali daraliyor ve 3 ayda bir kapali olarak tikanikligi aciyorlar tam bu islem 6 kez yapildi....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Coskun Şahin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Prostat ca

    Hocam iyi akşamlar babam 3 yıldır hormon tedavisi görüyor psa değeri 0.00-0.003 arasında çıkıyor 3 yıl önce sintigrafide 6 kemikte ( sol femur proksimalinde, sol asetabulumda, sağ iliak kemikte, sakrumda, l2 vertebrada , sol 1. kotta psma pozitif metastatik odaklar izlenmiştir (suvmax: 53). değerlen...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prostat ca

    Hocam iyi akşamlar babam 3 yıldır hormon tedavisi görüyor psa değeri 0.00-0.003 arasında çıkıyor 3 yıl önce sintigrafide 6 kemikte ( sol femur proksimalinde, sol asetabulumda, sağ iliak kemikte, sakrumda, l2 vertebrada , sol 1. kotta psma pozitif metastatik odaklar izlenmiştir (suvmax: 53). değerl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil prostat kanseri cok endiseliyiz

    Cok tsk ederim dr bey. biz de kendisine cok guveniyoruz. size de aydinlatmaniz icin cok cok tsk ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x