Acil ne olur

  • Hocam sizden özür dilerim k bakmayın şimdi benim d vit bir düşük pht 150idi şimdi çal olcturdim 9.8 çıktı gidip boyun ultrasonu. Cektiritom hiperparathomu dislamak için yoksa öyle birşey olsa kalsiyum da mı yüksek olurdu zaten amaç tansiyon neden kaynaklı fındığını bulmak kafam çok karıştı korku da sardı böbrek ultraosnu ermar normal hocam kalsiyum normal alt ast normal

  • Doktor Cevabı:

    D vit, ca, parathormon ve kan p (fosfor) düzeyi değerlendirilip gerek duyulursa paratiroid mibi sintigrafisi ve usg isonucu ile dr muayenesi olman lazım

    tarihinde cevapladı.

Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Acil ne olur

    Merhabalar hocam benim sorum erken yaşta tansiyon araştırması ve hocam yapılan tahlilde fosfor potasyum iyi d vitsmini 9 ve hocam demir bağ kap ,230 ve ferittrtin 13 pth yüksekliği 156 neden hocam ne yapmam lazım şimdi bu bir. tümör mu ne yapmaliyim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alt karın agrısı

    Merhaba hocam sag alt kasıgımda 2gündür bir agrı var doktor ultrason cektirmemi istedi sonucu henüz gösteremedim yorumlayabilir misiniz karaciger boyutu normal sınırlarda olup parankim ekosu homojen konturlar tabidir.parankim strüktürü normaldir.parankimde solid yada kistik yer kaplayan lezyon görül...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erkan Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karinagrisi

    Saygilar esim gecmiste kalinbarsak girisinde duvar kalinlasmsi vardi salazoprin tedavisiyle duzlesme giderildi 10aydir bu sorunla ugrasiyoruz tum hemogram ve kan degerleri normal karin agrisi cektiginde wbc azami11000ecikiyor kan degerleri hep normal hgb hct degeri iyi sadece diskida gizll kan bulu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipogonadizm

    Hocam bu gün kan tahlili yaptı endokrin doktoru çıkan sonuç bu tsh 2,95 iu/ml 0,5 - 5,5 fsh 0,1 mlu/ml - lh 0,0 mlu/ml - prolaktin 6,8 ng/ml 3.4 - 24.1 total testesteron

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Makat ta sıslık

    33haftalık gebeyım ve vajinal mantarım vardı geçmedi ve makatımda şişlik gördüm ve vajınamda da sivilce gibi şişlik oluştu. sebebi nedir doktor uzak bize diye size soruyorum lütfen cevb verın

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Adem Dervişoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Düzgün konturlu, iyi sınırlı, ovoid, homojen, hipoekojen solid nodülü (1 cm...

    Hocam merhaba. 1 yıl önce biraz tesadüf olarak tiroid nodülüm olduğunu öğrendim. endokrinoloji uzmanı değerlendirdi ve usg, kan tahlilleri istedi. usg sonucu; tiroid sağ lobu 19x19x43 mm, tiroid sol lobu 16x20x49 mm, isthmus 3 mm boyutlarında olup normal büyüklüktedir.her iki tiroid lobu parankim ek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kasikta ve boyunda lenf nodu

    Iyi günler, 25 yaşında erkegim, yaklasik 1 ay once sol kasigimda ani aci hissettim ve sislik farkettim hemen doktora gittim ultrason cektiler sonuç: her iki inguinal bolgede buyugu solda ve 19 mm capinda olculen reaktif gorunumde bir kac adet lenf nodu mevcuttur yaziyor ve doktor antibiyotik verdi v...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid hormonu

    Merhabalar, yapılan kan sonucuma göre tsh 5.790 (referans0.38-5.33) ve serbest t3 değerim 5.12 (referans 2.67-4.62) yüksek çıkt, dahiliye doktoru tiroid kaynaklı değil dedi ama sebebi nedir bu yükselişin acaba?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gaz ve sertlik

    Hocam 30 yaşındayım 1 hafta önce midede gaz ve sertlik oluştu gastrolojiye gittim yaşın çok genç alarm belirtiside yok hiç boşuna endoskopi yapmayalım basit bir gastrit gibi duruyor dedi ve panocer debridat verdi ilaçlar rahatlattı dün çok iyiydim ama bugün yine midemde gurultu ve gaz var neden böyl...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fevzi Balkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Graves hastalığı

    Merhaba, sağ gözüm, sol gözüme oranla daha dışarıda. gittiğim bir doktor hipertiroidi teşhisi koydu. bunun üzerine gittiğim bi kaç doktorda tsh ile t3-t4 değerlerim normal çıktı. yaptığım araştırmalar bende graves oldğunu gösteriyor. kesin tedavisinin olmadığını okuyorum. bu sıkıntıdan kurtulmam iç...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fevzi Balkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid sonucum

    Merhaba hocam benım ınce uclu bıyopsı sonucum asagıdakı gıbıdır ben bu durumda bır ılac kullanmalımıyım dr.um eskı drlar onerıyor ama bız onermıyoruz dedı de. 1-2- yaymalarda erıtrosıtlerle kaplı zemınde serpıntıler halınde normokromatık nukleuslu benıgn karakterde tırosıtlerden olusan kohezıv hucr...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte hipotiroidi

    Merhaba. 32 yaşındayım. hipotiroidi hastasıyım. tsh 8 lerde çıktı ve hamile olduğumu ogrendim.bebeğimde zeka geriliği olma ihtimali var mi? gebeligin ilk 3 ayindaki tsh yuksekligi ne ölçüde etkiler bebek zekasını?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Merhaba hocam

    Sizin öneriniz kim olabilir hocam cerrahi müdahele için?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merhaba hocam

    Merhaba hocam hocam merhaba.yaşım 36 yapılan tahlil sonuçlarına göre kan kalsiyum değeri 10.9, pth 77.2, idrar kalsiyum atılımı 6500 cc de 900.2, d vitamin değerim de düşük . cerrahi müdahele önerildi. boyun sintigrafi ve ultrasonundan bir sonuç çıkmadı.eklem ve kalça ağrıları yaşıyorum. tekrarlaya...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Paratroid adenomu

    Merhaba hocam benim troid ultrasonumda her iki troid lobunda sağda büyüğü inferiorda4mm solda büyüğü inferiorda 4.8 boyutta birkaç adethetorojenkolloidal nodüller mevcuttur sol troid lobuposteriorda trekea ve ösefagus komsulugunda7*16*18 mm boyutta santrali anekoik belirgin hipoekoik lobule...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x