Acil hocam lütfen hepsini okuyun

  • Hocam merhaba yaşım 20 kilom 110 geçen sene karaciğer yağlanması vardı grade 2 biraz da kolesterol 199 du alt 68 ast 35 di bu yıl geçen gün tekrar tetkik yaptırdım kolestrol 206 ldl 123 HDL normal çıktı alt 42 ast 31 çıktı ama ultrason da hala grade 1 2 yağlanma çıktı ve dalak 135 kk büyüme çıktı karnım sağ kısmı bazen arkaya vurabiliyor bazen Bir ağırlık gibi oluyor bu karaciğerden dolayı mı yağlanma ve spor diyet ile dalak büyümesi tekrar eski haline döner mi trombosit değerlerine daha baktırmadım karnım sol kısmında dalak yüzünden hiçbir şikayetim yoktu sizce karaciğer ve kilo etkilemiş olabilir mi ne önerirsiniz değerler normal çıkarken nie hala karaciğerde yağlanma var kilom azalmadığı için mi kilo verme diyet ve Spor la sorunum çözülür mü başka şeyler yapmam lazım mı bu sağ tarafta ki baskı ağırlık hissi karaciğer yağlanmasından dolayı mı sizce yağlanma bittikten sonra o his de geçer mi

  • Açlık kan şekerim 105 hb1 ac 5.6 çıktı insülin açlık 19.47 gizli şekerim varmı önlenebilir mi ne yapmam lazım yaşım 20 110 kiloyum doktor prediyabet dedi ama hb1 ac 5.7 nin altında yinede gizli şekerim varmı

  • Hocam bu matofin ilacı faydalı olur mu ilaca bağımlılık oluşmaz demi ve ara sıra küçük çikolata bisküviler zararı olur mu

  • Doktor Cevabı:

    Karaciğerin yağlanması için en az 10 yıllık bir süre gerekiyor. diyet ve egzersiz ile ultrasonik düzelmenin olması için en az 5 yıllık bir süre gerekiyor. tetkik olarak düzelmesi, büyük bir gelişme ve anlamlı bir düzelmedir. ultrasonik düzelmesi biraz uzun sürüyor. dalak büyümesi geçmişte geçirdiğin bir enfeksiyon hastalığına bağlı olabilir. eğer her şey normal ise sadece hafif dalak büyümesi çok önemli değil. diyet ve egzersize devam. bir dahiliye uzmanına da görün... matofin kullanman şart değil. yine de kullanabilirsin

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam çok sağolun göründüm zaten ama sizin görüşünüz de önemli ama en son ultrason yaptırdım diğer hastanede yanlış ölçülmüş herhalde karaciğer grade 1 den daha az hatta rapora bile yazılmadı dalak da 12 çıktı gizli şeker için illa matofin e gerek varmı diyet egzersiz kilo verme ile düzelir mi ve. Geçen sene alt 68 ast 34 dü grade 2 yağlanma vardı bu sene grade 1 den az ve alt 42 diğer testte 53 ast 31 çıktı hocam

  • Hocam matofin kullanmama gerek varmı diyet egzersiz kilo verme ile gizli şeker geçer mi p1abc 5.6 sınır akş 105

  • Hocam tamam çok sağolun diyet egzersiz kilo verme ile gizli şeker düzelir mi yaşım 20 akş 105 MATOFİN KULLANMAMA GEREK VARMI DOĞAL YOLLA KIRABİLİR MİYİM DİRENCİ

  • Doktor Cevabı:

    Diyet ve egzersiz tedavinizin en önemli parçası. bir süreliğine matofin kullanın, eğer kilo kaybı ve iştahsızlık yaparsa 3-5 ay devam edebilirsiniz, hatta daha fazla da kullanabilirsin

    tarihinde cevapladı.

Şanlıurfa Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Karaciger değerleri enfeksiyonu

    Hocam merhaba bundan 1 buçuk sene kadar önce sevgilimin vajinasına dokunup elimi ağzima götürüp goturmedigimi bilmiyorum götürmüş olsam bile sewgilimjn hiv olup olmadigini bilmiyorum hocam hiçbir belirti ya da şikayetim yoktu hiv konusunda ama şimdi hocam bundan 5 ay önce aniden karın ağrısı ve ka...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer ilacı hakkında bilgi

    Hocam merhaba tüm karaciğer testleri hepatit hepsi romatizma hormon enzim kas kanser virüs antikor testleri yapıldı endoskopii kolonoskopi olundu ilaçlı mr cekinildi ultrason 10 defa girildi sorun yok karaciğer enzimleri dalgalı seyrediyor ast yükselip iniyor alt yükseliyor biluribin yükselip jnior...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam bu değerlere yardım edin ne olabilir

    Hocam merhaba tekrar tekrar size yazıyorum ama özür dileyerek doktorum karaciğer enzim yüksekliği sebebini bulamadı çare arıyorum hocam crp normal biluribin kreatinin alkalen fosfataz normal üre normal ggt normal kontrastlı mr normal ultrasonda karaciğer normal cea kanser testi normal hepatit b c...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocam yardım edin enzim yüksekliği

    Hocam merhaba yine size yazma gereği duydum çünkü doktorum sorunu bulamıyor kanlı ishal geçirdim kanlı ishal 2 aylık olay sanırım dizanteri 1. tahlilde amilaz normal ast alt biraz yüksekti flagy çipro kullandim bu değerler normale döndü daha sonra 2. tahlilde karaciğer enzim değerleri tekrar yüksel...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer büyümesi

    Hocam merhaba benim eşimin böbrek taşı problemi var bunun için tomografi çektirdik bu tomografi sonucunda karaciğer boyutları artmıştır (hepatomegali),karaciğer dansitesi hepatosteatoz lehine azalmıştır yazıyor bu ne demektir acaba onemli bir sey mi acaba

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Acar TÜZÜNER

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sadece ast alt amilaz yüksekligi

    Hocam merhaba tahllilerde biluribin kreatinin ggt alkalen üre tam kan hemogram hepsinin normal çıkmasi sadece ast alt amilaz yüksek çıkması idrarda hafif kan bld +1 çıkmasi neyin belirtisi olabilir hocam hastamız alt üst kontrastlı mr çekildi sorun çıkmadi alt mr da sadece her iki inguinal bölged...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ast alt amilaz yuksekligi mr sonucu

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım ardından bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradan biraz zamn geçti ho...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer enzim yüksekligi hakkında

    Hocam merhaba siyah kanlı ishal geçirmistim o zmn alt ast crp yüksek çıkmıştı amilaz düşük çıkmıştı kontrolde değerler dusmustu nidazol kullandım uzun sure şimdi hocam halsizlik iştahsızlık hazımsızlık sebbei ile kan tahlili yaptırdim alt 130 ast 95 çıktı bu sefer amilaz da yüksek çıktı 145...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer yağlanması

    Hocam teşekürler selamlar ..hocam ben bi sitede okudum hızlı kilo vermek karaciğer yağlanması yapar karaciğerde yağlanmayi arttırır diye ben ise yaklaşık 35 günde 8 kilo vermiştim bu yazıyıda okuyunca bende şüpheye düştüm korktum yağlanmayi arttirdikmi diye doğru doktora gittim usg ve kan tahlilleri...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan tahlili hakkında

    Hocam merhaba kolay gelsin kan tahlili sonucu hakkında yardımcı olur musunuz karın ağrısı şikayetim v1. tahlilde hocam siyah kanlı ishal geçirdim demir 46 crp 1.4 ast 59 alt 101 amilaz normal trigliserid normal çıktı bunun icin flagy nidazol çipro kullandim kontrolde alt 65 ast 41 e düştü ggt crp al...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciger hemanjom ?

    Hocam merhaba tüm abdominal usg yaptırdım.temmuz 2020 ve şubat 2021 ikisininde normal sınırlarda çıkmıştı sonuçları. 7 nisan da farklı bir hastanede yine usg yaptırdım şunlar yaziyor .karaciger kraniokaudal 148 mm olup konturları duzgundur .parankim ekojenitesi yağlanma ile uyumlu olarak diffüz homo...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer yağlanması

    Hocam selamlar yeni yapılan test sonuçlarım alt :19 ast:33 (referans aralığı (0-40)) ggt:11 alkalen fosfataz :69 tokluk glukoz:129 hba1c:5.68 hocam şekeri yemeği yedikten 1 saat sonra olcturttum tokluk kan şekeri diğer kolestrol ve trigliserid tahlillerim normal hocam bende ast degeri referans de...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bilirubin yüksekliği

    Merhabalar hocam size bir şey danışmak istiyorum. yaşım 22. dahiliyeye d vitamini eksikliği için gittiğimde bilirubin seviyemin yükseldiğini gördüm ama doktor bunun hakkında bir yorum yapmadı 0.3-1.2 >1.34 0-0.2 > 0,23 bu arada doğum kontrol hapı kullanıyorum hocam. belki o yüzdendir. ama 10 mart 20...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gizli seker

    Hocam bende bide göz kararması oluyo birde sabah 7 ye kadar oturuyom bundan olabilirmi sürekli acikiyorum

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan sayimi

    Hocam iyi günler eşime kan tahlili yaptirdik sonuçlar şu şekilde wbc 8.76 lenfosit% 22.1 monosit% 2.8 gra% 75.2 rbc 4.99 hgb 14.8 hct 44.59 mch 29.7 mchc 33.3 rdw-cv 15.4 rdw-sd 42.3 plt 301 mcv 89 mpv 8.8 hocom gra ve rdw yüksek monosit düşük görünüyo nedeni nedir acaba kan sonucunda bir sıkıntı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x