Acil cevap lütfen rica ediyorum

  • Endikasyon tarama troid ca nüks ve metastaz tarama Bulgular daha önce tiroidektomi operasyonu geçirmiş olan hastada bakiye tiroid glandına uyan alanda patolojik düzeyde artmış aktivite tutulum odağı izlenme iştir. Ancak sol parotis bezine uyan bölgede simetriğine göre aktivite tutulumunun hafifçe belirginleştiği dikkati çekmiştir. Ayrıca sağ submandibular bölgedede aktivite tutulumu simetriğine göre hafifçe belirgin olduğu dikkati çekmiştir. Boyun bölgesinden alınan SPECT-BT görüntülerinin incelenmesinde sol parotis glandı düzeyinde fokal yoğun artmış aktivite tutulumu dikkati çekmiştir. Ayrıca sağ submandibular glandı bölgesinde simetriğine göre fokal yoğun artmış aktivite tutulumu dikkati çekmiştir. Bakiye tiroid glandına uyan alanda potolojik sayılabilecek aktivite tutulum odağı izlenmemiştir. Ancak sol parotis glandı lakalizasyonunda ve sağ submandibular gland lokalizasyon simetriklerine göre fokal yoğun aktivite tutulumları izlenmiş olup USG verifikasyon önerilir. Papiler troid kanseriydim tekrarlamışmı bilgi verirmisiniz lütfen.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba bu bulgular papiller tiroid kanseri için çok beklediğimiz bulgular değil.papiller tiroid kanserleri çene altı lenf bezlerinden ziyade alt boyun lenf bezine sıçramayı sever. ama bu durumu netleştirmek gerekli. papiller tiroid kanseri için kan testleri ve tiroid ultrason yapılmalı. endokrinoloji ve kulak burun boğaz uzmanlarına muayene olunuz. geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.
  • Verdiğiniz cevap için çok teşekkür. Ultrason raporu Bilateral parotis submandibular glandlar normal sonografik görünümündedir. Tiroidektomi anemnezi olan hastada tiroid sağ lob ve isthmus izlenmedi.(opere). Sol lobda 4,3X4,5X8,7 mm boyutunda lobule konturlu hipeokoik heterojen tiroid dokusu izlendi. (nüks?, rezidü?). Her iki servikal zincirinde büyüğü sağda submandibular bölgede 14X6 mm, sol submandibular bölgede 19X7, 1mm boyutlarında bir kaç adet santral ekojenik yağlı Hilusu izlenen korteksi kalın reaktif lenf bezleri izlenmiştir. Kalsiyum 9,4 mg/dl referans aralığı 8.8-10.6 önceki sonuçlar 9.9 Serbest T3 3.09 ng/L referans aralığı 2.6-4.37 önceki 2.15 Serbest T4 1.3 ng/dl referans aralığı 0.61-1.12 önceki 0.04 THS (YÜKSEK) 9.864 durum Y mlu/L 0.38-5.33 önceki >50.000 Anti tg 0.2 Iu/ml referans aralığı 0-4 PTH 43.9 ng/L 12-88 önceki 51.3 Tiroglobulin Düşük 0.86 durum D ug/L 1.15- 130.77 önceki sonuçlar 3.48 Annem 1 yıl önce papiler troid ameliyatı oldu 2 tiroidide aldılar. Daha sonra atom tedavisi gördü. ocak ayında singirgafi ye girmek için iyot diyeti yaptı tiroid ilaçlarını bıraktı. 2 hafta önce tekrar ilaçlarına başladı. Lenf bezlerine sıçramamı yapmış acaba. Ameliyat gereklimi nasıl bir tedavi yöntemi olması gerekir. Cevaplayın lütfen 🙏 rica ediyorum.

  • Doktor Cevabı:

    O zaman nükleer tıpta 1 ay önce tüm vücut tarama filmleri çekilmiştir mutlaka. orada sorun yoksa 1 ayda bu bulgular gelişmez. daha önce dediğim gibi tiroid kanseri çene altı lenf bezlerine pek sıçramaz. panik yapmayınız. lütfen endokrin ve nükleer tıp uzmanına muayene olunuz. bu şekilde önemli bulguları ve kanser nüks şüphesi olan bir hastanın sadece internet yorumları sağlıklı olmaz maalesef. saygılarımla

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 4.5 / Oy veren : 4 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Demir eksikliği ve kansızlık varmı

    Değerli hocam iyi çalışmalar. mch: 31.6 - wbc: 9,13 - rbc: 4,24 - hgb: 13,4 - hct: 38,5 mcv: 90,8 - mch: 31,6 - mchc: 34,8 - plt: 323 mpv: 9,5 - pct: 0,31 - %lym: 32 - %mon: 7,2 %neu: 60 - %eo: 0,5 - %bas: 0,3 - pdw: 9,7 rdw-cv: 12,1 - rdw-sd: 40 - p-lcr: 20,6 ferittin: 18,1 - b12: 476 .. hocam demi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerlerim yüksek

    Hocam bu değerlerim yüksek çıktı protrombin zamanı.12.8 (alanın alt.63) (kalsiyum10.82) (ürik asit 9.3) (hemoglobin 17.4) (mchc 36.9) ne önerirsiniz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aşırı terleme

    Hocam merhaba 42 yaşında erkek hocam benim aşırı derecede terlemem var vücudumun belden yukarısı aşırı başımdan yüzüme boynuma ter gözlerime doluyor çok rahatsızım dahiliye uzmanı gittim tahlil yapıldı bir şey yok dendi tsh 1.66 t4 1.34 t3- 3.43

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid hastalığı

    Hocam merhaba tiroid hastasıyım 75 mg euthyrox kullanıyorum. her gün sarımsak yutmak ilacın etkisini azaltır mı? veya herhangi bir yan etkisi var mı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid kanseri

    İyi akşamlar hocam daha öncede yazmistim size 3.biyopsimide oldum sonuc folikuller neoplazi çıktı.ilk biyopsi şüpheli ikincisi yeterli doku hucresi yok diye sonuclanmisti.ultrason goruntulerindede mikrokalfikasyon iceren sınırları duzensiz vaskuler akımı olan hipoekoik nodül olarak yazmisti yaklasik...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Steroide bağlı hipotiroidi?

    Hocam bir şey daha sorucaktım. 180 boyundayım kortizondan aldığım kiloların hepsini verdim şuan 62 kilo civarındayım fakat yüzümde hala biraz şişlik var. sizce bu zamanla geçer mi veya bu tiroidlerle alakalı bir durum mudur?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Steroide bağlı hipotiroidi?

    Hocam merhaba behçet hastası biri olarak kortizon kullanıyorum ve son tahlillerimde t3,t4 normal tsh ise 6.40, saçlarımda çok incelme var bunun sebebi tsh yüksekliği midir? kortizon nedeniyle mi tsh yükseliyor?şuan 4 mg kullanıyorum 1 yıl önce 16 mg kullanırken tsh değerim 9 civarıydı. kendiliğinden...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid hastalıgı

    Merhabalar serbest t3 3.17 pg/ml (1.71 - 3.71) serbest t4 0.77 ng/dl (0.7 - 1.48) tsh 12.14 yüksek(y) uiu/ml (0.35 - 4.94) ant...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimoto tiroit sac dökülmesi

    Hocam oğlumun tahlil sonuçları allah rızası için yardim eder misiniz saçları cok dökülüyor, anti tpo24,04. antitiroglobulin antikor12,74 çinko101, vitamin b12 225. 25- hidroksi vitamin d18, tsh...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kendiliğinden oluşan morluk

    Iyi günler hocam annemin vücudunda kendiliğinden morluklar oluşuyor 4 _5gun içinde geçiyor tekrar başlıyor bu neden olabilir guatr var

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Trioid hastalığı ve iğneli epilasyon

    Hocam merhaba 22 yaşındayım trioid hastasıyım euthyrox 75 mg ilaç kullanıyorum. yüzüme iğneli epilasyon yaptırmak istiyorum. bir problem, yan etki olur mu?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid bezi nodülü

    Hocam kolay gelsin sizden ricam beni aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler hocam tsh 0.109 t3 3.31 t4 1.32 ultrason da 9mm izookekik düzgün sınırlı solid nodül izlendi zehirli guatr dediler tiroid sintigrafi çektiler tiroid bezi her iki lobu beklenen anotomik lokalizazyondadir ve kenar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Graves hastalığım bir anda belirtilerini kaybetti?

    7 ay önce graves tanısı koyuldu ve o zaman bütün hipertiroidi belirtilerini görüyordum. şu an neden görmüyorum . graves hastalığında sürekli olarak hipertiroidi görülmüyor mu? veya görülmesi için ne tetikliyor?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ince iğne aapirasyon

    Hocam kuzenime iğne aspirasyon sitoloji biyopsi yapıldı rapor bulgu ve tanısi aşağıdaki gibidir .yorumlarsanız sevinirim ... bu nodullerden kurtulmak için aldirilmali mi? teşekkürler sitomorpholojik bulgu :hazırlanan yaymalar ve cytospin preparatlarda çok sayıda köpüklü makrofaj düzenli...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodülü

    İyi günler hocam 20 gündür hırıltılı öksürük, nefese yutkunmada sıkıntı yaşıyorum. us sonucum:tiroid gland boyutu normaldir. konturları düzgündür. parankimi minimal heterojendir.sol lab alt polde 12.6*4.5 mm boyutunda cografik konturlu hipoekoik alan izlendi.fokal tiroidid? konglomere nodül? her ik...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x