9 yaşında kızım ile iligili

  • Hocam merhabalar kızım 9 yaşında el tırnakları dökülüyor,doktorlar tahliller yaptı bir şey yok diyorlar sadece demir eksiklği diye ilaç verdiler bense tedirgin oluyorum başka bir şey olabilirmi.Tşekkür ederim....

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, eğer tüm tetkikler yapıldıysa ve bu sonuca ulaştılar ise ilacı kullanarak süreci takip etmek gerekmektedir.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Karaciğer tomografi

    Merhaba hocam annem 54 yaşında demir eksikliği nedeniyle oral konsantrasyonlu tüm batın bt çekildi. karaciğer uzun aksı 172 mm ölçülmüş olup artmıştır. konturleri ve parankim görünümü normaldir. karaciğer kubbe düzeyinde segment 7 hizasında yaklaşık olarak 24 mm çapta olmak üzere hafif hipodens orta...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilgisayarlı tomografi

    Merhaba hocam annem 54 yaşında demir eksikliği nedeniyle oral konsantrasyonlu tüm batın bt çekildi. karaciğer uzun aksı 172 mm ölçülmüş olup artmıştır. konturleri ve parankim görünümü normaldir. karaciğer kubbe düzeyinde segment 7 hizasında yaklaşık olarak 24 mm çapta olmak üzere hafif hipodens orta...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bahadır Ege

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir, d vitamini, wbc neden düşer? beslenmemde dikkat etmem gereken neler...

    Merhaba hocam, 5 ay önce covid belirtileri göstermiştim fakat test yaptırana kadar negatif çıktım tüm ailem pozitif iken onlara baktım. temaslı olduğum halde herhangi bir ilaç da verilmediğinden covid hapları kullanmadım. sadece ailemdeki kişilere verilen c vitamininden içmiştim. yaklaşık iki ay önc...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Vitaminsizlikten saç dökülmesi kırılması

    Merhabalar size bir şey danışmak istiyorum benim vitamin eksikliğinden dökülen çok seyrekleşen kırılan saçlarım oldu şimdi vitaminlerim düzeldi 2 ay oldu ama hala dökülüyor uçları kırık ve çok aşırı inceldi saçlarım iler ki aylarda gür olup kırılmalar gidermi beklemelimiyim ? vitaminler kaç ayda vü...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Mrb arzu hanım bende saç dökülmesi var şampuanı bıraktım bıttım sabunu ve çam katranı sabunu kullandım bide üzerine saç kremi kullandım yinede fayda etmedi bunun için ne yapmalıyım saç dökülmeyi önlemek için

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Arzu Akçal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dildeki değişimler

    Ali bey düşüncelerinize ihtiyacım var merhabalar. 26 yaşındayım. 8 ay önce 2 ay kadar devam edeb tek taraflı boğaz ağrısı için doktora gittim ve hemogram periferik yayma bakıldı. hemogramda hafif enfeksiyon var dedi doktor lenfadenit için antibiyotik verdi. periferik yayma normaldi. antibiyotik içti...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hıvle ilgisi var mı b12 ve demir eksikliğim de var 11.anti hıv negatif çok...

    Hocam diş etim ve boğazımdan tükürüğüm zmn kan geliyor sorm

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Abdullah Akkurt

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği doğum sırasında zarar verir mi?

    Hocam merhaba benim ferritin değerim 1 civarındaydı ilaç kullandım ferrum hap anca 3e yükselmiş. dahiliye doktorum ferifer kaşık halinde olan ilaçtan verdi. mchc değerim 31.8 hgb değerim 12.6. hamile kalmayı düşünüyorum ama bu değerlerle hamile kalınırda herhangi bi zararı olurmu. düşük tehlikesi, d...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahlil sonucu

    Hocam merhabalar ben 2020 temmuz ayında şüpheli bir ilişkim oldu korunmasız bir şekilde aylık olarak elisa testi yaptırdım negatif çıktı ancak 3 ay sonra dilde pamukçuk oluştu beyaz lezyonlar 2021 şubatta tekrar elisa testi yaptırdım negatif çıktı ancak dilimde pamukçuklanma ve beyazlık hala gitmedi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. İrem Hengirmen Acu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolesterol yüksekliği

    Mch 26,7 pg (27 - 34) mchc 30,4 g/dl (32 - 36) kolesterol 209 ldl 126 trigliserid 213 hdl 40 glukoz 98 insülin 9.8 b12 225 hba1c 4.9 hocam kan değerlerim bu şekilde çıktı matofin xr 1000 mg kullanıyorum, kolesterolüm her zaman yüksek çıkıyor 20 yaşından beri yaşım 25 olmasına...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterol yüksekliği

    Mch 26,7 pg (27 - 34) mchc 30,4 g/dl (32 - 36) kolesterol 209 ldl 126 trigliserid 213 hdl 40 glukoz 98 insülin 9.8 b12 225 hba1c 4.9 hocam kan değerlerim bu şekilde çıktı matofin xr 1000 mg kullanıyorum, kolesterolüm her zaman yüksek çıkıyor 20 yaşından beri yaşım 25 olmasına...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili

    Merhaba hocam ya ben geçen gün sağlık ocağında tam kan sayımı yaptim acaba siz yorumlarmisiniz wbc 4.73 rbc 4.50 hgb 12.1 hct 37.1 mcv 82.3 mch 26.9 mchc 32.7 rdw-cv 18.4 plt 219 mpv 7.8 pct 0.17 pdw 55.0 ly# 2.08 mo# 0.24 ne# 2.24 eo# 0.03 ba# 0.02 ly% 44.1 ne% 47.3 mo% 5.1 e...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Burunda morluk

    Merhabalar hocam, kardeşim 12 yaşında erkek. bugun burnunun başlangıç kısmında (gözlerinin hizasında) morluk oluştu, hemen bir parmak altı da hafif kızarık. üstteki morlukta herhangi bir çıkıntı yok, parmağımla bastırdığımda renk değişimi de olmuyor, ve acımıyor da. vücudunun başka bir yerinde de bö...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ertesi gün hap sonrası

    Hocam, geçen ay 2 hafta regl gördüm regl sırasında iliskiye girmiştim ve içime boşalma oldu, 7 saat içerisinde ertesi günh. kullandım. idrar testi yaptım neg. kan testi de 0,1 sanırsam negatif çıktı. 20 günlük bir gecikmem var. doktor kan değerlerime baktığında çok fazla kan ve demir eksikliğim oldu...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çarpıntı atakları

    Merhaba hocam 5 ay önce 3 gün hastanede yattım nabzım yatarken 145 ayakta 170 oluyordu. yapılan bir sürü teste rağmen herhangi bir sorunla karşılaşılmadı. saneloc 50 mg gunde 2 tane verilerek taburcu edildim. sonrasında saneloc nabzımı çok düşürdüğü için yavaş yavaş azalttık ama benim nabzım yine 17...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ahmet Dal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x