Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili bilgilenmek için Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipler Birliği sitelerini ziyaret edin.

8.5 aylık bebeğimde iştahsızlık ve kabızlık sorunu

  • Hocam merhaba. bebeğimde 2 aylık olduğundan beri iştahsızlık ve kabızlık sorunu var. anne sütü 1 ay alabildi, sonrasında zamanla sadece formül mamayla besledik. Kan testleri her ay tekrarlanıyor ve sonuçları Kalsiyum: 11.36 İyonize kalsiyum: 1.59 Fosfor: 6.29 D3:38.18 Pa**** **** **** çıkıyor. D3 vitaminini 6,5 aydır kullandırmıyorlar fakat sonuçlarda kalsiyum ve fosfor da düşüş olmuyor. Bunun sebebi nedir? Bir açıklama alamıyoruz. Hep kabız, müdahale ile zar zor katı yapabiliyor ve kaşık yada biberon görünce başını çeviriyor. Artık asla ağzına bir şey koyamıyoruz.Sadece günde 400 ml kadar kana kana su içiyor. son bir haftadır devam sütü de dahil günlerdir hiçbir şey almadı. Doktorlar muayene edip "Diş çıkarma döneminde olur böyle" deyip gönderiyorlar. Anlamadığım 2 aylıkken başladı bu sorunumuz ve ilk dişini 6,5 aylıkken çıkardı şimdi üst damağı sertleşti. Diş çıkarma rahatsızlığı bu kadar uzun zaman alır mı? 42.84 demir değeri bu iştahsızlığı yapar mı? Bir de idrarı kokulu ve sarı renk oldu bunun anlamı var mıdır? Teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba didem hanım. çocuğunuzun şikayetlerinin temelinde beslenme problemi var. kabızlığı, idrardaki koyulaşmanın en önemli nedeni beslenme problemi. buna neden olabilecek enfeksiyon, besin allerjisi ve bazı hastalıkların araştırılması gerekir. çocuğunuzun ayrıntılı olarak değerlendirilebilmesi ve takip edilebilmesi için öncelikle bir üniversite hastanesinde değerlendirilmesini öneririm.

    tarihinde cevapladı.
  • Gercekten cok tesekkur ederim. Sonuclari gonderecegim. İyi calismalar.

  • Merhaba , biz marmara üniv. hastanesine gittik.Testleri tekrarladılar. Kalsiyum yine 11 çıktı ve batın ultrasonu çektiler sonuç temiz çıktı ve maalesef bizi nefroloji servisine sevk ettiler. orası da yanlış gelmişsiniz 11 kalsiyum birşey yapmaz diyerek bizi gönderdi. Şimdi bebeğimiz yine aynı durumda. Üstelik 500 gr kadar kilo verdi. İstanbul Anadolu yakasında ulaşabildiğimiz kadar doktora gittik bu iştahsızlığına bir anlam veremiyorlar. çoğu yine Dİş sıkıntısı deyip gönderiyor artık çok yorulduk .Kaşığı görünce eliyle itiyor, yüz çeviriyor. Şuan 3-4 aylıkken yaptığım gibi neredeyse 10 aylık olan bebeğimi sadece uykusunda devam sütüne kalorili olsun diye sütlü pirinçli kaşık mamalarını katarak biberonla besliyorum. Uyanıkken lokma yemiyor. Tek düze besleniyor günlerdir. Ve tabiki kabızlık sorunumuz iyice arrtı bende üryani eriği kaynatıp bunun suyuna mamasını hazırlıyorum. Bazen fayda ediyor. Uykusunda böyle beslemezsem iyice kilo kaybedecek. Kimi doktorlar her öğünde 10 dk yemesi için uğraşın yemezse kaldırın bir sonraki öğüne kadar ilgilenmeyin sonunda direnci kırılıp yemeğini yiyecektir diyor. Ben bunu birkaç gün denedim bırakın direncini kırmayı işler daha kötü oldu. Uykusu açlığından iyice kötüleşti ve sinirleri iyice bozuldu sadece ağlar oldu. Öğün saati geldiğinde ağlamaktan hiçbirşeyi görmedi gözü. Mecbur kalıp ilk uyku sersemliğinde biberonla besleyip uyumasını sağladım. Doktor hanım ben ne yapayım? Midesi iyi dolup bağırsak yumuşatıcı besinler de yerse kabızlığı kalmıyor biliyorum. Ama mide hep boş bu sefer de kabızlık başlıyor.Hep si iç içe. Şimdi bu siteden bir doktorun tavsiyesiyle gaviscon infant ı sabah akşam zar zor ağzına koyuyorum. Midesinde rahatsızlık vardır ondan yemiyordur dedi. Gaviscon tedavisi önerdi. 3. gündeyiz bir değişiklkl olmadı. Ne olur bana bir akıl verin ben ne yapayım? Nereden başlayım? Yorumunuzu merakla bekliyorum. İyi çalışmalar.saygılar.

  • Doktor Cevabı:

    Çocuklarda uykuda beslenmeyi önermiyoruz. besinleri uyanıkken ve bilerek, isteyerek alması önemlidir. acıkması için en az 4 saat süresince su dışında hiçbir yiyecek ve içecek almaması gerekir. öğün saatinde dikkatini dağıtabilecek uyaranları ortadan kaldırmanız, mümkünse sizinle birlikte aile sofrasına oturtarak onun yemesine fırsat tanımanız, yemeğiyle oynaması ve yakınlaşması beslenmeye karşı direncini kırmada yardımcı olabilir. yemek zamanını birlikte geçireceğiniz keyifli bir zaman olarak görmeniz ve sofrada siz kendi yemeğinizi yiyerek sizi gözlemlemesine fırsat tanımanız yeme davranışını yerleştirmesini sağlayacaktır.okumadıysanız çocuklarda beslenme bozuklukları isimli yazımdan belki faydalanabilirsiniz. şikayetleriniz halen devam ediyorsa tekrar değerlendirilmesi ve yakından takip edilmesi gerekir. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

Antalya Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kedimde akıngı

    Merhaba. kedim dişi 7 aylık. kızgınlık döneminde ve vajinal akıntısı çok oluyordu iştahsızlığı var şu sıralar ve 1-2 damla kadar kan gibi ama kırmızı-turuncu akıntı geldi vajinasından. ne olabilir. ?

    Doktor Cevabı:

    Veteriner Hekim Erdi Akyürek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol yan boşlukta ağrı

    İyi günler doktor bey benim 60yaşındaki annemin sol yan boşluğunda ağrıları oluyor bu ağrı kasıklarına ve göğüs kafesinin altına yayılıyor iştahsızlık ve halsizlik yapıyor bir kaç gün devam ediyor geçiyor bir kaç hafta sonra tekrarlıyor gecen sene mide endoskopisi oldu polip var dediler yeniden dok...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kedim mamaya küstü

    2,5-3 yaşındaki kedimizde kısırlaştırma sonrası bir mama değişikliği yaptık. ameliyat sonrası mamasını değiştirmeden önce hiçbir problem yoktu, iştahı yerindeydi fakat mama değişikliğinden sonra zayıfladı yaklaşık bir aydır mamadan uzak mama yemiyor çok nadir yiyor. halsiz, tüyleri cansız ve seyrekl...

    Doktor Cevabı:

    Veteriner Hekim Erdi Akyürek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mide bulantisi

    Merhabalar. endişelenince günlerce midem bulanıyor ve iştahsızlık başlıyor. hiç uzmana görünmedim gebelik düşündüğüm için ilaç kullanmaktan korkuyorum. ama bu durumun üstesinden gelemiyorum. geceleri beni uykusuz bırakıyor ve en az 1 hafta midem bulantısı ve kusma yaşıyorum. benim sorunum nedir?kon...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Burak Toprak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ilişki den 6 gün sonra adet gördüm ve 3 idrar testi negatif çıktı ?

    Merhabalar doktor hanim şubat ta anal yoluyla ilişki yaşadım sıçrama ihtimali olmuş olabilir ve 23 şubat ta adet gördüm 5 gün sonrası miğde bulantısı ve iştahsızlık belirtileri başladı ilişkiden 14 gün sonra eczaneden test aldım negatif çıktı ve adete 8 gün kala yani ilişkiden 32 gün sonra eczaneden...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ilişki den 6 gün sonra adet gördüm ve 3 idrar testi negatif çıktı ?

    Merhabalar sayın doktor hanım 17 şubat ta ilişkiye sürtünme yolu ile girdim 23 şubat ta her ay olduğum 5 gün adet geldi sonra içim bulanmaya başım dönmeye iştahsızlık filan başladı ilişkiden 14 gün sonra erken gebelik testi aldım negatif çıktı sonra hala migdem bulanmaya devam edince ilişkiden 32...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Gülşah Selvi Demirtaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Endişeden kaynakli mide bulantisi

    Merhabalar hocam bir sorum olacaktı. herhangi bir konuda endişelenince günlerce midem bulanıyor ve iştahsizlık başlıyor. konu ile ilgili ne yapmalıyım. hiç uzmana görünmedim gebelik düşündüğüm için ilaç kullanmaktan korkuyorum. ama bu durumun üstesinden gelemiyorum. geceleri beni uykusuz bırakıyor v...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tunay Karlıdere

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yiyecek fobisi

    Hocam 15 yaşındaki oğlum yedigi yiyecek sayisi 1 elin prmklarıni geçmez yiyeceklere önyargılı bu durumun bi tedavisi varmıdır.benim psikolojimi çok bozuyor bu drm.kahvaltida hergün ptts kızartması dışında bişey yemiyor ltfn yardiiiiiim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Çağlar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pankreas kanserı

    Hocam merhaba benım yaş 23 bende hazımsızlık iştahsızlık bulantı falan var ben 1.5 ay önce batın ultrason çektirdim temız çıktı fakat cektırırkem 4 saat aclıkla cekttırdmm ınternette 8 saat aclıkla cekılmesk gerekmıs yazıyor eğer benım pankreas veya karaciğerde kıtle olsa bellı olurmuydu hocam belkı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Zevk alamıyıyorum.

    Hocam merhaba yaklaşık 3 haftadır penisimde bir hizsizlik var mastürbasyon sırasında his ve zevk alamıyorum ereksiyonda sıkıntı yok boşalabiliyorum ama zevk alamıyorum nedeni nedir psikolojik olabilirmi..aynı zamanda iştahsızlık var

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Murad Çeltik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Beslenme bozukluğu

    İyi günler hocam, 2,5 yaşında oğlum var. yemek yediremiyoruz. genelde 1 günde çok az birşeyler yiyor. sonra karnım doydu der gibi elini karnı ile mide'sine götürüyor. bazen sabahları ağzının hafif olarak koktuğu farkettim. ve büyük abdestini yapamıyor, zorlanıyor. yada çok az yapıyor. acaba mide's...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayten Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolon kanseri

    Hocam merhaba benım yaş 23 bende suan hafif iştahsızlık var kaburgamda ağrı falanda var geçen ay karın ultrasonu akcıger grafısı kan testi falan yaptırdım normaldi 4 ay önce endoskopi oldum eroziv bulbit antral gastrit safra reflüsü cıkmıstı ben kolon kanserinden korkuyorum öğürmede oluyor acaba kan...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolon kanseri

    Hocam merhaba benım yaş 23 bende suan hafif iştahsızlık var kaburgamda ağrı falanda var geçen ay karın ultrasonu akcıger grafısı kan testi falan yaptırdım normaldi 4 ay önce endoskopi oldum eroziv bulbit antral gastrit safra reflüsü cıkmıstı ben kolon kanserinden korkuyorum öğürmede oluyor acaba kan...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili sonuçları

    Merhaba hocam babamın kan değerleri sonucunu yorumlayabilirseniz çok seviniriz. şimdiden teşekkür ederiz. babam 57 yaşında daha öncede b12 eksikliği yüzünden bir anemi geçirmişti. bu aralar yüne kendini yorgun hissetmeye başladı. şuan yazacağım sonuçlar dodex iğnelere başlamadan öncekiler: wbc 3.76,...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polisitemi

    İyi günler doktor bey. yaşım 29,erkek. 4 yıldır sekonder polisitemi tanısı alıyorum. son yaptırdığım testte rbc=5,72(4-5,5), hgb=18,4(13,2-17,3), hct=53(39-49), wbc=10,10(4-10,5), neu=7,25(2-7), neu=71,3(40-70), lym%=19(20-50), plt=265(150-450) çıktı.3 yıl önce yapılan testlerde jak2 mutasyonu sapta...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x