7 yas oglum anemi

  • Hocam merhaba tam 1 yol önce suanda 7 yasinda olan 24.09.12 dogumlu ogluma demir eksikligi teshisi konuldu. Tahlil ekim ayi 2018 de yapilmisti d vitamini ve demir eksikligi cikti ,boy persentil olarak %5 civari idi(109 cm) .Kan tahlili 05.10.2019 da yapildi boyu 116.5 cm persentil yuzde 10 ustu ve son 4 ayda boy uzaması 2 cm .Son tahlil sonuclarinda doktoru demir degerlerinin iyi oldugu et urunleri ile beslenmeye devam edilmesini soyledi. Soguk alginligi teshisi koydu. Degerleri sizde yorumlar misiniz?Normal mi?WBC 5.52(aralık 4-10.8) LYM 2.8 (1 - 6.1) MONO 0.33 (0.15-0.7) GRA 2.63(1.8-7.7) LY% 46.4 (25 -40) MONO% 5.9(4-8) GRA% 47.6(50-75) RBC 5.23 (4.7-6.1) HGB 13(14-18) HCT 39.01(42-52) MCV 75 (76-96) MCH 24.8 (27-34) MCHC 33.3 (32-36) RDWc 15.5 (0-16) PLT 220 (130 - 400) PCT 0.16 (0.1 - 0.3) MPV 7.3 (8-15) PDWc 37.4 (0- 50) glukoz aclik 99.9 kalsiyum 10.38 (8.4 - 10.5) sodyum 137 (135-145) CRP turbidimetrik kantitif 0.06(

  • Tesekkurler. Multivitamin takviyesinin zararı olur mu?


İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Na) (ifa) ³ pozitif titre negati,f ıle ılgili

    Merhaba.tahlil sonucum.ne yapmam gerekir na) (ifa) ³ pozitif titre negati,f

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ağız yaraları

    Hocam merhabalar, benim ağzımda çocukluğumdan bu yana yaralar çıkıyor. her çıkışında 7-8 hatta 10 taneye kadar çıkıyor. bi hafta sonra geçiyor, 2-3 hafta normal devam ediyor ve tekrar çıkmaya başlıyor. yani her ay yaşıyorum bu problemi. doktora gidiyorum aft ye bir çözüm yok deyip tahlil dahi yapt...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Deniz ARSAN SİR

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanser ameliyatı sonrası mezoterapi ve dolgu

    Sayın doktor,51 yaşındayım.endometrium kanseri hastasıydım.evre 1a grade 3. mayıs ayında(6 ay önce) ameliyat oldum.rahim yumurtalık ve pelvik,paraaortik lenf bezlerim alındı. 5 seans da brakiterapi(radyoterapi) yapıldı.saçlarım çok dökülüyor erkek tipi dökülme ve yüzümde nazolabial çizgiler var.kans...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Emel GÜNGÖR

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Akciğerde buzlu cam

    Hocam merhaba. ben iltihaplı romatizması olan bir kadınım. psöriatik artritim var. bu aralar sırt ağrım kalça topuk kuyruk sokumu ağrılarım mevcut. check up amaçlı bir kaç yere gönderildim biri de göğüs idi. dlco 70 geldi tomografi istendi. tomografide dikkat çeken şeyleri yazayım: her iki aksiller...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 7 yas oglum anemi

    Tesekkurler. multivitamin takviyesinin zararı olur mu?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Akçay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 7 yas oglum anemi

    Hocam merhaba tam 1 yol önce suanda 7 yasinda olan 24.09.12 dogumlu ogluma demir eksikligi teshisi konuldu. tahlil ekim ayi 2018 de yapilmisti d vitamini ve demir eksikligi cikti ,boy persentil olarak %5 civari idi(109 cm) .kan tahlili 05.10.2019 da yapildi boyu 116.5 cm persentil yuzde 10 ustu ve s...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Akçay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh değerleri

    Merhaba, tsh 2,20 serbest t4 10,11 aralığında normal değerlerde çıkmış , ama anti tpo sonuç 39,3 normal değer aralığı 0- 9 otoimmun rahatsızlığı için yapılmıştı. değere göre bir sıkıntı var mı ? ayrıca 2 çesit deri hastalığım mevcut ,liken planopilaris ,rozasea ,ayrıca ellerimde dönemsel çıkan...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Ersoy

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Zona ve ilaç hakkında

    Merhaba. ben otoimmun kronik pankreatit tedavisinden dolayı imuran kullanıyorum. vücudumun 2 yerinde zona çıktı. dermatoloji doktoru zostex ilaç yazdı. prospektüsüne baktığımda bağışıklık baskılayıcı ile birlikte kullanılmaması gerektiği yazıyor hocam. sizin tavsiyeniz nedir? kullanmalımıyım?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Saliha Kırbaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid haşimato

    Merhaba, 5 temmuzda tsh:1.43 anti tpo 365 17 ekim tsh :3.83 anti tpo:295 anti tg:654 ultrason sonucum tiroid sağ lob boyutları hafifce artmıştır(22*14mm) sol lob normaldr. bilateral tiroid parankimi belirgin heretojen görünümde olup yaygın hipoekoik psödonodülasyonlar mevcuttur.görünüm rad...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Muaz Bayram

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hiv ve otoimmun sistem

    Hocam merhabalar. hocam 3.5 yıl önceki iliskimden dolayi elisa testi yaptırdım negatif geldi sonucu. fakat hocam geçen gün nöroloğa gittim ben de ms hastalığı olabilirmiş mr falan çekilecek. hocam bu ms hastalığı benim test sonucumu etkiler mi ? doktorun ms olabilir demesinden 2.5 ay önce yaptırm...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mücahit Yemişen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon

    Hocam eşimin tsh 45.932 anti tpo 1300.0 u/mg. t4 0.72 endişe edecek bir durum varmı.bundan 2 hafta önce hormonel tek doz ilaç almıştı. bunun etkisi olabilirmi.saygılar

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Miyokardit ve pankreatid

    Hocam merhaba.20 yaşındayım 5 ay önce miyokardit teşhisi konuldu şimdide pankreatid hastalığına yakanlandım.sedimantasyonum 73,crp 25, çok şiddetli bel ağrılarım oluyor. hastılığımla ilgili olmadığını söyledi doktor.sürekli viral ve tehlikeli hastalıklara maruz kalmamın nedeni bulunamadı.artık ne ya...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Atrofik gastrit

    Merhaba hocam.yapılan endoskopide multifocal atrofik gastrit ön tanısıyla biyopsi alındı.patoloji sonucunda :mide biyopsilerinde lamina propriada mononükleer yangısal hücre infilitrasyonu ve gastrik pitlerde distorsiyon dikkati çekmiştir.pitlerson derece kısalmış olup ,ontositik mukoza ve glandlar a...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer yaglanma ve büyüme

    Karaciğer yaglanma var yag oranıları çok yüksek alt 400 ast 250 geliyor ggt test 200 insülin direnci var oda çok yüksek geliyor ama hapetip ler temiz aşılıyıım ultrason da karaciğer normal linden çok büyük ve grade 3 yazıyor

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ms hemogram

    Hocam akrabamız ms hastası.rdw 20.8 (üst sınır 15) mpv 11.5(üst 11) hemoliz 36 (1+) ldh 326(üst 214) b12 2000 seviyesine çıktı ve artmaya devam ediyor. sıkıntı ne olabilir ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x