4 yaşında oğlumun b12 yüksek mpv ferritin düşük

  • Merhaba hocam. 4 yaşında oğlumun kan testi sonucunda normal aralıkta olan değerler: Bun, glomerüler filtrasyon, kreatinin, sodyum, potasyum, klor, kalsiyum, ALT, AST, ALP, LDH, Demir, Demir bağlama, TIBC, T.saturasyonu, CRP, Sendimentasyon, Hemoglobin, hematokrit, eritrosit, mcv, mch, mchc, rdw, lökosit, nötrofil, lenfosit, monosit, eozinofil, bazofil, trombosit, pct, pdw. Normal aralık dışında olan değerler ise: Ferritin 10,83 (15,00-120,00) düşük Vitamin B12 1149 (187-883) yüksek MPV 6,14 (7,00-12,00) düşük B12 takviyesi aldırmadık hiç. Bazen 37,5-37,8 civarı ateşi oluyor biz o yüzden doktora görürdük ama hematoloji doktoru o civarda ateşin önemsiz olduğunu ateş sayılmadığını söyledi. Bu sonuçlar ne anlama gelir? Herhangi bir rahatsızlık belirtisi midir? Teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Demir depolarını gösteren ferritin düşük, bu nedenle beslenmesinde demir içeren gıdalar bol, inek sütü çok az olsun ama yoğurt bunun dışında, bol yoğurt da yemeli! bir de b 12 yüksek, daha fazla b 12 içeren hiçbir takviye vermeyin! elbette ortada bir hastalık yok!

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Ferritin düşüklüğü

    Merhaba, her sene genel bir kan tahlili yapılıyor ve hep ferritin değerim düşük çıkıyor. ilac kullanıyorum, bir süre yükseliyor sonra tekrar düşük çıkıyor. adetlerim yoğun değil, ayda bir oluyorum 5 ya da 6-7 gün sürüyor. sadece ilk 2-3 gün yoğun diğer günler hafif oluyor. et sebze vs tüketiyorum. s...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Farklı kan grubu

    Çok saolun hocam allah razı olsun

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hamit Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Farklı kan grubu

    Merhaba hocam benim sorum kan grubu ile olacaktı. benim kan grubum a rh+ eşimin b rh+ çocuğumun ise 0 rh + bu normal bişey mi acaba

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hamit Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boy kısalığı

    Yanlış yazmışım hocam 10 yaş 1 aylık

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili sonuçları

    Hocam merhaba ben bugün kan tahlili yaptırdım ancak sonuçları göstermek için iş yerinden 1 hafta boyunca izin alamıycam maalesef, düşük olanları aşağıya yazdım sizce ciddi bir şey var mıdır akdeniz anemisi gibi bir şey mi yoksa bir bakabilir misiniz çok rica ediyorum hgb: 8,5 mcv: 69.1 mch:30.2 hc...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Gündüz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ksnsizlikhakkinda

    Sayin hocam biliyorum cocuk hemotoloji uzmasiniz ama sizden bi ricsm varben 24.08.2021 tarihde hemogram yaptirdim lokosit 8.8 hemogram 12.1 arsligini11.7 15.5hemotokrit 35.3cikti araligini 36.5 diger degerlerin hepsi normal tek bu degerler boyle ciktibende kan ka seti ilgili bir hsdtaliginmi var yad...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hemotokritdusukligunu

    Sayindegerli hocam ben 24.08.2021hemogrsm yaptirdim sonuclsri wbc 8.8 ataligini 4.1.11.2rbc 3.84 araligini3.8.5.0hgb 12.1araligini 11.7 15.5 hct 35.3 araligini 36.46 dusuk mcv 91.9 normal.mch normsl mchv normsl rde normal.plt normalmpv normsl pct normalpfw normal.nevt#normal lymph#normal.eo#normalba...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lütfen yardımcı olur musunuz

    Total bilirubin testi yapılacak yeniden kan vermemi istediler. total bilirubin kan testinde aç karnına mı yoksa tok karnına mı verilir? hangisinde daha düşük olur polislik için yeniden kan verecem de

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayşen Bayraç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ferritin demir eksikliği ne yapmam gerekir

    Hocam merhaba kendimi bildim bileli ne zman hastaneye gitsem demir eksikliğim oldugunu duyuyorum zaten ayaklarım ve kulaklarım yaz kış buz gibi fakat son zamanlar aşırı unutkanlık baş dönmesi ve odaklanma güçlüğü zihin bulanıklığı yaşıyorum nörolojiye gittim kan ve mr istedi kan tahlilini e nabzdan...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lütfen yardımcı olur musunuz

    Merhaba hocam. ben geçen hafta kan verdim bilirubin total 2.1 bilirubin direkt 0.6 çıktı. diğer değerlerim normal. karaciğer fonksiyon testlerim de alt ve ast 14 çıktı. acaba bende ki sorun nedir? safra kesesinde taş yok çünkü ağrı yapmadı ve olsaydı kanda ki başka değerlerim yüksek olacağını söylem...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayşen Bayraç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Carpintilar

    Cok teşekkür ederim hocam. özellikle sabahlari uyandiktan sonra hizli atiyor hocam 1-2 saat 100-120 arasinda sonra düzeliyor. bunun sebebi ne olabilir? ferritin değerim 3 yani aşırı düşük bu sebep olabilir mi buna?

    Doktor Cevabı:

    Yrd. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Talasemi yorumu

    Meraba hocam ben 22 yaşında erkegim doktor talasemi şüphesiyle tam kan sayımı ve elektroforez testi yaptı anormal olan degerlerim rbc 6.90 mcv 61.7 mchc 19.8 mpv 7.8 elektroforez hba 97.6 hba2 2.9 haricinde herşey normal demirle alakalı ferrritin tdbk hepsi normal tıbbi genetige yönlendirildim orada...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kansızlık (anemi)

    Teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Gulnar Karimova

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Talasemi tanı

    Merhaba hocam ben 22 yaşında erkeğim kan değerlerimde ki anormallik yüzünden doktor elektroforez testi istedi yapılan testte ; hb a : 97.1 hb a2 : 2.9 tam kan sayımında ise anormal olan kan değerleri rbc : 6.90 mcv: 61.7 mch: 19.8 mpv: 7.8 demirle alakalı değerler demir (serum / plazma ) : 82 demi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hakan Demirel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp sorunları

    Hocam merhaba ben 14 yaşındayım ve 30 40 süren bi hastalığım var ve size anlatayım i̇lk sol göğsüm de bir ağrı oldu az şiddetliydi ve yavaş yavaş 2 hafta gibi bir sürede geçti ve o sürede boynumu aşağı egince sol göğsüm ve ek olarak sırtım ve hafif boynum ağrıyordu ben üşüttüm diye düşündüm anne...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ganbar Mammadov

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x