20aylık kan tahlil

  • Merhabalar kızım 20 aylık kan tahlili sonucları hgb13-rdwsd36.9- mch26.6-mchc33.5 mcv79.5çıkmış bunun yanısıra %lym66.1 lym#6.00gorunuyor.referans aralıgına göre biraz yüksek, normalmi acaba bu değerler. Birde B12 vitamini 1420 -dvit 28.2 B12icin takviye kullanmıyoruz.normal beslenme.dvit 2 yaşa kadar kullanacağız demişti dr.3 damla hergün. Bu sekilde devamı etmeliyiz. Teşekkürler hocam


İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tsh yuksekligi

    Tsh yuksekligi merhaba hocam bebegimde tsh 10.03 ft4 0.96 cikti sizce degerleri nasil 6 aylik ölçümü bu aklima cok takiliyor aşırı terlemesi ve kilo azlığı var 11 aylik 74 cm ve 8.5 kilo ne yapsam kilo aldıramıyorum tiroitle alakali mi radyoloji doktoru tiroit bezlerine bakti normal çıktı sizce d...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy uzaması

    Hocam merhaba. 3 yaşında bir oğlum var. 37+1 de 48 cm olarak dogdu. şu anda 94 cm. kilosu da yaklaşık bir yıldır 13.5. bir kaç kez farklı doktorlara gittik bu zamana kadar, çocuk doktorları bir sorun görmediler. fakat biz gelişimiyle ilgili endişe duymaya başladık tekrar. sizin görüşünüz nedir? bir...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Persentil degeri

    Persentil degeri hocam erkek bebeğimizin 37+1 haftalık doğdu. doğum kilosu 2700 bas çevresi 34 cm boy 49 cm. suan 2 aylık 5200 kilo 57 cm boy bas çevresi 37 cm. bebek küçük görünüyor sızce gelışımı normal mi persentil değerleri alt sınır görünüyor yapabılecegımız bısey var mı?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kistik fibroz

    Hocam hayırlı akşamlar bizim bebeğimizin ilk topuk kan testinde kistik fibrosiz çık 106.72 ile ikinci topuk kanı istendi ve sonuç 83.63 ile bizi hastaneye ter testine yolladılar testinde ne yazıkki çok yüksek çıktı 147 çıktı ikinci test istediler ve 145 çıktı ve bizi hastaneye yatırdilar tabi bu sür...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalça çıkıklığı

    Merhaba ergün bey, ben doğuştan kalça çıkık olarak doğmuşum. fakat 5 yaşında platin takılıp çıkarılmış. şuan ağrılarım var ve en son muayene olduğumda kireçlenme ve ödem olduğu söylendi. ve doktorlar yapabilecekleri bişey olmadığını sadece ameliyat olabileceğini söylediler. şuan hamileyim ve ilk ge...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dodex ampul kirilip içilir mi?

    12 yaşındaki oğluma b12 eksikliği tedavisi için dodex 1000 mcg/ml ampul verildi.çocuk doktorumuz kırıp içirebilirsiniz ya da ekmek ile birlikte verebilirsiniz dedi. fakat kutusunda sadece kasa uygulanabileceği yazdığı için kafamız karıştı. kırıp içirebilir miyiz?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Gönül Şıkol Çamlıca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bebek bakimi

    Hocam merhaba oğlum 4 aylik pipisinin ucunda kızarma fark ettim doktora götürmem gerekirmi neden olmuştur cevaplarsanız sevinirim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Osman GÖNÜLAL

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • D vitamini fazla kullanim

    Mrb hocam 3.5 yasindaki kizimiz bizden habersiz yeni başlamiş olduğumuz deca tabs d3 10 ml d vitaminin yarısını icti. sonrasinda süpheyle acile götürduk kan değerleri normal çikti fakat acilde d vitaminine bakilamiyormuş.olayin üzerinden 2 gün geçmesine rağmen herhangi bir semptom göstermedi.bu icti...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ter kokusu

    Doktor hanım 6 yaşında kızımın teri kokuyor neden acaba endiseleniyorum ne yapmamız gerekir .simdiden tesekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gece emzirmesi

    Iyi gunler hocam, oglum 4 aylik, gunduzleri 2-3 saatte bir emziriyorum geceleri, ne zaman uyanirsa bazen 4 bazen 6 saat kadar uyuyor. gelisimi normal. geceleri bu kadar uzun surede emzirmem dogru mudur? tesekkur ederim.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şadi İdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sakral çukur

    Hocam 1 aylık oğlum var.küçük bir sakral çukur var poposunda.açık değil,akıntı yok.bacakları hareketli.ne yapmalıyım? mr mi yoksa ultrason mu yapılmalı?çok tehlikeli birşey mi?hiçbir sorun çıkmama ihtimali var mı?cevaplarsanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyuzaması

    Bide hocam benim kolumda saat takılan yerler çok ince ellerim büyük gözüküyor o yüzden genişlermi zayıfda değilim ideal kilo yaş 16 ir teşşekürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Turgay Baz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh değeri

    Sağolun hocam ilginize tşkrler..kızımda şuan 10 aylık tsh 4.80, serbest t4 ise 1.29 çıktı onun ayına göre hormon değerleri nasıl sizce hocam?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gelişim bağırsak ilişkisi

    Hocam merhabalar ben 16 yaşımdayım 17 yaşına girmeme 4-5 ay kaldı fakat boyum istediğim seviyede değil genetik olarak babam ve annem boy olarak uzun olmama müsaitler fakat benim kısa olmamın asıl sebebi bağırsaklarımla ilgili sanırım. parazitlerin yoğun olduğunu bu yüzden kısa kaldığımı düşünüyorum...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyuzaması

    Hocam merhaba 02.14.2004 doğumluyum el bilek grafisi çektirdim büyüme plakları kapanmışmı veya açıkmı kapanmışşa çok sevinirim daha uzamak istemiyorum doğrusu şu linkten https://ibb.co/2m8z1p5 bakabilirsiniz teşşekürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Turgay Baz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x