2 senedır bebegımız olmuyor

  • İyi günler doktor bey 2 senedır bebeğimiz olmuyor bı sene önce eşime sperm testı ve bana rahım fılmı cekıldı hıc bı sorun olmadığı ve beklememız gerektıgını soyledı ıkı kez bırer ay arayla kımyasal gebelık gecırdım sızce bundan sonra nasıl bi yol izlemeliyim

  • Doktor Cevabı:

    Merhabalar kimyasal gebelikte abortus yani düşük sınıflaması içinde yer almaktadır tekrarlayan düşüğün çok fazla sebebi olabilir. rahimde olan anormallikler, endometriozis kaynaklı kistler, pıhtılaşma bozuklukları tekrarlayan düşük yaratabilir. tekrarlayan düşükler çok fazla rastlanılan durumdur. genetik bozukluklar, embriyoda oluşan sorunlar, hipotiroidizm, hormonal bozukluklar, lupus hastalığı, böbrek hastalığı, rahimde olan anormallikler, enfeksiyonlar ile tekrarlayan düşükler oluşabilir. yapılan araştırmalarda bir düşük tekrar düşük yapma riskini %15, 2 düşük %24, 3 düşük %30, 4 düşük %40-50 oranında arttırır.anne yaşının ileri olması düşük ihtimalini arttırır. 30 yaş altı %7, 35-39 yaş aralığında %17-28, 40 yaş üzeri %34-50 oranında düşük riski artar. bağışıklık sistemi sorunları, pıhtılaşma sorunları, hormonal sorunlar, anatomik sorunlar, genetik sorunlar, enfeksiyon sorunları, çevresel etmenler ve beslenme, anneye ait olan çeşitli hastalıklar, sperm genetiğinde bozukluklar olarak sayılabilir.vücutta bağışıklık sisteminde olan hastalıklar ve aksaklıklar düşüklere neden olmaktadır. bu nedenle, antikardiyopilin, lupus, ana, anti troglobulin antikor araştırması mutlaka yapılır. tekrarlayan düşüklerde pıhtılaşma sorunu olabilir. bu durumda, faktör leiden mutasyonu, protrombin mutasyonu, metilen tetrahidrofolat, protein c ve s eksikliği bakılmalıdır polikistik over sendromu, luteal faz defekti, diyabet, tiroid hastalıkları, hiperprolaktinemi başlıca nedenleridir. rahimde olan miyomlar, rahimde perde ve yapışıklıklar düşük nedenidir. annede olan hastalıklar diyabet, kronik hipertansiyon, böbrek hastalıkları, lupus, çölyak, tiroid hastalıkları tekrarlayan düşüğe neden olabilir.anne babanın genetik profilleri karyotip analizi belirlenmelidir tekrarlayan düşükler incelendiğinde bazen hiçbir neden ortaya çıkmamaktadır tekrarlayan düşüklerde düşüğün ana nedeni bulunup ona göre tedavi planlanır.

    tarihinde cevapladı.

Antalya Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Gebelik olma ihtimalı

    Hocam sevgilimin iç çamaşırının kalça kısmının küçük bir bölümüne sperm bulaştı hemen kolonya döktüm gebelik olur mu ?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Songül Kaloğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik

    Mrhb hocam benim 6 yasin bir cocugum var ikinciye hamile kalmak istedim 8 aydir korunmuyorum ama gebe kalamıyorum. adet gunlerim korundugum yillar da hep 34 35 arasi düşerdim simdi. şimdi 8 aydir bir hafta farklılık gosteriyor ya bir hafta gec ya bir hafta erken bazen 8 9 gun bile gecikme yasiyoru...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Songül Yapıcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Klomen + ovitrelle kullanım sonrası

    Merhaba ben klomen ve ovitrella kullandım.iğne yaptıralı 15. günü kan tahlil değerim 0.45 çıktı bebek yok bugün 16.gün haala regl olmadım.bu ilaçlar bu kadar süre düzensizlik yapar mı ?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mert Yeşiladalı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hamile kalamama

    Merhabalar yaşım 23 4 ay önce kürtaj oldum geçen ay adetin 3uncu günü fsh degerim 13 cıktı klomen kullandim daha sonra yumurta takibine gittim bir yumurtam vardır 18.6 mm cıktı ayin 21inde duphastona basladim sizce bu değerlerle normal yolla tekrar gebe kalma olasılığı var mıdır

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alparslan Baksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamile kalamama

    İyi günler doktor bey yaklaşık iki yıldır hamile kalamıyorum pcos tanısı konuldu bir çok doktora gittim son gittiğim doktor progestan verdi sabah bir akşam iki olarak ağız yoluyla kullandım şuan adet olmayı bekliyorum ve hergün gynositol tozu kullanıyorum adet görünce 5. günü cyclo-progynova kullanm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamile miyim

    Öncelikle merhaba hocam rahatsızlık verdiğim için kusura bakmayın bir sorum olacaktı.en son adetim 12.06.2020 de olup 04.07.2020 tarihinde adet döngüsünün 23. gününde sürtünme yoluyla bir ilişkim oldu(çıplak,klitorist ve labia minör) boşalma söz konusu olmadı ancak zevk suyundan şüpheleniyorum, adet...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Şahin Zeteroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hamile kalma ihtimali

    Prezervatife boşaldıntan sonra çıkarttım ve elime bulaşmış olabilir ondan sonra elimle vajinaya girdim hamile kalma ihtimali varmıdır hocam

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Songül Kaloğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebe kalamamak

    Hocam merhaba 23 yaşındayım 1 yıllık evliyim, bende adet düzensizliği var ve adetin 2.günü fsh tsh lh prolaktin progesteron serbest t4 hormonlarıma bakıldı hepsi olması gereken aralıkta çıktı. ultrasonla muayenede hafiften polikistik var dendi yani çatlamayan yumurtalarım varmış. 1 yıldır gebe kalam...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Songül Kaloğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 4. çocuğu dusunuyorum sezeryan

    Hocam merhaba ben nisa benim 3 sezaeryan oldu 4. düşünüyorum bir riski varmi varsa nelerdir en küçük kızım 3 yaşında korkuyorum biraz

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Pınar Gökova

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocam hamilelik riski var mı

    Hocam benim sürtünmeli ilişkim oşdu üzerinden 15 hafta iki gün geçti 4 kez test yaptım idrarda negatifti 4 kes regl de oldum su an burın tıkanıklığım ve terlemem var belirtilerie baktık hamilelerde olabilirmiş böylr bir şey mümkünmü mide bulamtılarım da oldu başlarda bunlar piskilojik mi yoksa olası...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Östrojen düşüklüğü

    Merhaba hocam yaşım 28 adetin 3. günü yaptırdığım testte fsh: 5.81 lh: 4.31 estradiol: 38 çıktı. bir önceki testimde estradiol 51 çıkmıştı. alt sınır değerlerde ancak fsh normal çıkıyor. yumurtalık yetmezliğinden korkuyorum sizce nedeni ne olabilir? bu arada yumurtalıklarım da kist var kilom biraz f...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Filip Taşhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acıl bılgı ıstıyorum

    Başak hocam kolay gelsın bende bır saglıkcıyım sıze sormak ıstedıgım amh testi ıkı hastanede ayrı arı yapıldı sonuçlar soyle ozelde yapılan 0.74 devlet hastanesınde yapılan 0.58 yaş 28 5 sene önce cıkolata kıstınden amalıya olundu o zaman bekar ıdı sımdı ise 2.5 yıllık evlılık var cocuk ıstıyorlar a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Başak Baksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebe kalamama

    İyi günler hocam ben 32 yaşındayım bir çocuğum var ikinciyi istiyoruz 6 aydır olmadı hiç bir sebep araştırılmadı hormon testleri normal yumurta sayısı az görünüyor ultrasonda geçen ay adetin 2.günü 5 folükül var dendi amh 6 ay önce 0.3 çıkmıştı bu ay klomen verdiler yine hamile değilim levotiron 50...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çikolata kisti

    İyi günler çikolata kisti tedavi ediyor mu acaba 1 senelik evliyim kullandığım ilaçlar pek fayda sağlamıyor ilk önce çikolata kistinden kurtulmak istiyorum daha sonra çocuk yardımcı olur musunuz önerebileceğinz doktor var mı

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ece Uslu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebe kalamama

    Hocam meraba 1 yıldır çocuğumuz olmadı. eşim evlenmeden önce ağrı sikayeti nedeniyle sperm testi yaptırmış sonuçlar şu sekilde total testesteron 358 lh 2.34 prolaktin 8.96 fsh 7.22

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Akin Savci

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x