2 ayda oluşan saç dökülmesi

  • Merhabalar kolay gelsin. Ben boynumdaki kistleşmiş akneler için aknetrent kullandım 2. ayı bitti ama bu süre zarfında kafamın üstünde saç dökülmesi ve artık dipleri görünecek duruma geldi. İlaç kullanımından olma durumu var mı ? Ayrıca minoxil forte %5 sprey kullansam bir faydası olur mu ? Önerir misiniz? Yaşım 22 saç diplerini canlandırır mı ? Cevabınız için teşekkür ederim Önerinize de açığım.

  • Doktor Cevabı:

    Merhabalar, akne için kullanılan aknetrent benzeri hapların saç dökülmesi yan etkileri vardır. ancak sizdeki saç dökülmesinin bu ilaçla ilgisi olup olmadığını ancak dermatoloji uzmanınız söyleyebilir. mutlaka kontrole gidin. en uygun tedaviyi önereceklerdir. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Dermatolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Saç dökülmesi

    Hocam merhabalar yaklaşık 2 aydır saçlarım aşırı dökülüyor dibinden kopup geliyor avuç avuç dökülüyor kendim hastanede çalışıyorum dermatoloji ye gittim bütün kan sonuçlarım normal çıktı detaylı test yapıldı dna ya kadar bakıldı hepsi normal fakat hiç bir stres gerginlik gibi şikayetim yok hayatımda...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emine Dilek Bahçekapılı Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh degeri

    Hocam iyi günler 22 yaşında erkeğim, kan tahlilimin sonucu nda tsh referans 0,270-4,2 iken benim değerim 5,30 çıktı metebolizmam hızlı saç dökülmesi gibi problemlerim yok fakat hafif yorgunlugum var gibi dahiliyeden randevu aldim sizce tsh değerim çok mu yüksek aciliyeti var midir? tesekkur ederim s...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayşe Kubat Üzüm

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Roaccutane saç dökülmesi

    Hocam roaccutane tedavisi sırasında dökülen saçlar tedavi bitince yeniden çıkar mı ? tedavimin 9. ayındayım ve saçlarımda yanlardan açılma oldu. ilacı bırakınca dökülen saçlar yeniden çıkar mı ?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Saç dökülmesi

    Merhabalar ben 18 yaşındayım .birkaç yıldır saçlarım çok dökülüyor özellikle son 4 5 aydır.saçlarımda ciddi bir şekilde seyrelme saç tellerimin zayıflama cansızlaşma incelme var.saçlarım çok gür ve canlıydı. nedenleri ne olabilir bir öneriniz var mı

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emine Dilek Bahçekapılı Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polikistik over

    Ayşegül hanım merhaba, 23 yaşındayım saç dökülmesi ve tüylenme için hormon testi yaptırdım.adetimin 2.günü.usg normal çıktı. lh 3.06 fsh 5.44 prolaktin 24.48 estradiol 33 tsh 3.6855 bu değerler normal midir,pcos gibi bir durum olabilir mi ?

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Merhabalar, yaklaşık 4 aydır devam edem saç dökülmem için doktora başvurdum d ve b12 vitaminim düşük çıktı. 1aydan az bir süredir kullanıyorum ama herhangi bir değişiklik gözlemleyemedim. biraz daha beklemeliyim. ve önerebileceğiniz bir şampuan var mı? 6 aylık bir süreçte zoretanin tedavim olmuştu b...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ufak bir noktaya (bir ceviz kabuğu kadar)

    Merhaba ben trans erkeğim kullandığım ilaçlardan dolayı (sustanon) saçlarım dökülüyor aslında dökülen taraf sadece sol şakağımla alnımın kesiştiği nokta daha fazla dökülmeden önüne geçmek istiyorum sarımsak kullanıyorum fakat fayda etmiyor küçük bir alan dökülen bölge saç ektirmek istiyorum bu devle...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emin Gündüz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Merhabalar hocam 3 yıl önce kortizon ve delix kullanma beraber bi saç dökülmesi başlado bi ara durdu başladı böyle gitti kortizonu ve delixi yine kullanıyorum rahatsızlığım için 2 ay boyunca ferritin değerlerim 7-8 lere düştü kan sayımında problem olmadığı için ilaç vermeyip bir dahaki tahliller bek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ümit Türsen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Hocam merhabalar yakın zamanda 3 hafta önce falan ferritin değerlerim 8 e düştü demirde düştü 3 hafta sonra ferritin 45 lere çıktı şuanda kortizon kullanıyorum ve delix içiyorum tedavi öncesi saçlarımın ortasında açıklık yoktu şuan açıklık var ayrıca o bölgelerde egzama mevcut ferritin normale döndü...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Roaccutane saç dökülmesi

    Hocam roaccutane ı bırakırken illa ki doz azaltarak mı bırakmak gereklidir ? günde 40 mg 8 ay kullandım. aniden yarın almayarak ilacı artık kesebilir miyim ? aniden kesersem bir sorun olur mu ?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Psöretin 25 mg saç dökülmesi

    Elimde kremlerle geçmeyen sedef için yaklaşık 6 aydır psöretin hap kullanıyorum. faydasını gördüm elimdeki sedefin %95'i geçti ama yaklaşık 3 aydır saçlarım çok dökülüyor,saçlı bölgede çok seyrelmeler oldu. her elimi attığımda bir kaç tel geliyor ve belki günde yaklaşık 100 tel oluyordur. hap kullan...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahinur Didem Bozgeyik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sebaroit dermatit

    Peki hocam sebaroit dermatit saç dökülmesi yapar mı? saç dökülmemde var. saç dökülmesi için hangi testleri yapılır?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • 54mg concerta ve 10 mg ritalin saçlarımı mı döküyor?

    Merhaba hocam ben 19 yaşında (erkek) üniversite sınavına hazırlanıyorum ve dikkat eksikliğim olduğu için 10 mg ritalin ve 54 mg concerta kullanıyorum bir iki aydır aksatarak kullanıyorum ilaçlarımı ve saçlarım çok dökülmeye hatta dipleri görünmeye başladı. ailemde ve akrabalarımda saç dökülmesi yaşa...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. R. Sabri Yurdakul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Hocam merhabalar rahatsız ediyorum sizleri yaklaşık 2 yıl önce kortizon tedavisi sırasında başlayan bir saç dökülmem oldu d vitamini değerlerim 20 yi geçmiyor b vitaminide 240 seviyelernde şuan yine kortizon kullanıyorum ferritin ve demir değerlerim düşük çıktı hemoglabin değerlerm normal olduğundan...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi ve sedef

    Emine hanım merhabalar uzun zamandır sedef hastasıyım bir türlü kurtulamadım aynı zaman da saçlarım da birden dökülmeye başladı durduramiyorum dökülen saçları nasıl telafi edebiliriz

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emine Dilek Bahçekapılı Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x