1964 doğumluyum beynimde pıhtı attı

  • 1964 doğumluyum 21 mart 2014 de cuma gunu işten eve geldim. Saat 22.00 de çekirdek yer iken ağzımın dolandigini ve ağzımı kontrol edemiyordum ayaga kalkinca dengemi sagliyamiyordum.hemen esim sarmisak verdi ve soguk dus aldim.Birsey degismedi.Yakinimizdaki ozel bir sağlık kuruluşuna gittik.Tansiyonu olctuler 10 a 16 cikti.Dil alti hapi verdilir.daha sonra diklorin igne vurdular.kalp grafigi cektiler. Bu sure zarfında konusamiyorum sag kolumu kontrol edemiyorum saat 1 dogru biraz düzelir gibi oldu.eve gonderdiler.sabah kalp doktoruna gidin dediler.Eve gittim cok yorgundum.sabah kalktım aynı durum devam ediyordu. Hemen ayni hastanenin kalp doktoruna gittim.ultrason baktı birşey yok dedi bizim diger Hastanemizde nöroloji doktoruna gidin dedi.Bulundugumuz yere cok uzakti.Arastirma devlet Hastanesi'ne acile gittim.Tansiyonum 12 ye 19.5 cikti. Hastanenin başhekim geldi.Ilk uc saat içerisinde gelseydiniz acici ilac enjekte edilecekti dediler. 4 gun hastanede yakttim.emar cekildi kan tahlili kalp ilgili tetkik ler yapıldı.Beynimin sag tarafina pıhtı attı dediler.Tansiyon hapi kan sulandırıcı igne vurdular.4 gun sonunda tansiyon normale döndü. Doktor Norsavc 5 mg ecopirin verdi. Omur boyu bunlari kullanacaksin dedi.1 yillik ilaclar rapor verdi.Ayrica kolestrol 340 cikmisti kolesterol hapi verdi 1 yil kullanacagiz dedi. Sonraki kontrolerimde tahlil yapildi kolesterolum 146 dustu hap kullanmaya devam ediyorum. Demir eksikliğim varmis.ferro sanol Duodenal 4 kutu kullanacak.Bobrek değerlerim sinirda olduğunu gunde 3 lt su icin dedi. Gogsume holter takildi 1gun boyunca değerler normal çıktı. Aciktigim zaman basim agri yapıyor. Oruc tutmacaksin dedi. Yorumlarinizi alabirmiyim .

  • Doktor Cevabı:

    Sizin muhtemelen eskiden hipertansiyonunuz varmış, ama biraz ihmal etmişiniz. çekilen beyin görüntülemede de damar tıkanıklığı olduğu anlaşılmakta. sizin yapmanız gereken şeyler; ilaçlarını düzenli olarak kullanman, tansiyonunuzu yakından takip etmeniz ve eğer kuvvetsizliğiniz devam ediyorsa fizik tedavi uzmanından yardım almanızdır. halen kullandığınız ilaçlar daha önce tıkanan damarınızı açmaz, bundan sonra olabilecek beyin damar tıkanıklıklar riskini minimuma indirmek içindir. beyin damar tıkanıklıklarının ilk 3-4 saatlik dönemdeki tedavisi ile 6. saatte ve sonra gelişlerde farklı olduğundan doktorunuz bu ifadeyi kullanmıştır. geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

Ankara Nöroloji uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Beyin damar tıkanıklığı

    Merhaba sayın hocam bir sorum olacakdı kayınpederim 65 yaşında aniden tansiyonda yükselme görüldü ve sağ kolu tutmamaya başladı hastaneye götürüldüğünde beyine giden 2 damarın tıkanık olduğunu ve beyinde 2.5 cm kitle tespit edildiğini belirtmişler şekeride birden yüskelmis ama kontrol altına alınmış...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Özge Kiremitçi Özer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İnme/kısmi felç/ konuşma bozukluğu/hafıza kaybı

    Merhaba fethi bey. babam 6 gün önce beyni pıhtı attı. beynin sol bölümü zarar gördü. sağ bacağında sol kolunda hareket ve güç kaybı var. konuşmakta çok zorluk çekiyor. hatırlayamıyor. gözünün bir tanesi de sıkıntılı el takibi zor yapıyor. 5 gün yoğun bakımda kaldı. dün servise çıkardılar. iyileşme s...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fethi İdiman

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göz segirmesi

    Hocam iyi günler dün den beri sag gözum segiriyor birden basladı bu durum 2saat sürdü ve gecti sol gözümde ise cok hafif oldu covit gecirdim acaba onunla bi baglantısı olabilir tedavisi varmı bu durumun

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Midede ödem

    Hocam selamlar ferritin referans aralığı (13-150) deger:6.32 folat referans aralığı (3.1-17.5) değer:4.53 vitamin b12 refarans aralığı (183 -883) değer :289.6 demir bağlama kapasitesi referan aralıgi(120-370) değer:419 demir serum referans aralığı (65-175) değer:36.4 hgb refarans aralığı (...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yüz felci olmak

    İyi günler hocam ben ıkı kez yüz felcı oldum bi sene sonra yüzümde burnumda gözümde segırmeler başladı bu yaz beyın emarım cekıldı temız çıktı atma sırasında bi gergınlık hıssedıyorum bu atmalar neden olur ılk gecırdıgımde ıyıleşme sonrası 9 sene hıc bır şikayetim olmadı ıkıncıyı gecorelı 3 sene ola...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cortexin iğne

    Merhabalar hocam, babam kalp krizi geçirdi, tam olarak bilemesek de 15 dk kadar beyni oksijensiz kaldı. 3 hafta entübe kaldıktan sonra 5 gün önce solunum cihazından ayrıldı. şah damarı tıkanıklığı ve beyne atan pıhtı nedeniyle beynin sağ tarafının geniş bir alanında hasar var. vücudun sol ta...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Beyindeki pıhtı ve şah damar tıkanıklığı

    Merhabalar, babam kalp krizi geçirdi ve 4 haftadır yoğun bakımda. bu süreçte beyne pıhtı atmış ve şah damarı da tıkalıymış. sol tarafında tepki yok. birkaç gün önce solunum cihazından ayrıldı. hala yoğun bakımda. bize söylenen: 'iletişim çok kısıtlı, sol tarafta hareket yok, yemek de yiyemiyor, o...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fethi İdiman

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kranial bt

    Hocam merhaba, babam beyin kanamasi gecirdi, beyin ameliyati oldu ve 70 gundur bilinci kapali yogun bakimda yatiyor.nöroloji doktoruna ulasamiyoruz sadece yogun bakim doktorlari telefonda bilgi veriyor.gecen hafta cekilen bir tomografi raporu var elimizde.rica etsem mümkünse degerlendirebilir misini...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tbi'lı hastada anizokori normal midir?

    Merhaba hocam; hastamız 2 yıl önce sağ mca anevrizma yırtılması sonucu beyin kanaması geçirdi. şu an halen sol hemiplejisi var. son bir aydır göz bebeklerinde anizokori dikkatimi çekti. gündüz aydınlık ortamda dikkat çekmiyor ancak gece loş ortamda sol pupil olması gerektiği gibi hafif dilateyken,...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fehim Arman

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Vsd defekt

    Slm hocam daha önce bi çok yorum almıştım 37 yaşındayım kalbimde vsd defwnk var küçük 2 dogum yaptım bu hastalık bana en kötü ne gibi sorunlar açar vsd perimembranöz kalp defwnk inme riski taşırmı bu hastalıkla sorunsuz yaşayan benim gibi insanlar varmı dır yoksa sık görülen bi durum degilmi annemle...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Beyin mr sonucu

    Hocam 22 yaşındayım yaşa göre daha fazla beyin küçülmesi neden olur ne gibi sorunlar çıkartır ne yapmamızı önerirsiniz tedavi şekli önerirsiniz bir de hocam mr de hata olma olasılığı var mıdır beyin küçülmesi ile alakalı kafamı çok karıştırdı aydınlatırsanız çok memnun olurum hocam mr sonucum : hoc...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nergiz Hüseyinoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sırtta seğirme

    Hocam merhaba ben 24 yaşındayım iki haftadır sol omuzumda dirseğime kadar yanma ağrı var ve derime dokununca bile canım acıyor bununla birlikte sırtımda sol kürek kemiğinin bulunduğu tarafta damar atmasına benzer bi seğirme var hocam ve sadece üzerine uzanınca başlıyor hareket halinde birşeyok otur...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Görme alanında daralma ve ayakta uyuşukluk

    Çok teşekkürler yanıtınız için. peki düzelme ihtimali var mıdır? bir tık bile olsa daha iyiye gider mi?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fethi İdiman

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Önemli bir durum

    Merhaba hocam benim belime dönerken kramp gidiyor. sonra ayağıma. tüm vücuduna iğneleme var kaşıntılı bu önceden iğneleme anskiye olurdusırtım gerilmiş gibi ağrıyor nedeni ne olabilir kramplardan ondan olabilir mi bnde ms ve ya als mi oldum çok korkuyorum yani birde göğüs ağrısı vs aşırı sinirlili...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Görme alanında daralma ve ayakta uyuşukluk

    Hocam annem 11 ay önce avm nedeniyle beyin kanaması geçirdi ve ameliyat oldu. 45 gün yoğun bakımdan sonra uyandı. şu an sol tarafında güç kaybı ve her iki gözünde de sol tarafında görme alanı darlığı var. nörolojiye gittik gözünde de güç kaybı olduğunu söyledi. acaba güç kaybı görme alanını etkiliyo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fethi İdiman

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x