14 aylık kızımı allerji şikayetiyle doktora götürdüm hemogram tahlili yapıl

  • 14 aylık kızımı allerji şikayetiyle doktora götürdüm hemogram tahlili yapıldı. kanı sınırda gibi görünüyor Lenfosit yüksekliği nötrofil düşüklüğü neyi ifade ediyor. . tahlil sonucumuzu yorumlarsanız sevinirim. teşekkürler WBC sayısı 8.2 3.9 - 11.7 bin/uL RBC sayısı 4.47 3.85 - 5.16 milyon/uL Hemoglobin 12.5 12 - 15 g/dL Hematokrit 36.4 34.8 - 45 g/dL MCH 27.9 26.4 - 33.2 pg MCHC 34.2 31.8 - 35.9 g/dL RDW 12.8 11.3 - 14.7 % PLT 272 172 - 440 bin/uL MPV 8.2 6.3 - 9.1 fL Lenfosit % 67.6 21.1 - 52.8 % Lenfosit 5.55 1.3 - 3.6 bin/uL Monosit % 4.8 2.7 - 6.6 % Monosit 0.39 .2 - .5 bin/uL Nötrofil % 20.2 39.6 - 74.7 % Nötrofil 1.65 1.9 - 7.9 bin/uL Eozinofil % 2.5 .5 - 7.2 % Eozinofil 0.21 0 - .4 bin/uL Bazofil % 0.4 .2 - 1 % Bazofil 0.03 0 - .1 bin/uL PCT 0.22 .12 - .36 % PDW 39.2 25 - 65 %

  • Doktor Cevabı:

    Viral bir enfeksiyon geçiriyorsunuz demek. nötrofil sayısı daha çok bakteriyel enfeksiyon seyrinde artar. enfeksiyon sonrası nötrofil sayımının normale döndüğü görülmelidir.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

.
x